lauantai 23. toukokuuta 2015

Tuleeko koskaan lämmin?


Torstaina illalla alkoi jo tuntua, että ehkä tämä kevät tästä nyt pikkuhiljaa lähtee käyntiin, mutta tänään taas on ollut +6C lämmintä. Ja jessös mikä tuuli on ollut! Ei kauheasti ole huvittanut nokkaansa ulos laittaa ennen kuin tuuli alkoi tyyntyä illalla. Meidän pihasta ei onneksi kaatunut puita, kumma kyllä kun senverran lujaa puuskissa tuuli. Sähköt oli poissa 7h.

Laitettiin ruokaa grillillä ja kahvit trangialla, takka jäi vielä käyttämättä ruuanlaittopuuhissa. Ihan hyvin me pärjättäisiin ilman sähköä lyhyt hetki, mutta en tiedä kuinka kävisi jos sähköt olisi pidempään poissa, ainakaan talvella. Tosin silloin voisi siirtää tavaraa pakastimesta pihalle toisinkuin kesällä!

Vilma muuten kävi lenkillä uimassa! Uskomatonta että whippetti haluaa tuollaisella ilmalla mennä vapaaehtoisesti uimaan! Muut katsoi rannalla ihan ihmeissään, ne kun ei paljon varpaita kasta vaikka olisi kuinka kuuma hyvänsä. Vipu onkin ollut innokas uimari senjälkeen kun se keksi uimisen viime kesänä. Se syksyllä kroolasi ojassa  siinä vieressä kun me muut käveltiin tietä pitkin.


Siihen se kasvimaa nyt alkaa muodostua. Olen vetänyt käytävien paikalle heinää. 
Käytävärakenne ja ylipäänsä koko kasvimaan kylvökuvio on niin ihmeellinen etten kyllä enää edes tiedä mihin olen kylvänyt mitäkin ja toisaalta miten aijon loput sinne sijoittaa...mutta laitetaan sinne missä on tyhjiä koloja...

On tuo talo vaan kaunis kuin koru, kelpaa sitä katsella mutta kun tietää että sitä on remontoitu "aamusta iltaan" kolme vuotta eikä olla ollenkaan vielä loppusuoralla niin ei kauheasti huvita ajatella että itse hankkisi samanlaisen. Sisko oli meillä vauvansa kanssa yökylässä ja eilen käytiin etä-kasvimaalla vähän kylvöpuuhissa. Pakko niitä on laittaa maahan vaikka tuntuu ettei siemenet varmaan koskaan idä kun on näin kylmä! Perunoista olen laittanut Timot, vaikka ei maa kyllä kauhean lämmintä ole. Uskoisin kuitenkin ettei varhaisperuna hiekkamaassa kärsi harsotettuna kylmästä, eihän?!

No jos ne paleltuu niin Siiklit on vielä laittamatta ettei kokonaan ilman pottua jäädä.

Naapuri siellä leikkasi ruohoa ja kippasi kerääjästä ruohosilpun pellon reunaan. Hieman se ihmeissään katsoi kun ryntäsin pellon yli kysymään saisiko ruohoa hakea kasvimaalle katteeksi. Sain luvan, ja sain myös luvan niittää ruohoa rannasta. Kärräsinkin sitä tässä illalla kun tuuli alkoi hellittää. Uskomatonta taas kerran että toisen roska on toisen aarre. Nyt on madoille ruokaa edes alkuun!

Muutamia kuvia omasta pihasta to. illalla kuvattuna.
Ottopojastakin piti ottaa pari kuvaa:10 kommenttia:

 1. Kyllä se lämpö vielä tulee. Pakko tulla! Muuten en ala mitään. Täällä etelässä tosin oli tänäänkin aika lämmin ja ennustuksista huolimatta aurinkokin paistoi tunti tolkulla kirkkaalta taivaalta eli melko kesäiseltä tuntui. Meidänkin koirat yritti uida, mutta metsäojissa ei ollut ihan tarpeeksi vettä, pelkkää kuraa vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se totta. Ja kun mä en edes kauheasti tykkää kuumasta, niin ei saisi edes valittaa.

   Kurassa uiminen kuulostaa kyllä ihan mahtavalta ajanvietteeltä noin omistajan kannalta.

   Poista
 2. Voihan viljely, toivottavasti perunat ei nyt palellu. Meillähän on vain kärpäsen kakan kokoinen takapiha, mutta viimeisen kerran kun syksyllä ajan ruohon, niin jätän sen leikatun maata suojaamaan. Näin olen kyllä saanut tämän pihan nurmikon pysymään hyvänä. Jännä kyllä nähdä miten sun istutulset lähtee kasvamaan.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on perunat joskus jäätyneet maahan kiinni kun en vaan millään ajatellut että jo lokakuussa voisi tulla niin kovaa pakkasta. Että paljon on vastuksia viljelijällä. Mutta aina siletä jotain satoa saa!

   Me harvoin haravoidaan leikattua ruohoa, mutta meillä on muutenkin vähän sellainen villi ja vapaa piha.

   Kiitos, aurinko näyttää jo paistavan!

   Poista
 3. Minua ei kyllä hevin saisi veteen! Eilen oli jäävä tuuli ja sade täällä kaakossa. Nyt paistaa aurinko. Pihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muakaan. Inhoan kylmää vettä. Samoin täälläkin paistaa, ajattelin tehdä pienen pyörälenkin, ja sitten myös ulos. Paljon olisi multaa kärrättävänä nyt kun kottikärryn rengaskin on taas ehjä.

   Poista
 4. Meillä oli kunnon myrsky - puita kaatui ja aita lensi :) aidasta ei väliä kun uusi on jo kesän to do- listalla ja puutkin onneksi metsäaukiolla, eikä talon päälle. Välillä tuli rakeita ja välillä vettä. Kyllästynyt olen tähän kylmyyteen - vaikka en itsekään niin kuuman perään ole. Ihania kuvia sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on välillä parempia ja välillä huonompia- niinkuin elämä yleensäkkin! :)

   Kävin katsomassa blogiasi ja liityin lukijaksi, ehkä saan siis seurata aidankorjausprojektia tulevaisuudessa. :)

   Poista
  2. Tervetuloa :D aidasta tulee asiaa kesällä :)

   Poista
 5. Prkl! Kylmää ja märkää on meilläkin. Hermo menee!
  Heinääkin pitäs elukoille kylvää, mutta kun traktori uppoo peltoon, niin ei pääse äestämään! Onneksi kasvatin ne perunat niissä purkeissa alkuvuodesta. Ollaanpahan päästy uutta mommoo maistamaan. Ei ole mitään tietoo, koska pääsee pottua istuttamaan peltoon. Argh!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)