maanantai 9. kesäkuuta 2014

Sairastuvalta päivää

Eilen se iski, Herra Oksennustauti. Tuli aikalailla yllättäen, nimittäin olihan mulla maha kipeä kun lähdin töihin kastelemaan kasvihuoneita ja ruokkimaan eläimiä, mutta vasta ajomatkalla alkoi tuntua, että ehtiiköhän sitä edes sinne perille ennenkuin oksentaa...
Ja sitten sama kotiinpäin, piti kaks kertaa pysäyttää auto matkalla. Ja suoraansanottuna on aika hämärä tunne olla kotipihassa kontillaan oksentamassa auton vieressä. Ja olla lähinnä suunnattoman tyytyväinen että on a)kotipihassa eikä bussipysäkillä ja b) ehti saada autonoven auki. Ja sitten vielä kaiken kruunuksi kun siitä nousee ylös, niin lyödä päänsä autonoveen, ja nyt on sitten kuhmu päässä. Ihan kuin olisi ollut hiukan vauhdikkaampikin viikonloppu takana.

Kun on kipeänä, on paljon aikaa ajatella kaikenlaista. Ja koska on paljon ylipäänsä aikaa eikä voi tehdä oikein muuta kuin olla paikallaan (hurraa, tänään jaksaa jo istua eikä ole pakko kokoaikaa maata!) enkä jaksa kauheasti katsoa telkkari niin sitähän voi sitten notkua tietokoneella. Ja lukea blogeja ja lemmikkipalstoja ja katsoa viiden minuutin välein onko joku päivittänyt faceen jännittäviä juttua.

Noita blogeja lukiessa tuli pari asiaa mieleen. Ihmiset osaavat ottaa käsittämättömän hienoja valokuvia! Ei voi kun ihailla miten jollain riittää mielikuvitusta saada omasta arjestaan niin kauniita kuvia. Paljon olisi sillä saralla vielä opittavaa.
Mulle kuitenkaan tämä blogin pitäminen nyt ei ole niin kunnianhimoista että jaksaisin kaiket vapaa-ajat jahdata täydellisiä kuvia elämästäni, otan kuvat kun siltä tuntuu ja ikävä kyllä se myös vähän näkyy...
Pitäisi varmaan taas syksyllä ilmoittautua jollekkin valokuvauskurssille. Olin viimesyksynä, ja se oli tosi hyvä vaikkakin oli aika lyhyt.

Toinen blogihavainto on niiden aiheet. Ketä kiinnostaa kanabogit?! Ei vissiin oikein ketään, kun sellaisia ei juuri ole. Eniten lukijoita taitavat kerätä muoti, matkustus, ruoka ja sisustusaiheiset blogit. Tai blogit, joissa on ihan oikeaa asiaa. Toisin kuin päiväkirjamaisissa höpötysblogeissa joissa ei ole oikein mitään asiaa...

Mutta jos mä alkaisin kirjoittaa blogia vain käsitöistä, en voisi päivittää sitä kuin talvella...tai jos kirjoittaisin vain puutarhasta siitä tulisi kauhean tylsä listaus pitäisi-tehdä asioita. Enkä jaksa oikein vapaa-aikana olla puutarha-asioissa kauhean järjestelmällinen, laittaa lajikenimiä ylös, enkä osaa ottaa niitä hienoja kuvia eikä toisaalta meiltä oikein niitä saakkaan kun ei ole kauheasti puutarhasisustusta harrastettu enkä osaa kauheasti somistaakkaan. Enkä ylipäänsä saa pihalla mitään järjellistä aikaiseksi, vai haluaako joku lukea blogia pelkästä rikkaruohojen kitkemisestä?

Puhumattakaan nyt muodista (eikö halpahallin alennus crocseja lasketa kesän pakko saada hankinnaksi?!), ruuasta (kokeilevassa keittiössä kokataan yleensä jotain joka valmistuu ennätysajassa ja joskus jopa onnistuu), matkustus (olisi meidän tapauksessa jopa huvittavaa pitää matkustusblogia...) ja sisustuskaan ei oikein luonnistu.

