keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kanatkin on ihan pihalla!

 Oikeasti kanat pitäisi olla vielä suljettujen ovien takana. Tein kyllä ilmoituksen kaupungineläinlääkärille siitä että kanat ovat ulkotarhassa, mutta koska sorsalintujen joukkoinvaasiota ei ole talomme yllä nähty tänäkään vuonna niin olen ulkoiluttanut kanoja tuttuun tyyliin jo ennen kuin tämä holhousyhteiskuntamme säätämä kanojen ulkonaliikkumieskielto loppuu muutaman päivän päästä. Tässä lukuisia todisteita parin vkon takaa:


Näistä kompostilla ja oljella täytytyistä laatikoista on riittänyt kanoilla runsaasti huvia!
Voi surun päivä kun kärrään ne täyteen multaa ja aitaan ne lopulta eivätkä ne enää pääse kaapimaan pois mun kasvillisuuttani niistä. Kun tätä touhua olen katsellut niin etä-kasvimaa tuntuu aina vaan viisaammalta vaihtoehdolta.
Kerroin pari viikkoa sitten kun myimme korvasieniä paikalliselle ravintolalle. Se juttu on nyt sitten saanut tuulta alleen ja me ollaan kerätty ravintolaan sen jälkeen ketunleipiä, maahumalankukkia, maitohorsmaa, nokkosta, vuohenputkea jne. Kerron tästä myöhemmin lisää jos yhteistyömme jatkuu, joka tapauksessa erittäin mukavaa on keräillä luonnonantimia jos niistä vielä saa jotain rahaakin! Tilipäivä on kuun lopussa, sitten näkee saako siitä edes bensarahoja kun niitä kuljettelee ravintolaan.


12 kommenttia:

 1. On niin kauniin värisiä nuo neitokaiset!
  Erityisesti kana, joka ilmeisesti on sama parissa ekassa kuvassa?
  Niin on nättiä, niin nättiä :)

  Meidän Leenulla on tiput, jotka tulevat huomenna viisiviikkoisiksi. Nyt joidenkin päivien ajan tipuilla on ollut kaksi emoa, kun Leilakin alkoi hoivaamaan niitä kuin omiaan. Välillä tiput on Leenun ja välillä Leilan siipien alla ja kumpikin vartioi niitä uskollisesti kunnon kanaemon elkein :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taitaa se olla sama kana, mulla on noita mustia useampia, mutta tälläisiä taitaa olla vain yksi. Samaten on vaan yksi vaaleanruskea, se on sellainen pikku-tirppa jolla on aina vähän pörröinen kampaus.

   Voi emot ja poikaset yhdessä on jotain uskomattoman hellyyttävää. <3 Toivottavasti meillekkin tulis poikasia tänä kesänä.

   Poista
  2. Toivotaan parasta! :)
   On kyllä niin sydäntä lämmittävää seurailla niitä ♥

   Odotan mielenkiinnolla, milloin joku toinen kana lässähtää pesään. Leila on ehkä päättänyt vähän oikaista tätä hommaa, kun ei ole tarvinut itse hautoa, siinä vaan hoivailee Leenun tipuja ;)

   Poista
 2. Todisteaineisto on oikein mukavaa katseltavaa. Voi hyvän tähden, enpä ole kuullutkaan tuosta aikarajasta, milloin kanat saa päästää vapaaksi. Kuule, sä taidat nyt olla ihan taparikollinen :D :D
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tässä kokoajan pelkään koska joudun linnaan. Mutta, olishan siinä hyviäkin puolia. Ainakin olis aikaa askarrella ja lukea.

   Tuotantoeläinten (joiksi kanatkin lasketaan) pito on niin hankalaa verrattuna lemmikkieläimiin! Hevosen saa vaan haudata koska se on lemmikki, mutta kuollut lehmä pitää toimittaa lain mukaan ongelmajätelaitokselle vaikka se olisi ollut lemmikkinä. Hyvin loogista.

   Poista
 3. Kanat ulos vaan! Minun mielestäni tälläiset ulkonapitokiellot onvat laillistettua eläin rääkkäystä!
  Ymmärrän kyllä isojen vesistöjen ja vesilintujen muuttoreittien varrella kiellon, mutten muuten. Toisaalta, kyllähän Suomi on aika tauti eläin tautivapaa.
  Mulla olisi kanssa villiyrttipoimijakortti, mutten ole juurikin pitkien välimatkojen takia, edes etsinyt mitään yhteistyökumppania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos asuisin jossain sivussa en edes tekisi mitään ilmoituksia mutta kun asutaan tuotantokanaloiden naapurissa niin olen katsonut sen ihan viisaaksi toimintatavaksi.

   Ei niitä kannata paljon kymmentä kilometriä kauemmas alkaa kuljettaa ellei pysty viedä isompaa määrää kerralla. Ja harva ravintola tarvitsee mustaherukanlehtiä ämpärillisiä kerralla, kyllä ne on aika pieniä määriä mitä käyttävät. Me voidaan käydä samalla kaupassa tai muilla asioilla milloin viemisestä tulee vielä järkevää, mutta ei joka päivä kannata näillä bensanhinnoilla kauheasti ylimääräistä ajalla kun mulla jo pelkkään työmatkaan menee 60km päivässä.

   Poista
 4. Ihania kanakuvia ♥ Kerrohan, onko teillä aidattu piha vai kuinka rouvat pysyvät omalla tontilla? Me ei uskallettu viime kesänä päästä kanoja vapaaksi, mutta nyt vähän houkuttelisi. Varsinkin kun kanojen aitauksessa ei kasva lainkaan ruohoa. Pelkään vaan et, tytöt sukeltaa orapihlaja-aidan välistä naapurin pihaan ja saan hakea niitä sieltä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pihassa aita, muutamia kertoja kana on ajautunut kuitenkin pensaiden alta aidan toiselle puolelle kun verkko ei ole pensaiden kohdalla ihan maata myöden. Voisiko teillä aidata ainakin osan pihaa? Vaikka maatiaiset on aika hyviä lentämään niin meillä ei ole kanoja lentänyt aidan yli. Pääasiassa ne rauhallisesti kävelee ympäriinsä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, niin munkin mielestä! Parasta on se, että kun menen ulos ja kanat on vapaana ne juoksee kilpaa katsomaan onko mulla jotain herkkuja niille. Kanat on vaan niin <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)