tiistai 28. heinäkuuta 2015

sianruokkijan sirkushousutMeidän mökin lähellä on "hippikommuuni" ja Mika kertoi tässä taannoin nähneenä mökin tiellä kävelevän paljain jaloin miehen jolla oli ´lakanasta tehdyt housut´. Siitä se ajatus sitten lähti...

Minä tein housut vanhasta pussilakanasta. Lakana on noin 10v. sitten ostettu Ikeasta, ja ne on ollut ihan mun lempilakanoita ja sitä mukaa käytössä. Sitten se jostain ratkesi ja siirrettiin koirien käyttöön. Ja sitten se jotenkin ratkesi vielä enemmän, ja siirrettiin siihen pinoon joka heitetään roskiin ellei sille keksitä jotain järkevämpää käyttöä. Mutta mä keksin, mä tein housut! Käyttöasteesen nähden värit on pysynyt ihan älyttömän hyvin!


Joku ehkä muistaa mun edellisen  kerran housut...
http://taajamafarmari.blogspot.fi/2015/01/tonttuhousujen-ja-koirantakkien-ompelua.html

 Niiden tekoon verrattuna nämähän oli varsin kevyttä kauraa! Tosin taskut ompelin sisäpuolelle niin että jos sinne jotain olisi halunnut laittaa olisi käsi pitänyt häveliäästi pistää housunkauluksesta sisään.
Toisen taskun sitten muutin suuren pähkäilyn kera etupuolelle, mutta toisen kohdalla meni mielenkiinto. Eihän sitä tiedä vaikka lähtisin nämä housut jalassa pampokiinaan ja siellä jos jossain tarvitaan tälläisiä salataskuja!


Vyötäröstä olen erittäin ylpeä. Hajotin viikonloppuna yhdet shortsit istumalla maassa olevan puun päälle ja suoraan terävään puunoksan tappiin. Repeshän siinä sitten housuista persusta...

Käytin niistä shortseista nuo metallirenkulat mistä saa narun vedettyä siististi läpi ellei vaivaudu tekemään napinläpeä.
Helpommalla olisi vähän päässyt kun olisi leikannut isommat palat kangasta ja ommellut ne osat kiinni jo aikaisemmin kuin valmiisiin housuihin, mutta hei harjoitusta, harjoitusta!
Lahkeeseen laitoin narusysteemit samalla tavalla.Sianruuasta puheenollen mulla on positiivinen ongelma. Mulla on sioille liikaa ruokaa! Hain leipomosta eläimille tarkoitettuja leipiä 5 laatikkoa 4,75€ ja sitten sainkin muutama päivä sitten leipätoimituksen "vakipaikasta". Pitäisi nyt nopeasti syötää nämä vanhemmat leivät pois että saisi alkaa antamaan uutta erää. Millään ei tälläinen laska ihminen viitsisi joka pussia avata etukäteen ja laittaa leipiä paperisäkkiin etteivät ne homeutuisi.

Muuten, tuolta leipomosta josta hain ne laatikot niin leivotaan myös glut. leipää. Pakastin itselleni leipiä ihan kiitettävästi, minä en nyt ole niin kauhean tarkka syönkö leipää jota myydään nimellä "eläinten leipä". Jos se ei ole homeessa eikä kivikovaa, niin ihan sama kun sen pakkasesta ottaa ja mikrottaa niin uppoaa kyllä tähän tätiin!
Jos on rahasta tiukkaa, niin kokeilkaa tätä vaihtehtoa. Tosin leipää sitten tulee niin paljon että sille lopulle pitää keksiä jotain järjellistä käyttöä. Kuten vaikka siat ja kanat.

Nyt sitten pitäisikin lähteä käymään Vanhanpiian luona syömässä. Ajattelin mennä pyörällä, samalla voi viuhahtaa kasvimaalla hakemassa sipulia kun jääkaapissa on taas uusia kanttarelleja. Mä rakastan tätä kesää-syyskesää kun ulkoa saa kokoajan kahmia satoa!
Eilen putsasin pakastimeen 3 laatikollista mansikkaa, ei ihan vielä omat mansikat ( 8 taimea) tuota 15kg joten pakko on ostaa. Ehkä joskus kun saan määrää lisättyä...

18 kommenttia:

 1. Nice!We used to soak the bread in water, some milk with other wheat bran , barley , corn...Pigs eat this porridge in a bowl called gutter.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey! Ours pigs eat everything possible. Porridge is the best, of couse! Porridge can mix all.

   Hihii, ensimmäinen englanninkielinen kommentti blogin historiassa, ja ylitin itseni kun vastasinkin siihen. :)

   Poista
 2. Niin ihanat pöksyt - tykkäisin minäkin :) en vain ole oikein taitava ompelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläisiin ei kyllä tarvitse ollakkaan kovin taitava. Jos ei tee mitään erityisiä narukikkailuja tai taskuja niin riittää kun ompelee etu- ja takasaumat, sekä pulttujen sisä ja ulkosaumat. Yhteensä 5 saumaa. Ja lisäksi laittaa vyötärölle ja lahkeisiin kuminauhakujat, niistä vielä kolme lisäsaumaa. Valmis!

   Poista
 3. No komiat on sianruokkijalla housut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on munkin mielestä! Kukapa ei tykkäisi kun saa kulkea lakana jaloissa. :)

   Poista
 4. Tuollaisissa pöksyissä minäkin viihdyn 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset lökärit on just parhaita! Ei kiristä eikä purista, ja tuovat vielä väriä elämään.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkäsin itsekkin, ja tuli niin mukavat että taidan tehdä vielä jostain toisesta lakanasta toiset!

   Poista
 6. Tosi hyvä idea tehdä vanhoista lakanoista housuja, saa mukavan väljiä ja vilpoisia kesähousuja, joskaan tänä kesänä ei semmosia ihan hirveesti oo tarvittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jos jatkossa tulisi vähän lämpimämpiä ilmoja, edes joskus? Ja ihan hyvin niitä voi pitää myös sisällä, ainakin oon pitänyt kohta kaks päivää. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. En uskalla omia ideaa itselleni kun hippikin oli sen keksinyt, mutta ihan kelpo idea kyllä on! Vähän hillitymmästä kuosista saa hillitymmät pökät, eikä tarvi edes hankkia koiraa rikkomaan kangasta aluksi.

   Poista
 8. Koira löytyy omasta takaa eli sekin kohta on siis kunnossa! :D Nyt vain sopiva kangas jostain! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinavaatekaappi? Sen puutteessa kierrätyskeskus, kirppari, SPR, kaverin kaappi...Aatelkaa kun varastais jostain pyykkinarulta lakanan ja tekis siitä housut! Aika härskiä.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)