torstai 20. helmikuuta 2014

Mitä aikuinen tarvitsee kotiinsa


Kaveri oli linkittänyt Iltasanomien *juttuun tästä klik* hömppä-jutun faceen siitä, mitä oikeasti aikuisen (oletettavasti valkoisen heteronaisen) ihmisen asunnossa pitäisi olla.

Olkoon tämä muistutuksena siitä, mitä jokainen keskiluokkainen kansalainen tarvitsee kotiinsa.

1. Kunnon kirjahylly
"Vieraasi voivat päätellä sinusta yllättävän paljon hyllysi perusteella. Kokeile järjestää kirjasi värien mukaan, niin saat hyllystä entistä näyttävämmän sisustuselementin."
***Joo kyllä, kirjahyllyjä on. Tosin ei yhtä isoa ja hienoa, vaan kaappi keittiössä ja toinen miehen huoneessa. Niissä on sotakirjoja, koirakirjoja ja puutarhakirjoja. Halusiko joku tietää tämän meistä?! Värijärjestykseen...ehkä pidän tärkeämpänä kuitenkin, että niistä hyllyistä löytää jotain.

Yksi aikuisuuspiste2. Taidetta, josta pidät
"Teosten ei tarvitse olla kalliita, mutta niiden pitäisi puhutella juuri sinua. Aloita nuorena, niin sinulla on kunnon kokoelma kerättynä vanhempana".


***Riittääkö omatekoiset kötöstykset?! Risukranssit ei taida säilyä siihen asti, että olen vanha...Meillä taitaa olla yksi ostettu maalaus, se on kaverin äidin tekemä. Ja tällähetkellä se odottaa sopivaa paikkaa varastossa. Riittääkö koirien valokuvat tauluista?! + Pidän tärkeämpänä että nuorena keskitytään ostamaan taulujen sijaan ruokaa!


Ei aikuisuuspistettä


3. Toisiinsa sopivat pyyhkeet
"Nyt voit jo viimeistään heittää pois kauhtuneet Mikki Hiiri -pyyhkeet ja parhaat päivänsä nähneet ylioppilaslahjat. Hanki ainakin kaksi settiä siistejä pyyhkeitä, joita voit häpeilemättä lainata vieraillesi."


***Jos joku ei keksi mitä voisi tuoda joululahjaksi, niin tuokaa kaksi settiä siistejä pyyhkeitä. En ole edes tajunnut hävetä kun vieraille on annettu tarvittaessa niitä pyyhkeitä joita on ollut.


Ei aikuisuuspistettä.


4. Huonekasvi
"Huonekasvit lisäävät viihtyisyyden tunnetta ja saavat vuokratunkin kodin tuntumaan omalta. Valitse mieluummin yksi suurempi kuin monta pientä."


***Koti on kyllä oma, ja huonekasveja on. Monenmonta pientä! Osa parempikuntoisia (ostettu viimeviikolla!) ja osa huonompikuntoisia.


Aikuisuuspisteitä 1/2, liian paljon pieniä ja huonokuntoisia kasveja yhteen pisteeseen.


5. Hyvä patja ja komea sängynpääty
"Sijoita sänkyysi, sillä vietät siinä suuren osan elämästäsi. Valitse patjan kovuus oikein, niin selkäsi kiittää. Kaunis sängynpääty tuo makuuhuoneeseen ilmettä."


***Meillä on teinix sänky, 120cm. Se oli miehellä jo silloin kun tavattiin, eikä toistaiseksi ole tarvittu isompaa. Makuuhuoneessa nukutaan, ei oleskella. Ihan sama mikä ilme siellä on!


Ei aikuisuuspisteitä.


6. Aloita keräily
"Matkoilta kerätyt esineet, huonekalut ja taide saavat asuntosi näyttämään kotoisalle ja persoonalliselle."


***Lasketaanko koirien keräily? Matkoilta, miltä matkoilta? Huonekaluja sentään on, kirppareilta, roskalavoista ja muiden jämiä. Takuulla persoonallista!


Ei aikuisuuspisteitä.


7. Kunnolliset kylppäritarvikkeet
"Saat arkiluksusta asuntoosi, kun hankit kylpyhuoneeseesi halpojen muovikippojen sijaan kauniimpia tarvikkeita."


***Mihin niitä käytetään?! 


Ei aikuisuuspisteitä.


8. (Tuoksu)kynttilä
"Kauniit kynttilät luovat tunnelmaa ja toimivat sisustuselementteinä. Niiden hempeässä valossa kodin pienet puutteetkaan eivät osu niin paljon silmiin. 
Valitse tuoksuton versio, mikäli keinotekoinen haju ottaa nenääsi liikaa. Ei kaikkien kotien tarvitse tuoksua kesäiselle niitylle tai vaniljahipuille."


***Löytyy! Mikään ei peitä paskanhajua paremmin kuin Partyliten paskakynttilät! Vaniljan hajua juueikiitos. Niin paljon ei varmaan kynttilöitä voisi edes laittaa, ettei ´kodin pienet puutteet´ osuisi silmiin! Vai huomaako kukaan, ettei remontti ikinä valmistu jos vaan kynttilä palaa?


1/2 aikuisuuspiste.


9. Yöpöydät
"Yöpöydät sängyn molemmin puolin parantavat huoneen fengs shuita ja antavat huoneelle ryhtiä."


***Riittääkö tuolit? Tosin niitä ei ehkä näy niiden vaatekasojen alta...Fengs shui on varmaan aikaasitten paennut muutenkin...


Ei aikuisuuspistettä


10. Ylellinen torkkupeitto
"Pehmoiseen torkkupeittoon kannattaa sijoittaa. Kiität itseäsi, kun palaat räntäsateesta hytisevänä kotiin ja voit kietoutua lämpimään vilttiin"


**Kiität itseäsi, kun ylellinen torkkupeitto on mennyt pilalle koirien revittyä sen, tai siitä ei saa ikinä karvoja pois. Ja vain tyhmä pukeutuu niin, että joutuu hytisemään räntäsateessa.

Ei aikuisuuspistettä.

******

Aikuisuuspisteesi olivat säälittävät 2/10. 

Onneksi tässä ei puhuttu matoista (ei ole kuin pari pientä räsymattoa jotka mahtuu pyykkikoneeseen), verhoista (ei ole, tai jos on, ei vaihdeta koskaan), tyylikkäästä tammiparketista (ysäri-laminaatti löytyy, rikki ja koloissa, ei vaihdeta, ellei myydä tupaa...) yhteensopivista huonekaluista (ei se mun syy ole, ettei ihmiset laita pois meille yhteensopivia huonekaluja!)

Tervetuloa kahville tyylipoliisit, teidän elämä ei ole senjälkeen enää koskaan entisellään! 

2 kommenttia:

 1. Mitä on kunnolliset kylppäritarvikkeet? Mitä muuta siellä pitää olla, kun pyyhe ja pesuaineet?? Nii ja koirataloudessa ei ole koskaan feng shuita, koska a) koiraa ei vaan voi valita sen mukaan, että se sopii sisustukseen ja b) koska sitä koiraa ei voi naulata paikalleen sisustuselementiksi niin feng shui on pilalla.
  Mutta meillä on taidetta! Yksi taulu, missä on teeriä.. :) Ja meillä keräillään muovikippoja :)

  VastaaPoista
 2. Oi, teeritaulu! Sullakin on siis kokoelma hyvällä alulla!
  Hiukan repesin tolle koiran naulaamiselle...:D
  Kylppäritarvikkeet on myös mulle epäselviä, hammasmukiko?!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)