maanantai 17. helmikuuta 2014

Kesän kaipuuta

Ihan paska sää!!! Jos ei tule talvea, niin voisko edes tulla kevät?! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin valittaminen säästä. Ja tosiaan teen sitä nyt kaikenaikaa. Onneksi kohta pääsee touhuamaan kasvihuoneeseen, se vähän auttaa tätä kevätahdistusta. 

Kevätkuvissa vihreä näyttää niin epätodelliselta!

Helmikuun puoliväli, ja meillä on pihasta sulanut kaikki lumi. Ihan kauheaa kidutusta katsella paljasta maata, kun tietää ettei kasvu oikeastaan voi edes alkaa pariin kuukauteen. Tai ei ainakaan saisi ihan kauheasti alkaa, koska jossain vaiheessa kuitenkin tulee pakkanen ja sitten paleltuu kasvit.

Etupihassa on valkoisessa pihasyreenissä niin isot silmut että ne näkyy sisälle asti, ja se on aivan juuri puhkeamassa lehteen. Mitenkähän se kestää jos maaliskuussa onkin -30C pakkasta.

Mun tekis niin mieli jo aloittaa kasvien siirrot! :) Talven aikana on taas tullut niin paljon uusia yhdistelmiä mieleen!
Tai oikeastaan olis aikalailla muutakin tekemistä, mutta siinä puhdetyönä voi aina siirrelläkkin jotain, ja perustaa uusia alueita...vaikka mielumminkin niitä pitäisi vähentää...
Mutta kanatarhan eteen on pakko laittaa jotain koska siitä on hankalaa leikata ruohoa. 

 Yleensä en suosi yhden lajin istutuksia, mutta siinä olisi kyllä hyvä paikka päivänliljoille, ne vähän varjostaisi kanojakin. 
Tai sitten siihen voisi laittaa jotain syötävää, kuten minttuja. Mintut leviää niin paljon että ne olis edukseen omana "yksikkönään"


 Tai sitten...mennään vanhalla kaavalla. Istutetaan siihen kaikkea mitä käsiin saadaan, ja sitten taas ihmetellään miksei ne sovi pätkääkään yhteen eikä koskaan saada mitään näyttävvä aikaiseksi vaan kukkapenkit muistuttaa enemmän viidakkoa...

Lista mitä pitäisi pihassa tehdä kesän aikana:
1. Siivota, siivota ja siivota! Miksi meillä piha retajaa täynnä kaikenmaailman irtoroinaa?!

2. Saattaa terassi johonkin järjellisempään tilaan...ja öljytä, siivota, laittaa kate, ehkä laajentaa (eipäs nyt luulla liikoja kuitenkaan...)

3. Siirtää kasvihuone, paikka voisi olla nykyisten kasvilaatikoiden tilalla.

4. Sika-aitaus

5. Reunustaa takapihan keskellä oleva penkki

6. Lisätä marjapensaita

7.Tehdä etupihan istutusalue valmiiksi, ja koittaa hävittää se kivikasa johonkin.

8. Koko ojanreunan siistiminen

9. Koittaa olla haalimatta kasveja ylenmäärin, mielummin antaa pois kasveja joille ei ole paikkaa.

10. Koira-aitausten edustojen siistiminen

11. Pyrkiä nauttimaan pihasta (säälittävää, että sitä pitää itselle oikein erikseen muistutella...

Aloitetaanko näillä, veikkaan että puolet jää kuitenkin tekemättä...

Ps. Haluaako joku, että laitan kasvikuviin kuvissa olevien kasvien nimet? Onko niillä mitään väliä? Pitääkö olla lattarinimi, vai riittääkö suomalainen? 
Kyllä mä itse tiedän mitä nuo ovat, mutta kiinnostaako se jotain muuta...Onko kuvat parempia suurempina vai pienempinä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)