tiistai 18. helmikuuta 2014

Pihamuutoksia

Takapihan muuttumista 2006-2013 välillä:Muutin tänne lokakuussa 2005. Takapihalla oli käytännössä pelkkää nurmikkoa, pensasaita ja tuoksuvattuja autotallin seinustalla. Alusta asti selvää oli se, että nurmikkoa on pakko saada vähenemään.

Tienreunaa


Kevät 2006Takapihalla oli hassu "muinaishauta", kivikasa. Ekassa kuvassa on jo muutamia pienempiä kiviä vieritetty pois ja kasaa alettu hieman maisemoida. Tästä se siis alkoi ensimmäisenä keväänä.Tälläiseltä se näytti ennen pyörätien tekoa. Tämä oli kokonaisuudessaan todella ihana, ja harmitti ihan mielettömästi että se piti purkaa. Penkki ulottui kokomatkan tontin reunassa.
 En taida enää onnistua tekemään mitään väriteemapenkkiä, tässä oli pääasiassa valkoiset kukat.


Sitten loppukesällä 2009 alkoi pyörätien teko. Sinne meni pensasaita ja kukkapenkki. :( 
Tämä on oikeesti ollut suurin pihaan liittyvä vastoinkäyminen.

Syyskuu 2009


Naapuri auttoi siirtelemään kiviä koneella. Siitä se sitten taas lähti uuden rakentaminen...

Kevät 2011


Syksyllä 2012 takapihaa taas kaivettiin auki, ja viemärit liitettiin kunnalliseen jätevesiviemäriin. Tonttimme on aivan mielettömän kivinen, ja kaivuun yhteydessä nousi kivi jos toinenkin. Ja tottakai halusin ne itse johonkin sijoittaa... kesällä 2013 sitä sitten puuhattiin.

Multakasa on samassa paikassa kuin edellisen kuvan koristeomenapuu!Tienreunaa syksyllä 2013Alumperin kaupungin piti lunastaa pyörätien alle jäävä maa-alue. Parin vuoden päästä tuli kirje, että ei vaiskaan, pyörätie siis kuuluu edelleen meidän tonttiin! Ollaan tässä suunniteltu tietullia tai jotain vastaavaa toimintaa...

Keskipenkin muutosta...
Kevät 2006Ahkeran uurastuksen jälkeen kesäkuussa 2006...
Kevät 2007 tai kevät 2008


Toukokuussa 2008 tuli penkkiin hiukan jatko-osaa...


Kesäkuussa 2009


2011


2013Loppukesä 2013
Tämä penkki taisi olla työnalla 2007. 
Ajoin tähän kaikki mättäät kasalle, laitoin päälle sanomalehteä ja niiden päälle multaa.
Kasvihuoneen sain 1v. hääpäivälahjaksi 2009. 

Tässä näkyy tuo penkki mitä edellisessä kuvassa rakennellaan.


2009


 2010Pilvikirsikka vähän kasvoi...kesä 2011
Miehen vanhemmilta siirrettiin tontin reunalle aronioita jotka piti siirtää pois autotallin tieltä. Ne oli niin suuria että ne piti kuljettaa tukkikärryillä. Ne siirrettiin vuonna 2007.
Kuvat otettu 2009, silloin aloin tekemään varjopenkkiä. Tänne siirsin turvaan kasveja pyörätien alta.
Tätä penkkiä aloitin syksyllä 2009, kataja siirrettiin pyörätien vierestä pois, ja se lähti hyvin kasvuun... ...Mutta sitten se ruskettui keväällä 2013 kun en enää peitellyt sitä. En kuitenkaan laittanut sitä vielä nurin, vaikkei se kauhean kaunis ollutkaan...Alaosassa on kuitenkin vihreää, joten katsotaan saako se paikattua itseään.
Ostettiin kataja kihlalahjaksi saamillamme rahoilla, ja olen kutsunut sitä kihlakatajaksi. Ja tähän asti se on ollut todella kaunis. :(Kun näitä kuvia katseli, niin ei ainakaan laiskaksi itseään voi syyttää. Olen käytännössä tehnyt kaiken yksin, kottikärryn ja lapion kanssa. Konetta on käytetty pihassa kaksi kertaa kivien siirrossa.
Helpommallakin olisi varmasti päässyt, mutta ompahan ainakin aika kulunut.

Samasta paikasta 2006 ja 2013. Kyllä täällä ainakin nurmikko on vähentynyt jos muuta ei ole tapahtunut! :)Jännää nähdä mitä seuraavat kesät tuovat tullessaan!

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva kuvamatka puutarhaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Eikä tässä vielä kaikki...näiden lisäksi meillä on tietysti etupiha, autotallin pääty, yks syreeniryhmä jne. Ehkä mä ensikesänä kuvaan katolta näitä jotta näkis miten nämä sijoittuu paremmin. Tollasista irtonaisista kuvista on vähän hankalaa hahmottaa missä mennään, kun itsekkin joutuu välillä oikein katsomaan että missäs sitä nyt ollaan. Lisäksi suurinosa mun kuvista on kuvia yksittäisistä kasveista. Nämä on vaan sellaisia räpsäisyjä kun on saatettu kuvata koiraa joka on jo poistunut kuvasta jne.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)