maanantai 10. helmikuuta 2014

Marius -kirahvin lopetus


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288651683637.html

Kööpenhaminassa on lopetettu käytösongelmainen 1,5v. sisäsiittoinen kirahvi. APUA! MÄ RAKASTAN KIRAHVEJA!

Siis oikeesti en jaksa todellakaan ymmärtää miksi ihmeessä tälläinen ensinnäkin ylittää edes uutiskynnystä. Korkeintaan siksi, että oli todella fiksua että ihmiset pääsivät näkemään kuinka kirahvin lihat käytettiin hyödyksi kissaeläinten ruokinnassa. Vai pitäisikö niille antaa ruskeita kuviopalleroita muovisäkistä jossa on painettuna jotain antiloopin kuvia?

Ihmiset on niin vieraantuneet luonnosta, tai ylipäänsä kaikesta normaalista! Halutaan nähdä söpöjä eläinvauvoja. Minäkin haluan, siksi käyn joka vuosi Ähtärin eläinpuistossa, ja mitä enemmän näen pieniä sitä iloisempi olen! Sitten kun ne ei enää ole pieniä, söpöjä ja mitään muutakaan, ne pitäisi kuitenkin pystyä pakkaamaan johonkin missä niillä olisi ihanat oltavat. Ei saa tappaa söpöjä eläimiä, koska... niin mitä?

Ne eivät ole ihmisiä, unohtiko joku sen? Kirahvin ruunaus ei kait ole mikään ihan yksinkertainen toimenpide, puhumattakaan siitä että sittenkö se tulisi toimeen muiden eläinten kanssa. Entäs olisiko niillä muilla kuitenkin parempi olla siellä aitauksessa ilman että se tursuaa täynnä kirahveja...sisäsiittoisia kirahveja.

Tuossa Iltasanomien jutussa sanottiin, että Afrikan maat eivät halua kirahveja, tuskin kukaan joka on allekirjoittanut tuon adressinkaan! On vaan niin helppoa haluta. Haluta suojella eläimiä, mutta sitten kun sen eteen pitäisi ihan oikeasti tehdä jotain, niin ei sittenkään. En mä jaksakkaan kun pitää mennä kotiin lukemaan kirahvinsuojelublogeja.
Siitä vaan rakentamaan takapihalle kirahviaitausta ja sopivia tallitiloja, niin saa ostaa sinne itselleen suojeltavia kirahveja!

Pitääkö lapsia suojella näkemästä sitä mistä ruoka tulee? Mielestäni nimenomaan lapsille pitäisi näyttää mistä jauheliha tulee, miltä se näytti elävänä ja kuinka se valmistetaan ruuaksi alusta asti. Meille syydetään telkkarista ihmisten tappoa kaikenaikaa, mutta kirahvin paloittelua varten pitää oikein erikseen laittaa varoitus -ei herkille!

Tottahan se näyttää omituiselta jos sellaista ei ole koskaan nähnyt, muistan kyllä miltä näytti kun ensimmäistä kertaa katsoin miten hirveltä otetaan nahkaa pois ja jalkoja sahataan poikki. Pitihän siinä muutaman kerran nielaista.

Pulttipyssyssä ei muuten ole mitään kauhisteltavaa, se on nopea, helppo ja täysin laillinen lopetusväline. Kas kun uutisiin ei ole lisätty vielä järeä pulttipistooli, se sana kun taidetaan laittaa kaikkiin vähänkään aseisiin viittaaviin uutisiin...

Te järkyttyjät, miettikää joskus mistä oma ruokanne tulee. Mistä koirienne, kissojenne ja akvaariokalojenne ruoka tulee. Pihvi valmismarinadissa onkin, yllätys yllätys, ollut elävä ja hengittävä olento.
Jos tämä kiertokulku on jotenkin hämärtynyt, niin suosittelen palaamaan kirjaimellisesti vähän ajassa taakseppäin. Alkuun sellaset 100v. tai lopettamalla kaiken lihan syömisen, ja alkamalla tekemään jotain ihan kongreettistä eläinten auttamiseksi, vaikka vaan lapioimalla paskaa alkuun.

Puuh!

5 kommenttia:

 1. Kuinkahan meidänkin olis käyny jos alkuihminen, päästyään kahdelle jalalle, oliskin alkanu vetää nurtsia lihan sijaan? (Maanviljely tuskin on ollu kovin suuressa huudossa) Mun käsittääkseni aivojen kehitys nykyiselle tolalle on vaatinyt jonku verran lihaproteiinia..? Ei varmaan oltais lehmää kummempia elukoita.
  Ala-tai edes ylä-asteelle opintosuunnitelmaan realistinen lihan matka karsinasta lihapullaksi. Köksän tunnilla visiitti johonkin maatilalle kattomaan possuja ja sitte siitä samasta possusta tulis joku ruuminosa tunnille, mistä saisi jauhaa jlihaa tms. Ihmiset vieraantuu kohta ihan täysin luonnosta ja unohtaa omat juurensa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän kävis tietysti niin, että joku huolestuneiden vanhempien kerho ajais koko homman alas, ettei lapset saa traumoja.

   Poista
  2. Totta, toi köksäntunti-idea vois olla todella hyvä ottaa käyttöön! Opettajat, saa ottaa käyttöön! :)

   Poista
 2. Mainio kirjoitus. Tekopyhyyden ja valikoivan paheksunnan määrä kieltämättä välillä sieppaa.

  Tajuntaani ei mahdu, miten ihmiset popsivat sohvallaan broileria ja rypsipossua, ja samaan aikaan itkevät kun käsittääkseni ihan onnellisen elämän elänyt yksi kirahvi lopetetaan kivuttomasti, ja ruumis käytetään luonnonmukaisesti hyödyksi.

  OT: Mikä hiton kommenttihärveli tässä on käytössä? Wordpressin ID:n kautta tähän blogiin kommentoiminen on niin saamarin vaikeaa, että jossain Itä-Kautokeinon ammattioppilaitoksessa varmaan opetetaan kaksivuotisella kurssilla miten tää tunnistautuminen tehdään niin, että a) Firefox ei jumita sen jälkeen kun sallii henkilötietojen luovutuksen ja b) aivot eivät räjähdä kun vaihtaa selainta ja esikatselun sijasta Explorer herjaa että ahhahaa, etpä ole kirjautuneena Wordpressiin, pyyhin kirjoittamasi kommentin pois.

  Hyvä ettei pyydä vielä henkilötunnusta. :D

  VastaaPoista
 3. Siis mähän en tajua tästä koko blogista yhtään mitään! Joten mulla ei ole hajuakaan miten voisin vaihtaa kommentoinnin selkeämmäksi! Oikeastaan tarvisin aikalailla muutenkin opetusta, ellei joku ihan välttämättä halua lukea blogia jonka ulkoasu muistuttaa ekaluokkalaisen tekemää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)