torstai 23. heinäkuuta 2015

Ps. Tänään sinä olet kaunisLuulin että kirjoitin pioneista ja työkavereista, mutta näköjään en sittenkään. 

Viimeviikolla keräsin yhdestä kaupungin puistosta pionin kukkia sekä täydensin "satoa" oman pihan kukilla. Luvattiin kaatosadetta seuraavalle päivälle ja kukat olisivat menneet 
jokatapauksessa sateessa pilalle. 

Lisäsin jokaiseen kukkaan lapun jossa luki: Ps. Tänään sinä olet kaunis. 

Sähkömies kyllä väitti että sellainen lappu tarkoittaa, että yleensä et ole, mutten kuunnellut tälläistä typerää kritiikkiä koska olin juuri keksinyt mielestäni mukavan idean.

Jaoimme kukat miespuolisen työkaverin kanssa aamulla työpäivän aloitukseksi 
jokaiselle naiselle vähänniinkuin naistenviikon kunniaksi. Monestikko työkavereille tulee sanottua, että te olette tärkeitä? 
Teidän kanssa on mukavaa tehdä töitä? 
Kiitos että olette sellaisia kuin olette? 

Aika harvoin. 

Joskus pikkujouluissa ehkä, 
mutta aamulla kello seitsemän arkisena torstaina?
Työilmapiirille voi pienet ja arkiset asiat tehdä ihmeitä. 

Kiitos teille joiden kanssa teen päivästä toiseen töitä.
Kiitos ja anteeksi että olen aika kova komentelemaan, 
luulen usein tietäväni enemmän kuin tiedänkään, 
sanon monesti asioita ennenkuin ajattelen miltä se kuulostaa.
Aijon jatkaa täysin samaan malliin jatkossakin.

Ei kyllä kukaan puhjennut onnen itkuun tälläkään kertaa, 
mutta jos kaikki lähtivät iltapäivällä kukka kädessä kotiin niin eikö se ole paras kiitos?!


13 kommenttia:

 1. Ihana oivallus! :)

  Työkaverit ovat todella tärkeitä. Heidän kanssaanhan vietetään monesti enemmän aikaa kuin oman perheen tai puolison kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja siitäpä syystä minusta on välillä tosi ankeaa ja raskasta tää työnteko... Mä en erityisemmin pidä monestakaan työkaveristani, mua helposti ärsyttää ihmiset (ja niiden typeryys...). Mä en ole tiimityöntekijä todellakaan, ärsyttää kun vastuualueellani on vapaapäivinäni joku muu sotkenut mun systeemit... Enkä sit osaa olla hiljaa ja mainitsematta siitä josta syystä saankin sitten muut suuttumaan... Meidän työpaikalla ei oo todellakaan hyvä yhteishenki!

   Poista
  2. Mulla on onnekseni viimeiset 15v. ollut työpaikkoja missä on pääasiassa ollut ihan mukavia tyyppejä. En tietenkään kaikkien kanssa ole ollut sydänystävä, mutta jos kuppi on enemmän kallellaan sinne plussaan kuin miinuksen niin vielä ollaan voitonpuolella.

   Se että haluaa tehdä kaiken yksin on hankalaa töissä joissa ei voi tehdä kaikkea yksin. En oikein tiedä mikä muu siihen on ratkaisu kuin se että hakeutuu töihin joissa saa olla yksin ja vastuussa kaikesta yksin.

   Poista
 2. Ihana idea!
  Minun työpaikkani on sellainen missä kehumme toisiamme, koska ei minun työssäni kukaan muukaan meitä kehu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä pitäisi mielestäni kaikkien kehua toisiaan. Silloinkin, vaikka niitä kehuja tulisi muualtakin. Mutta pääasia on että edes joku joskus kehuu!

   Poista
 3. Tuollaisia ideoita tarvitaan. Minulla on henkisesti välillä hyvin vaativa työ, mutta työkavereiden kanssa voimme terapoida myös toisemme. Lisäksi on tietenkin toimiva työnohjaus. Annamme toisillemme palautetta ja muistamme myös kehua oikeista asioista. On se kiva tällaisen aikuisen naisenkin joskus kuulla, että oletpa nättinä tänään ja tietää. että se oli aito kommentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitan huomata myös työkavereiden ulkonäköä jos he ovat panostaneet siihen aamulla tai käyneet kampaajalla. Kyllähän sitä itsekkin ilahtuu jos joku huomaa että "naama on kammattu" tänään vähän keskivertoa paremmin.

   Suomalaiselle on vaan toisen ulkonäön kehuminen vaikeaa. Ja vielä vaikeampaa on ottaa kehua vastaan. Se on mulle itsellekkin vaikeaa, vaikka osaan kyllä kehua muita.

   Poista
 4. Minulla on aina ollut myös onni hyvä työpari -se on enemmän kuin puolet työstä. Tulevana syksynä on uudet tuulet, mutta luotan, että toimii- avoimuudella ja rehellisyydellä. Senkin olen kokenut,että aina ei toimi ja se jos mikä vie mehut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on vaikeaa sietää töissä valittamista olemattomista asioista joille ei oikein voida mitään. Palkka on yksi sellainen. Sitten pitää hakeutua muihin töihin jos palkka on omasta mielestä surkea, tuskin sitä 20€ korotusta tuntipalkkaan kuitenkaan on lähiaikoina tulossa.

   Meillä lukee kahvikämpässä yhdessä julisteessa lause " Katso ensin peiliin"- luen sen aina yhtä huolellisesti, ja jotenkin se puhuttelee minua. Siitähän työviihtyvyydessä monesti on kysymys.

   Mitä MINÄ voisin tehdä että muilla olisi helpompaa olla töissä. Miten MINUN oma käytökseni vaikuttaa siihen miten työilmapiiri rakentuu. Tiedän että minulla itselläni on asiasta vielä paljon opittavaa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Parhaat ideat on monesti aika halpoja ja helppoja toteuttaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)