torstai 3. marraskuuta 2016

PainajainenNyt se sitten eilen tapahtui mitä olen pelännyt. Senni oli päättänyt eilen tappaa Vilman sillävälin kun oltiin pois kotoa.

Vilmalle tuli toissapäivänä haava lenkillä jalkaan, se ommeltiin, ja Vilma oli varsin pirteänä törppöpäänä jo seuraavana iltana.
Lähdettiin nopeasti hakemaan Mikan kanssa sianlihoja ja kun tultiin kotiin ovella vastassa oli verinen Vilma. Ensin luultiin että sillä oli tikit jalasta auenneet, mutta muutamassa sekunnissa tajuttiin että nyt on jotain ihan muuta. Portin toisella puolella oli verinen Senni.

Senni oli purrut Vilmaa käytännössä kaikkialle. Siinä oli isoja haavoja ja pieniä haavoja. Heti oli selvää, että nyt on käynyt pahemmin. Koira suihkun kautta autoon ja päivystävälle eläinlääkärille. Siellä sitä kolme tuntia nesteytettiin, haavoja puhdistettiin ja tikattiin.

Kun kysyin montako haavaa eläinlääkäri on ommellut se ei edes tiennyt! Pahin haava oli takajalassa, sieltä näkyi luu ja jänteet.

Nyt me sitten odotetaan kuinka Vilma alkaa parantua. Onneksi mulla on työ mihin voi soittaa että "mä taidankin pitää tänään lomapäivän" eikä tarvitse miettiä kuka voisi käydä katsomassa Vilmaa mikäli sitä tarvitsee vielä uudelleen lähteä viemään eläinlääkäriin. Muutama haava vielä vuotaa veristä nestettä, muuten ne ovat ainakin vielä aika siistin näköisiä. Äsken juuri laitoin takajalkojen väliin pyyhemytyn että jalat olisivat erillään toisistaan ja haavat saisivat ilmaa.

Ensimmäiset päivät haavoja pitää suihkuttaa kolme kertaa päivässä ja siinä välissä ne pitäisi saada kuivumaan.

Pari päivää tässä nyt näyttää kuinka paraneminen lähtee käyntiin. Kun nyt vaan iho ei menisi kuolioon ja haavat ei tulehtuisi.
Vilman onneksi se oli jo saanut edellisenä päivänä sen antibioottikuurin, oli jo vähän veressä pitoisuuksia valmiiksi.

Vilman oli todennäköisesti pelastanut se, että se oli oppinut kasvattajalla hyppäämään koiraportin yli. Se nimittäin oli törppö päässä päässyt hyppäämään eteisen portin yli.

Soitin jo eläinhomeopaatillekkin ja koitan nyt antaa niitäkin pillereitä Vilmalle. Oli niissä tehoa tai ei, niin ihan sama. Nyt pitää keskittää energiansa siihen että saisi Vilman takaisin elävien kirjoihin.

En laita kuvia haavaisesta vertavaluvasta koirasta, mutta se on aika kamala näky. Puhumattakaan, että sen on raadellut toinen sun ihan ikioma koira.

Mä en viitsi edes toistaa mitä kaikkea mä olen kirjoittanut Sennistä. Päätös on aika selvä. Onneksi sitä ei ole pakko saattaa loppuun nyt, en edes jaksa ajatella asiaa. Takaraivossa vaan kokoajan jyskyttää, että onneksi se oli Vilma eikä kukaan lapsi jota se puri näin pahasti. Asioita, joita ei pitäisi joutua ikinä sanomaan omasta koirastaan.
13 kommenttia:

 1. Voi ei mikä tilanne. Varmasti säikähditte kovasti. Pikaista paranemista Vilmalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säikähtäminen on aika lievä sana siihen paniikkiin. Oon ollu pari päivää aika shokissa.

   Vilma on aika pirteä potilas tilanteesta huolimatta.

   Poista
 2. Otan osaa, todella ikävä tilanne. Paranemista Vilmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos. Meillä varmaan kaikilla on sormet ja varpaat ristissä Vilman puolesta.

   Poista
 3. Huh, ihan koko kroppa jännittyi tuolissa kun tuota tekstiä luki. Oikein paljon voimia teille sinne ja Vilmalle pikaista ja lempeää paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voimia tässä nyt tarvitaan. Kauheasti sitä kutiaa, pieniä haavoja on kaikkialla ja niiden paraneminen tietysti kutiaa. Haavojen suihkuttelu ja suihkutettava haavasumute selkeästi auttavat kutinaan- hetkeksi.

   Poista
 4. Ai kamala!!! :( Ihan sydämestä ottaa, koska mullakin on täällä kaksi narttua, jotka on välillä ottaneet yhteen. Onneksi yhteenotot on vähentyneet todella harvinaisiksi sitä myötä, kun näillä on ikäkin lisääntynyt. Eikä nämä ole koskaan tapelleet meidän poissa ollessa. *kopkopkop* Toivottavasti Vilma paranee pian ja ONNEKSI se osasi ja pääsi hyppäämään koiraportin yli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin aikaisemmat tappelut ovat olleet pientä tähän verrattuna. Nyt oli ihan tosi kyseessä, kaulaa oli revitty jne.

   Toivottavasti hermot ovat ehjät, ja haavat pysyvät kiinni. Takajalat ovat varsin paisuneet.

   Poista
 5. Hyi kamala, ihan kauheaa! Kamalaa edes ajatella mitä jos Vilma ei olisi päässyt portin yli... Voimia kovasti toipilaalle paranemiseen ja teille sen hoitamiseen, sekä päätöksiin niiden muiden vaikeiden asioiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Se olisi todennäköisesti kuollut jos ei olisi päässyt portin yli. Tai jos olisimme olleet kauemman pois se olisi ainakin menettänyt vaarallisen paljon verta koska jo nyt se oli vuotanut aika reippaasti vaikka ei oltu edes kauaa poissa.

   Poista
 6. Voi tuota tilannetta. Noihin haavojen pesuihin ja kuivatuksiin tekee mieleni sanoa, että joskus oman leikkaushaavani kuivatin suihkun jälkeen töpöttämällä sen ensin puhtaalla kankaalla tai paperilla kuivaksi ja sen jälkeen hiustenkuivaimella loput. Saa kokeilla. Ei tietenkään mitään täysiä tehoja/pitkiä aikoja/koiran polttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voisinkin kokeilla tuota kuivaajaa. Vilmaa kutiaa nyt ihan kauheasti- se on tietysti hyvä kun kertoo haavojen paranemisesta.
   Se välillä vinkuu, mutta rauhoittuu kun sitä rapsuttelee haava-alueiden ympäriltä. Pesu ilmeisesti auttaa kutinaan koska sen jälkeen se on rauhallisempi. Voisin kuvitella että lämmin ilma voisi toimia myös rauhoittavana tekijänä.

   Poista
  2. Ainakin itselleni se tuntuu haavaan hyvältä ja jotenkin tuntuu, että haava kuivuu/paranee kokonaisuudessaan nopeammin kuin ilman kuivainta. Olen oikeasti käyttänyt sitä moneen tikattuun haavaan (milloin luomenpoistojen ja milloin polvileikkuun jäljiltä).

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)