torstai 27. helmikuuta 2014

Servettejä servettejä

Kun olin Siskolla yötä mulla oli ainoastaan kaksi toivetta. Että askarreltais, ja tehtäis jotain erikoisempaa ruokaa mitä ei yleensä tehdä. No ei sitten oikeen saatu aikaiseksi mitään erikoisempaa ruokaa, mutta askarreltiin senkin edestä! 

Serveteillä päällystys on ehkä maailmasta yksinkertaisin tekniikka, mutta varsinkin epäsäännöllisen muotoisten kappaleiden päällystys on aika haastavaa. Huomasin vaan kun tuota munakennoa päällystin...

Oon aikasemmin käyttänyt valmista servetti-lakkaa, mutta Sisko vaan kaatoi yhteen vettä ja liimaa ja hyvin sekin toimi. Suurinpiirtein suhteessa 1/3 liimaa ja vettä. Sitten vaan otetaan servetistä 1 tai kaks kerrosta pois, ja varovasti siveltimellä "töpötetään" servetti kiinni päällystettävään purkkiin tms.
Jos servetti hajoaa, voi päälle laittaa paikan. Mitä hankalampi esine sen enemmän joutuu tekemään paikkoja.

Periaatteessa mitä vaan voi päällystää, kun kuivuneen servetin päälle vetää vielä lakkaa on pinta yllättävän kestävä. Ja ilman lakkaakin ne on aika kestäviä!


Mulla oli tarkoitus laittaa näihin helmestä nuppi kanteen, mutta sitten niitä ei saa enää päälekkäin, joten ehkä jää laittamatta. Näiden paikka olis ehdottomasti vessassa. Harmi ettei meillä ole vessassa mitään hyllyä mihin nämä sais näkyville, mä jotenkin niin näkisin miten yhdessä olis vanupuikkoja, yhdessä vanulappuja ja yhdessä jotain muuta "vessakamaa".


Nämä kanapurkit olis niin luotu pääsiäismunille! Ihanaa kana-servettiä.


Sitten se munakenno. Aluksi oli ajatus päällystää vain ulkopinta, mutta kotona innostuin päällystämään kennon myös sisältä. Tämän teossa servettilakka olis voinut olla parempaa, koska munakenno pikkuisen vettyi ja kansi alkoi irrota. Ei kuitenkaan onneksi lähtenyt kokonaan! 
Ja sisäpuolelta sain sen aika hyvin kiinnitettyä. 
Kennoahan voisi vahvistaa esim. maalarinteipillä, mutta ehkä tämä nyt on sellainen prototyyppi. 

Harmittavasti kennosta jäi vähän keltaisia kohtia näkyviin kun otin siskolta vaan kaksi servettiä mukaan. Keltaisen munakennon päällystykseen kannattaa olla melko tummaa servettiä, ettei keltainen paista niin helposti läpi.

Yhteensä kennoon käytin 4 servettiä, jos olisi ollut 1/4 palaa lisää niin olis saanut kaikki haukipaikat piiloon.
Munakennoa päällystettäessä kannattaa se tehdä vaikka kolmessa erässä ettei kenno kastu liikaa. Parempi antaa sen välillä kuivua kunnolla ja sitten jatkaa hommia. Kuivuminen kestää aika kauan, ainakin vuorokausi kannattaa varata.
Sisäpuolta. 
Harmi ettei munia ollut enempää, olisi saanut paremmin käsityksen siitä miltä kenno näyttää. 
Se on ihan sairaan hieno!!! 

Mutta...yks pikkuongelma. Munakuorihan on läpäisevää, enkä oikein tiedä miten terveellisiä on munat joita säilytetään liimalla kyllästetyssä kotelossa. 
Ehkä jos tälläsessä alkais munia pidempään säilyttämään niin melkein pitäis varmaan laittaa munien ja kennon väliin muovikelmua tai jotain muuta elintarvikkeiden säilytykseen tarkoitettua materiaalia.

Jos joku muu kokeilee, niin olisin kiinnostunut kuulemaan vinkkejä parempaan lopputulokseen!2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)