Että pysyn vaan tällä samaisella sillisalaattilinjalla. Ehkä mä nyt näillä jutuilla miljoonayleisöä edes haluaisi viihdyttää. Pääasia, että itseäni. Ja jokainen ulkoatullut kommentti on suuri ilon aihe!

Mulla on aika kaunis työpaikka. Ainakin kuvissa, sopivasti rajattuna.

Mika soitti, että multakuski tuo mullan tänään iltapäivällä!!! Ei tarvinnut lopulta angstata turhaan.
10 kuutiota multaa riittää hyvin alkuun, kohta on taas sama ongelma tiedossa kun se loppuu, mutta isompaakaan määrää ei tontille tähän hätään oikein mahdu.

***Ja tätä kirjoittaessa multakuorma tuli!!! JEEEEE! Mä luulin että se tulee traktorilla, jolloin sitä olis saanu vähän sinne sun tänne, mutta se tulikin niin isolla kuorma-autolla että katsoin viisaammaksi etten esitä kauheasti toiveita siitä mihin se pitäisi kipata. Senverran ahdas piha meille kuitenkin on. 
Pitää pyytää jos naapuri tulisi vähän traktorin kanssa apuun ettei tarvis ihan kaikkea lapion ja kottikärryjen kanssa siirtää. 
On se vaan kaunis näky, iso läjä puhdasta multaa!

Ja hinta oli 16,5€/kuutio + 50€ kuljetus. Ei nyt sitten lopulta kauheen paha, sieltä olis saanu jotain multaa 14€/kuutio. Taidan seuraavan satsin ottaa sitä. En tiedä onko niillä nyt kuitenkaan sitten valtavan suurta eroa. Hiekkaa tohon pitäis sekoittaa, onneks sitähän meiltä löytyy. Ja kunnolla kun laittaa katetta, niin ensvuonna löytyy jo matoja. Puutarhurin pikkuapulaisia.

Ehkä mä sitten myös voisin imuroida, vai saako imuroida jos ei mennyt töihin?!
Pikkusen kyllä huimaa, mutta pelkään että kohta saan astmakohtauksen kun täällä on niin paljon karvaa lattialla. Vaikkei mulla edes ole astmaa, ainakaan vielä.

Söin sitten äsken just sellaisen ruoka-annoksen joita suositellaan ensimmäiseksi ruuaksi oksutaudin jälkeen. Tein paistinperunoita, ja hain pihalta sekaan kaikkea mahdollista syötäväksi kelpaavaa kuten maitohorsmaa, vesiheinää, piharatamoa, persiljaa, lehtiselleriä ja siankärsämöä. Ja pikkusen vielä kinkun paloja päälle, ja oli kyllä ihan tajuttoman hyvää. Nyt vaan odotan saako taas kohta mennä halaamaan pönttöä...Jotenkin sitä vaan ruoka on aika hyvää kun ei ole vuorokauteen voinut syödä mitään, eikä edes juoda.

Oon juonu tänään 2l mustaherukanlehti-kamomillateetä, ja se on ihan törkeän hyvää. Oon joskus lukenu jostain, että Venäjällä käytetään mustaherukanlehtiteetä vasikoiden ripuliin, joten aattelin sen tehoavan myös ihmiseen. Sitä vois juoda joskus muutenkin kuin mahasairaana! Pikkusen kun mukaan laittais vielä sitruunaa (hunajaa laitoin tottakai!) niin avot. Nyt on yks satsi jääkaapissa, pakko testata maistuisko se kylmänä hyvältä. Kuumana ja haaleana ainakin maistui.

Mitäs vielä, koirat on kauheen söpöjä kun ne makaa läjässä sohvalla. Taidan mennä sinne samaan kasaan- ehkä mä vieä kestän hiukan lisää karvoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)