sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Sika tulee, oletko valmis?!

Tiistaina ne tulee!!!!
Aita on melkein valmis (alalangan voi laittaa kunhan siimaa ensin ruohot), koppi on valmis (paitti pohja puuttuu), oljet on 30km päässä, ruuat ja juomasangot sun muut on kaupassa...Mutta ne tulee!
Me ei jäädäkkään ilman joulukinkkua! 
Mä olen aitauksesta ja kopista erityisen ylpeä myös siksi, että niissä on käytetty melkoisen paljon kierrätysmateriaalia. Jos maailma ja varsinkin oma piha on täynnä kaikkea mahdollista roinaa, niin hulluahan olisi hakea kaupasta lisää...
Aitalaudat on siskon miehen vaarin vanhan sikalan kattolautoja, kopiksi piti laittaa kanien vanha tarha, mutta se hajosi siirrossa. Vanhasta tarhasta otettiin sitten ovi ja katto, runko on puretun terassin lautoja. Samoin aitauksen portti. Kopin seinät on sahauksesta jääneitä pintoja jotka on periaatteessa jätettä eikä oikein kelpaa mihinkään. Paitti tälläseen...

Olisi ollut mukavaa tehdä koppiin ruohokatto samalla tyylillä kuin Punaisen pihlajan kanalassa! Ei mitään turhaa asentamista, senkun vaan nakkelee multapaakut katolle. Kyllä se heinä sielläkin kasvaa ihan takuulla...Mutta kyllä sen ehtii tehdä vaikka possut oliskin jo markilla.

Saankohan mä edes nukuttua kun oon niin tohkeissani, uskomatonta että ne tulee sittenkin!
Mika kyllä sanoi, että sitten kun me kyllästytään pitämään sikoja niin se haluaa ottaa tonne aitaukseen poron millä se voi ajella pitkin kyliä. Että kait me kohta perustetaan sitten joku paliskuntakin.

6 kommenttia:

 1. Onnea tulevile sikafarmareille. Hieno aitaus tuli! Ihailin noita lankkuja - onko ne leppää? Kanalan juolavehnäkatto rehottaa, mutta en tiedä nakkelenko ne syksyllä alas (pelkään katon rakenteiden kestävyyden pettävän, kun päälle tulee vielä lunta.). Sammal voisi olla kevyempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä se farmaus joskus saadaan aloitettua... Pintoja on vähän kaikista mahdollisista puista. Taitaa olla eniten männystä. Tiedät mistä niitä saisi, sieltä samasta paikasta mistä saisi sitä haketta. ;)

   Poista
 2. Voi miten hieno sikala! Kaikkea, mitä possu voi toivoa, ja vielä kauniskin. Toivottavasti teidän possut pysyvät sähkölangassa; sikahan on luonnostaan sellainen, että kun se kohtaa esteen niin se ei peräänny vaan työntää. Sikojen opettamisesta sähköpaimeneen on kerrottu videolla:
  https://www.youtube.com/watch?v=oNIM0oEd4OY
  Idea on se, että ekan viikon ajan sähkölangan takana on metalliverkkoaita. Possu on nopea oppimaan.

  Hurjasti onnea sikafarmille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on oikea röllimökki. Toivotaan tosiaan että siat pysyy langoissa. Viimekesänä meillä oli sikoja töissä, ja ne ainakin oli tosi herkkiä sähkölle. Pakitti ja kiljaisi heti jos töpseli osui lankaan. Me laitettiin niille sähkö kuukauden jälkeen siksi, ettei ne olisi hinkanneet itseään aitaan (aita heilui uhkaavasti...) ja koska ne tonki maata tolppien juuresta alettiin pelätä että aita vielä kaatuu...

   Kiitos! Toivottavasti nyt vaan saatais siat että päästäis alkuun.

   Poista
 3. Me haettiin just viime lauantaina pari sikaa :) Onnea teidänkin sioille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on seurata myös teidän possuja! Oli aika makeen värinen se ruskea!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)