keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Onnen nimi on tilli ja peruna!Voi mikä onnellinen päätös päivälle, kesän ensimmäiset uudet perunat omalta kasvimaalta. Ja koska sato tuli täytenä yllätyksenä se lisää onnentunnetta entisestään!

Kävin viemässä klo. 21.30 vielä kasvimaalle verkkoa kurpitsojen suojaksi kun paikallinen rusakko on alkanut syödä mun kesäkurpitsoja. Olenkin ihmetellyt miksei niihin tule satoa vaikka kukkia on, mutta nyt sitten selvisi tämäkin.

Siinä samassa tuli mieleen, että onkohan perunat kasvaneet ollenkaan kun varsien kasvu on jotenkin täysin pysähtynyt eikä niissä ole vieläkään edes ajatusta kukista. Mikä yllätys olikin maan alla, siellä ne perunat olivat! Ihan täysin patavalmiina, osa jo niin suuria että piti halkaista. Näköjään kasvu olikin keskittynyt juuriin eikä varsiin.

Jos onnella olisi maku, niin se olisi tänä iltana ollut uudetperunat, tilli ja kasvisseos ikiomasta etä-kasvimaasta. Sillillä kuorrutettuna.

Ihan sama vaikka en saisi kasvimaalta enää mitään satoa, se on tehnyt jo nyt minut niin onnelliseksi!

Nyt meillä alkaakin sitten armoton perunansyönti ettei Timot ehtisi kasvaa ihan nyrkinkokoisiksi, ne kun alkaa menettää makua kun ne kasvaa liian suuriksi.
8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja tilannekkin oli aika herkullinen. Huusin suurinpiirtein suoraa huutoa kasvimaalla. Miehen veli varmaan luuli että mulla on suurempikin hätä, kun kiljuin siellä JANIIII!!!! TUU ÄKKIÄ TÄNNE!!! Täällä on PERUNOITA!!!! Se vaan pyöritteli silmiä että eikö noi niinkuin ole perunoita noi varretkin...eikä muutenkaan yhtään osallistunut ilonpitoon. Se ei pidä perunoista.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sitä on vaikeaa kuvailla sanallisesti, mutta jos tiedät, niin silloin siihen ei tarvita sanoja.

   Poista
 3. Isoja ovat potaattisi! Mentiin Lahteen tässä alkuviikosta ja ikinä en oo nähnyt niin isoja pottupeltoja kun sillä reissulla Tuuloksesta etäänpäin...Silminkantamattomiin. Valkoista ja violettia kukkamerta! Ihan siinä nälkä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kuvassa ei edes ole niitä suuria kun ne ei mahtuneet lautaselle samaanaikaan muiden kanssa!
   Kuulostaa jotenkin hauskalta että perunanpellon äärellä tulee nälkä. Vähän sama efekti kuin silloin kun luin kirjaa anoreksiasta ja kokoajan mietin mitä söisin seuraavaksi...:D

   Poista
 4. I think I can smell fresh vegetables and earth when I look at your pictures .I also feel your passion and love to grow them.

  VastaaPoista
 5. I think I can smell fresh vegetables and earth when I look at your pictures .I also feel your passion and love to grow them.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)