perjantai 28. helmikuuta 2014

Voihan sikarekisteri!

Voiko tämä oikeesti olla näin vaikeaa?! Eilen soitin ihmiselle jonka kanssa pitäisi tehdä tämä rekisteröityminen sikatilaksi. Hän ei ollut eilenkään töissä, eikä tänäänkään. Ja lähtee kotiin ennenkuin minä ehdin töistä paikanpäälle joten mun on nyt sitten otettava joko palkatonta tai tehtävä itse paperit ja lähetettävä ne.

Sain hyvät ohjeistukset papereiden tekoon "katto sieltä Eviran sivuilta ne". Olen selannut Eviran sivuja edestakaisin, ja vihdoin onnistuin löytämään sen oikean kaavakkeen! 

Sitten se tosiaan pitäisi myös osata täyttää! Hmmm...kuulunko emakkorenkaaseen? Olenko sen sateliittisikala vai ydinsikala? Nimeni sunmuut osaan kaiketi vielä kirjoittaa...

Tämä oli siis vain se, että olen rekisteröinyt itseni sikatilalliseksi. Sitten pitää rekisteröidä tämä meidän plassi sikatilaksi.
Suoraa linkkiä siihen ei saanut, mutta löytyy tuolta muiden kaavakkeiden joukosta. *Klik*

Laskin, että pystyisin rekisteröimään meidän farmille 32 erilaista eläinten pitopaikkaa. 
Ja niistä vielä erikseen lihantuotanto-jalostus, maidontuotanto jne.

 Esimerkiksi voisin alkaa tarhailla vaikka hirviä, mufloneita, strutseja,emuja ja nanduja (mitä ne on, ehkä se selviää kun ensimmäinen nandukuorma saapuu!), aasit ja muulit kuulostais kivalta, samoin vesipuhvelit ja biisonit...
Pitäisköhän ihan huvikseen vaan tehdä tilatunnuksia, olishan se komiaa kun olis kanatilan ja sikatilan lisäksi kanitila, kauristila, alpakoita lihatuotantoon, vesipuhveleita maidontuotantoon, muuleja jalostukseen ja ties mitä muuta.

Sitten kun se sika on täällä, niin pitää säännöllisesti, olikohan se parin kk välein tehdä ilmoitus, että onko se sika vielä täällä! Jos eläinmäärä muuttuu, aina pitää ilmoittaa, ja vaikka ei muuttuisikaan, niin silti pitää ilmoittaa. Myös nolla sikaa pitäisi ilmoittaa, töissä vaan kysyin kun ilmoitin että ne kaksi oli teurastettu ja 0 jäi...Meillä on sielläkin kanatila, lammastila ja sikatila. 

Nämäkin vois tehdä noilla kaavakkeilla, mutta helpompaa oli soittaa ja kertoa puhelimessa. Sain muuten Evirasta aina tosi hyvää ja ystävällistä palvelua. Vaikkakin puhelu meni joka kerta lammas-ja vuohirekisteriin, en tiedä eikö siellä edes ollut sioille omaa rekisteri-ihmistä.

Ennen ostettiin sika ja tuotiin se kotiin, nyt ensin pitää saada pitopaikkatunnus, että ylipäänsä saa ostettua sikaa mistään, kun kukaan sikafarmari ei voi myydä porsaita ilman että ostajalla on tunnus, kun hekin joutuvat tekemään jatkuvasti ilmoituksia mihin sian ovat ylipäänsä menneet! On se vaan niin vaikeeta! Ajatella kuinka ihmiset ovat ennen pysyneet edes hengissä kun eivät ole voineet täytellä erilaisia kaavakkeita! Tottakai tajuan että jos tulee joku katastrofaalinen eläintauti on helpompaa selvittää missä niitä elukoita on kun ne on jotenkin kirjoissa ja kansissa, mutta silti. 

Riittäiskö vaikka että Ilkka-lehteen laitettais ilmoitus, että kaikki joilla kana yskii niin ilmoittautukaa tai laittakaa se monttuun ilman tälläistä kauheaa härdelliä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)