tiistai 29. marraskuuta 2016

Eukalyptuskranssit ja tonttuiluaTein ensimmäistä kertaa kransseja eukalyptuksesta vaikka olen niitä suunnitellut moneen kertaan. Kukkala blogissa on vaikka mitä ihania ideoita erilaisiin eukalyptuskransseihin (ja paljon muuhunkin!).

Varasin kukkakaupasta 400g puntin eukalyptusta kun en yhtään tiennyt miten paljon sitä menee. Jos olisin tehnyt vain sellaisen yhden ohuen ja hennon kranssin kuten ensin suunnittelin niin olisin sitä tarvinnut max 4 oksaa.

No ei se mitään, sain kaksi ohutta ja yhden "paksun" tästä määrästä mitä otin. Oksia en laskenut, mutta kyllä niitä aika monta oli!

Lisäksi otin jotain toista eukalyptusta koska siinä oli niin ihananväriset lehdet. Kuulemma eukalyptusta tulee tähän kukkakauppaan kuutta erilaista. Empä ole moista tiennytkään.

Koko määrän hinnaksi tuli 15€ ja siitä riitti vielä kahteen eri maljakkoonkin! Sanoisin että varsin riittoisaa oli.
Kransseihin tein paksummasta rautalangasta rungon ja ohuemmalla vaan kiinnitin oksat kiinni runkoon. Paksummassa kranssissa kiinnitin oksat löysästi, hennommissa napakammin.

Ei mitään nippujen tekoa kuten havukransseissa, ihanan yksinkertaista! Ja ihana tehdä jotain ihan vaan itselleen. Olen tehnyt reilut parikymmentä havukranssia, eikä into niiden tekoon ole enää ihan niin suurta kuin aluksi...

Kuvat on huonoja. Surkeita. Meillä ei saa sisällä mitään hyviä kuvia kun valoa ei ole tarpeeksi. Lohduttaudun ajatuksella että muilla on sama ongelma. Lisäsin valoa kuvankäsittelyohjelmalla niin paljon kuin kehtasin. Lisäksi olen surkea sisäkuvaaja että asetelmakuvaaja. 

Silti otin pari kuvaa, kiusallani. 


Kun hehkutin täällä ettei mun tarvitse olla talvella töissä niin kävikin sitten niin että multa kysyttiinkin voinko jatkaa töitä marras-tammikuunkin ettei sopimusta tarvitse katkaista. Ensin kieltäydyin mutta järkevästi ajateltuani myönnyin tähän julmaan kohtaloon etten saa monen kuukauden talvivapaata. Nimittäin senverran olen kantanut rahaa eläinlääkäriin Vilman takia että kannattaa ihan oikeasti vähän ajatella järjelläkin.

Niinpä siis olen edelleen töissä, ja ollaan työkaverin kanssa tonttuiltu pari päivää huolella. Idea lähti aivan yksinkertaisesta asiasta, parista tonttulakista jotka nostin puutarhaan. Sain niistä niin paljon hyvää palautetta että tonttuilu riistäytyi käsistä!

Tehtiin salaperäisiä tonttujen viestejä, tonttuja, tonttujen majapaikkoja ja lähetin läheisiin päiväkoteihin, perhepäivähoitajille, ala-asteelle, paikallislehteen ja ties mihinkä muualle ilmoituksen että Jokilaaksossa on nähty tonttuja!!!1

Mulla on joulumieli ihan katossa, melkein harmittaa etten voi itse mennä etsimään tonttuja kun tiedän missä niitä luuraa...
Ps. Viimeisessä kuvassa oleva kranssi arvotaan Jokilaakson omilla facesivuilla 13.12.

Etsi facebookista Jokilaakson matkailupuutarha ja se profiili missä on lammas profiilikuvassa.

Tykkää tästä samanlaisesta kuvasta, ja jää odottamaan suosiiko onni rohkeaa.
 Kranssi lähetetään voittajalle, joten paikanpäälle ei tarvitse tulla voittoa lunastamaan.

10 kommenttia:

 1. Noi kiipeevät tontut on ihan mahtavia! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useampi ihminen luuli heti tuoreeltaan että katolle kiipeää lapsia. Eli ilmeisesti onnistuivat kohtuullisen hyvin. :)

   Poista
 2. Ihanaa joulutunnelmaa. Eucalyptuskranssit ovat ihanan herkkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jokilaaksossa ympäristö on hiukan parempi joulutunnelmointiin kuin meillä kotona...

   Itsekkin tykkäsin että onnistuivat. Eukalyptus on yksi mun lempikukista. Se on ihanan värinen, kahisee (tosin ei kyllä kransseissa!)ja kuivuukin nätisti.

   Poista
 3. Kranssi on todella kaunis. Ja niin ihanan tunnelmallista. Kiipeävät tontut hieno idea. - Mukavaa talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuten edelliseenkin kirjoitin niin Jokilaaksossa on vähän enemmän joulufiilistä kun on noita vanhoja rakennuksiakin. Tosin sitten tuo yksi luokattoman ruma peltihökötys jota pyromaanit eivät ole vieläkään polttaneet toiveistani huolimatta...

   Poista
 4. Kiva idea tuo "tonttupolku". Ihanaa, että ihmiset jaksavat väsätä mielenkiintoisia asioita muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista tonttuilua on kiva tehdä. Ja tehtiin lisääkin tonttuja, pitäiskö mun laittaa niistäkin kuvia?!

   Poista
 5. Kauniita kransseja!
  Ja tosi ihania tonttuilujuttuja!
  Muakin niin jouluttaa, päässä on kaikenlaisia jouluisia juttuja (myös siivoamista, kaappien päältä on pakko lapioida pölyt kerran vuodessa..) mutta aikaa ei oo tarpeeksi. Töistä ei ehkä voi olla pois sen takia että haluaa tehdä joululahjoja...ja lapioida sitä pölyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulusiivousloma, voishan sitä ehdottaa työpaikan vuosikalenteriin! Mä en kauheasti joulusiivoa, mutta siivon kuitenkin. Siivoen sen minkä saan aikaiseksi, monesti ollaan siivottu joulupäivänä kun silloin on jotenkin hyvin aikaa.

   Tein äsken piparitaikinaa, voi että siitä kyllä tulee jouluinen fiilis!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)