torstai 27. helmikuuta 2014

Haudontaa ja ulkoilua

Eilen huomasin että yksi kana on alkanut hautoa. Viimekesänä niiden haudonnat epäonnistui, koska en erottanut hautovia kanoja vaan kaikki muut kävivät munimassa hautovien kanojen pesään jolloin munia oli kasapäin pesässä. Koitin merkitä munia, muttei se oikein onnistunut...tai väri ei vaan pysynyt munissa.

Laitoin kanalan lattialle häkin, mihin siirsin erittäin kovasti vastustelevan kanan ja munia. Ensin se huusi ihan paniikissa, ja itsellekkin tuli jo olo että ollaankohan tässä nyt oikein viisauden äärellä, mutta kun sammutin valot ja peitin häkin se rauhottui ainakin hieman ja meni pesään. 
Tosin kun päästin muut kanat takaisin kanalaan se nousi ja alkoi "jutella" niiden kanssa. Voi olla, että on vielä vähän aikaista, mutta kokeillaan nyt tätäkin. Pitää ottaa se pois jos haudonta ei enää innostakkaan.

Meillä on tuo toinen karsina jossa voisi lämpimään aikaan antaa kanojen hautoa ilman mitään häkkejä, mutta koska siellä ei ole mitään kunnon eristystä eikä lämmitystäkään en voi tässävaiheessa talvea kanaa sinne laittaa. Jos tulee kylmä niin siellä on yhtä kylmä kuin pihalla.

Avasin kanojen ulkotarhaan luukun, laitetaan se sitten uudelleen kiinni jos tulee kylmä. 
Tuossa luukussa on ollut sisäpuolella levy, välissä villaa ja ulkopuolella levy. Äkkiähän sen villan sinne takaisin tunkee ja nappaa luukut kiinni. Jokatapauksessa ulkoluukku pitää olla kiinni jos ei ole plussan puolella.
Kanat oli vähän hämmentyneitä pihalla, vaikka ne ovatkin pitkin talvea käyneet pyörimässä ulkona. 


Vähän on ankean näköistä taitaa kanakin tuumia... 

***

Ajattelin tänään käydä kokeilemassa sikatilatunnuksen tekoa. Viimeviikolla sain itseni jo sinne paikanpäälle, mutta työntekijä oli sairaslomalla. Nyt ehkä soitan ennenkuin lähden ajamaan 15km päähän. Viimeksi en jaksanut soittaa...

Samalla vois sitten tehdä koirien kanssa kaupunkilenkin. Ensin ajattelin, että otan Allin ja vipukat kaikki, mutta onko mun oikeesti pakko menettää hermoni vielä remmilenkilläkin? 

Paavo onnistui aamulla vetämään mun jugurtit lattialle, siis käsittämättömän ihana on koira joka vetää pöydiltä ruokaa jos joku poistuu huoneesta. Ja miksen mä koskaan opi laittamaan noita kippoja niin kauas pöydän reunasta ettei se saa niitä?!

 Ihan turha on enää koittaa opettaa ettei se vetäisi niitä, mä olen aikoja sitten luovuttanut ton koiran kanssa. Jos mä jotenkin estän itseni tappamasta sen niin siinä on mulle ihan tarpeeksi haastetta itseni kanssa. 

 Ja sillävälin kun olin ulkona siivoamassa kanalaa, niin Äitin kultanuppu tytöt on sisällä maistellut kaikkea vessasta löytyvää herkkua. Kuten hiusgeeliä, hammastahnaa ja meikkivoidetta! 

Onneks ne oli syönyt sen hitusen liian vaalean meikkivoiteen jota voi käyttää vaan talvella parin kk ajan eikä tota jota voi käyttää koko vuoden ja joka on maksanut huomattavasti enemmän. 

Ja miksi mä en laita vessanovea kiinni, vaikka meillä on koirat satoja kertoja syönyt kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta tavaraa mitä siellä säilytetään?!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)