torstai 28. toukokuuta 2015

Koirat kyni kanan
Voi hel**tin kuustoista! Jos se minusta olisi ollut kiinni niin kana olisi kuollut, koska tulin itkemään olohuoneen sohvalle kun näin tilanteen ovelta. Ihastuttavan noloa myöntää.

Onneksi Mika kuuli epätoivoista parkumistani, ryntäsi ulos ja sai kanan pelastettua Allin ja Sennin kynsistä.
Kana ei siis ollutkaan kuollut kuten kuvittelin, vaan nämä kaksi urhoollista lintukoiraa repivät siltä elävänä höyheniä. Äidin pikku-barbaarit. :P

Mistä kaikki sai alkunsa, no siitä että kanat olivat nauttimassa kanssani ilta-auringosta ja alkoivat jo mennä yöpuulle. Pieni ruskea kana siinä vielä pyöri ja ohjasin sen tarhaan ja päästin koirat ulos enkä huomannut että yksi kana oli jäänyt tonkimaan pihan toiselle laidalle.

Menin itse takaisin sisälle päästettyäni koirat ulos, ja kun meinasin päästää koirat takaisin sisälle näin tapahtuman josta voitte lukea yltä.

Olosuhteisiin nähden kana voi yllättävän hyvin. Iho oli ehjä, ja se tuli syömään kun vein niille vielä kanalaan ruokaa. Onhan se nyt vähän kynityn näköinen. mutta onneksi ehkä päästiin säikähdyksellä.

Aikaisemmin illalla laitoin Paavon ulos naruun vaikka Alli oli ulkona. Senkin huomasin siinä vaiheessa kun otin Paavoa sisälle, ihme kyllä ne ei ehkä olleet huomanneet ollenkaan toisiaan kun Alli kaiveli sikatarhassa jotain niin keskittyneesti ja Paavo halusi "voimakkaasti" sisälle syömään.

Tosin Allilla on juoksu ja Paavo on innokkaasti koittanut astua sitä portin läpi joten ehkä ne eivät olisikaan alkaneet tapella vaan päätyneet lemmenleikkeihin jos olisivat toisensa havainneet...

Ostetaan uusi pää ja hiukan enemmän huolellisuutta!

Onneksi edes pilvikirsikka alkoi kukkia, hiukan lohdutusta kuvan muodossa...
10 kommenttia:

 1. Huh! Hyvä, että tapauksesta selvittiin säikähdyksellä. Vahinkoja sattuu, mutta tuskin tuota enää toista kertaa. Tarpeeksi kun pelästyy, sitä oppii ihan kerrasta ;)

  Kun olin teini meidän naapurit ottivat kesäkanoja. Silloinen samojedini keksi kerran kaivautua aidan ali, kun kanat olivat ulkoilemassa. Yksi kana menetti muutakin kuin tukon sulkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei satu, senverran ensinnäkin syytin itseäni huonoksi kananomistajaksi ja tyhmäksi bimboksi kun en edes mennyt apuun vaan sohvalle itkemään! Miten voi olla niin tyhmä!

   Eikai se niin tavatonta ole että koirat kanoja tappaa, mutta jotenkin sitä on tuudittautunut siihen ettei mitään tapahdu kun ei päästetä koiria ja kanoja yhteen.

   Poista
 2. Huh, ettei kana kärsinyt tuon pahemmin.
  Mukavaa viikonloppua sinne hurjien metsästäjien leiriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti nyt ei tulisi enää viikonlopun aikana mitään hässäkkää mihinkään suuntaan!

   Poista
 3. Beiben siskon unkarin wislat, kyni minulta myös yhden kukon joskus. Se sai niin kovaa kyytiä, että oli pakko lopettaa. Tyhmyyksissäni olin päästänyt linnut ulos, vaikka tiesin vieraita olevan tulossa. Meidän koirat eivät ole koskaan tehneet mitään, muille omille eläimille, vaikka ovat olleetkin metsästyskoiria. Jotenkin sitä unohtaa, että kaikkien koirat eivät ole samanlaisia.
  Toivottavasti kana otti opikseen, että on ajoissa sisällä. Eikä jää pihalle kupeksimaan, kun muut menee sisälle! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh tosiaan sen voisi ajatellakkin noin että se olikin KANAN VIKA kun se ei tajunnut mennä ajoissa sisälle! On muuten helpottavaa kun syyllinen on joku muu kuin minä itse.

   Poista
 4. Jättääköhän kana muutaman muninnan nyt väliin, pelkästä säikähdyksestä!? Höh, nyt alkoi mieli keitettyjä kananmunia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! En tiedä! Mites me nyt se saataisiin selville, kun en oikein pysty tarkkailemaan kanojen munimista kun olen töissä.

   Poista
 5. Onneksi kanaselle ei käynyt pahemmin ♥ Hyvää viikonloppua =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)