torstai 26. kesäkuuta 2014

Kermaperunoita ja aurinkorasvaa

Kanat on kohtuullisen kaikkiruokaisia, tänään ruokalistalla mm. veljenpoikien ruuan jämiä, ruohoa, kermaperunoita, kananruokaa pussista ja jugurttia. 
Kiitos Hannalle kermaperunoista!Tänään on opittu lisää kärsän käyttöä.


Ja aurinko on ikävästi polttanut sikojen korvia. Mitähän suojakerrointa sioille suositeltaisiin paikallisessa kempparissa jos menisi tiedustelemaan asiaa...

9 kommenttia:

 1. Korvat palaneet auringossa?! Missä auringossa?!! Ei täällä vaan...

  VastaaPoista
 2. ^ Samaa mietin! :D

  Kanat ovat mainioita, kun ne ovat tosiaan niin kaikkiruokaisia.
  Meillä olen huomannut keitetyn makaronin olevan todella suosittua :)

  VastaaPoista
 3. Pohjanmaalla kaikki on paremmin! :D Ei täällä lämmin ole, mutta aurinko kyllä.

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Tehän asuitte taajama-alueella, tai ainakin hyvin lähellä sitä? Mitkä oli lupakäytännöt possujen hommaamiseen? Ja ennen kaikkea, aiheuttavatko possut niin paljon hajuhaittaa kun aina väitetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oikeastaan me ei asuta taajama-alueella. Mitenköhän tätä asumismuotoa nyt kuvailisi. Oliskohan tämä maaseutumainen alue, jota kuitenkin lähestyy kokoajan kaupungin asutus. Meillä on naapureita jokapuolella, ja omasta mittakaavastani katsottuna jos jokapuolella on naapureita, talon ohi menee pyörätie ja kauppaan on matkaa 10km ei vielä asuta maalla. Taajamaan taitaa olla noin 6km.

   Koska ei asuta taajamassa, niin en ottanut yhteyttä terveystarkastajaan. Näin kaiketi olisi pitänyt toimia jos oikeasti asuisi taajamassa. Kanoja saa pitää terveystarkastajan ja naapureiden luvalla jos asuu taajamassa, sioista en kyllä tiedä. Sikatilalliseksi pitää rekisteröityä, ja pitopaikka pitää rekisteröidä. Riippuu varmaan paljon naapureista onnistuisiko vai ei. Ja missä se taajama on, Etelä-Suomessa ahtailla tonteilla voi olla vähän hankalampaa kuin jossain kirkonkylässsä Itä-Suomessa.

   Haju on hyvin suhteellista. Haiseehan p*ska, mutta mikä sitten on kenenkäkin kestokyvylle liikaa on hyvin suhteellista. Ulkona haju hälvenee aika nopeasti, ja läjät kuivuu auringossa varsin nopeasti. Eriasia olisi jos sikoja olisi kymmenittäin, mutten nyt sanoisi kahden haisevan enempää kuin kahden uroskoiran tarhakaan. Nämä ei sentään nosta jalkaa kopin kylkeen...
   Tarkoituksena on keräillä sikojen paskoja pois tarhasta säännöllisesti ja laittaa kompostiin. Se on aika helppoa kun ne sontivat aikalailla samoihin kohtiin. Tänään tosin sorruin vaan nakkelemaan sitä kukkapenkkiin, kun ne oli jo kuivuneita ja litistyneitä...*hupsista*

   Poista
 5. Meilläkin kanat näyttävät tuolta, kun ovat maistelleet kermaviiliä tai muuta vastaavaa. Tosin pyyhkivät nopeasti nokkansa ruohoon.

  Jos kempparin myyjä on asiantunteva, hän varmaan suosittelisi 3 - 6 millin mutakerrosta noihin korviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kastelin sikoja ja heittelin niiden päälle multaa. Eivät kauheasti arvostaneet, muttei ainakaan pala selkä lisää!
   Helosanilla on kuulemma sellaista "eläinten aurinkorasvaa" jota käytetään hevosilla ja naudoilla, että jos ei kohta ala hellittämään niin kait sellaista on sitten haettava.
   Ainakaan ihosyöpään ne ei ehdi kuolla!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)