keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kotijuustoa!

Tämä ei ole ruokablogi, mutta nyt on ihan pakko. Senverran oon tyytyväinen lopputulokseen. Olen onnistunut nimittäin tekemään ihan liian kuivia, ihan liian ohuita, ihan liian ei mitään kun lämmitin maitoa liian kuumaksi jne. mutta nyt onnistui aika hyvin. Suolaa olis tietty voinu olla enemmän, mutta kaikkeehan ei voi toivoo samaan kertaan. Eihän?!

Kotijuuston teko on pääasiassa ihan kauheen helppoa, jos vaan malttaa tehdä jotain muuta siinä välissä. Kuten esim. käydä lenkillä tai imuroida. Jälkimmäistä en tehny, vaan luin kirjaa.

Käytin tätä ohjetta, ainakin suurinpiirtein...Meikäläisen kokeilevassa keittiössä ei ikinä noudateta ohjeita kuin vähän sinnepäin....
Noniin, siitä se alkaa! Maito lämmitetään kädenlämpöiseksi, ÄLÄ KEITÄ kuten eräs valopää teki edellisellä kerralla...


Juoksutetta heitetään sekaan "tarvittava määrä". Pullossa lukee paljonko laitetaan. Eikä kannata ostaa vanhentunutta juoksutetta, sekään ei toimi. Juoksutetta saa apteekista ja esim. Cittarin tyylisistä kaupoista. Tilaamalla varmaan mistä vaan.Kun juoksute on nakattu sekaan maitoa voi hiukan kuumentaa, ja sitten se jätetään tekeytymään. Sillä välin käydään jossain tai imuroidaan. Noin 30-60min.


Massa on alkanut tekeytyä. Vedetään vähän viiltoja, ja lämmitetään n. 60C. Lämpenee sitten tosi nopeesti ainakin meidän hellalla....edelleenkään ei keitetä.... Otetaan pois levyltä, ja lähdetään lenkille. Jos ei ole lenkitettäviä koiria, imuroidaan tai luetaan kirjaa.Hihii...heraa on alkanut kunnolla irrota ja juustomassa painuu pohjaan.


Siivilöidään heraa pois. Siitä vois tehdä sämpylöitä jos joku haluais syödä sellasia. Mä en voi ja mies ei oikeen syö. En siis tehnyt, syötän kanoille herapuuroa. Joskus olis kiva kokeilla herajuustoaNam, nam...Puristetaan vähän heraa pois, ja maistellaan. Jos haluaa tehdä kotijuustoa ilman pilkkuja, niin tätä vaan johonkin muottiin ja paino päälle että heraa lähtee irti. Tulee tosi hyvää kun laittaa ruohosipulia sekaan.


Massan voi laittaa levyksi uunipellille, mutta kannattaa laittaa alle pelti jos on matalat laidat. Nimimerkillä: Uuni alkaa savuta jos kaikki hera valuu uuninpohjalle...Sitä irtoaa uunissa vielä.
Sitten vaan uuniin, lämpö aika kovalle +250C ja grillivastukset päälle.


VALMIS!


Sitten syödään hillon kanssa, leivän päällä, paljaaltaan, salaatissa ja ihan missä hyvänsä.


Keitetään kahvit, ja otetaan vielä yks pala. Loppuillan on ähky olo. Jos leipäjuustoa jää, se säilytetään jääkaapissa ja voi pakastaakkin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)