lauantai 1. helmikuuta 2014

Sarka-messut

Nyt on sitten Sarka-messuilla käyty. Se on enemmän ammattilaismessut kuin Farmari, jossa on kauheat määrät kaikkia söpöjä eläimiä kaupunkilaislapsille tuijotettavaksi. Kuten minulle.

Mutta onhan Sarkassakin lehmiä! Siksi sinne pitää mennä. Ja sainhan mä kotiinviemisiksi en sen vähempää kuin oman navetan! Siitä sitten enemmän tuolla lopussa.


Koirien junior handler on vähän tutumpi laji kuin nautojen, mutta aika taitavasti nämä junnut niitä käsitteli. Kokoajan odotin, että koska ne alkaa juosta lehmien  kanssa, mutta ehkä se olis ollu hiukan liian haastavaa... Se ketä mä veikkasin voittajaksi tuli toiseksi, joten en nyt ihan hakoteillä ollut!Pesupaikalla puunataan ennen areenalle menoa...


Lehmät on käsittämättömän rauhallisia tuollaisessa ympäristössä, missä ainakaan nuo nuoret hiehot ei ihan varmasti ole koskaan olleet. Hermot todella on kohdillaan nautaeläimillä verrattuna moneen muuhun eläinlajiin! Musiikki raikaa, ihmisiä kävelee edestakaisin, oikeastaan on ihan ihmeellistä että sinne navetta-alueelle saa mennä myös "perusmessuvieraat", mutta onneksi sai, nimittäin kuvasin siellä tämän ihanan lehmän alun ja tyttösen hellyyden hetkiä. Harmi etten muistanut kysyä nimeä vaikka luvan kuviin kysyinkin. 


Juttelin ovea päivystävän järkkärin kanssa, ja hän oli seurannut tätä paria kaksi päivää, ja harmitteli etten ollut kuvaamassa lehteen. Olisi kuulemma halunnut nähdä kuvat. En huomannut kertoa osoitetta blogiin! Terkkuja jos löydät tänne omin avuin!


Juuri senluokan koneita joita tänne meidän takapihalle tarvitaan!Kotiinviemisinä oli Tamia. Ja ostin lisäksi makkaraa, nakkia, kebakkoja ja bratvurstia. Voin kyllä todella suositella noita Laidunhereford tuotteita! Ollaan ostettu niitä ennenkin, ja aina ne on ollu yhtä hyviä. Laidunherefordien Nettisivuilla näkyi olevan nettikauppakin, pitäis kyllä joskus tilata joku satsi kun kotiin asti sais. 


Kuva Laidunhereford

Ja sitten vissiin on aika siirtyä navettaan!


Mä en nyt oikein tienny mitä olisin sitten laittanut sinne navettaan, niin aattelin, että linnut vois olla yvä ratkaisu, kun niitä mulla jo on entisestään. Mutta en oikeen tiedä onko nää mun linnut hiukan liian lihavia tai pitkäjalkaisia nyt kuitenkin.


Tiikerinavetta olis ollu aika hurja ratkaisu, ja tavallaan aika innovatiivinen maataloussuunta Suomessa. Tiikerille noi sisätilat saattaa kuitenkin jäädä pikkusen pieneksi.


Tälläselle eläimelle tää olis ihan sopiva ratkaisu! Ongelma on, etten mä tiedä mikä tämä on!
Joten tulin siihen tulokseen, että vanhana hiirikasvattajana on vaan pakko todeta, että suutari pysyköön lestissään.


Kiitos Eija navetasta, messulipusta ja toivottavasti kauppa kävi! Komiat oli ainakin vermeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)