lauantai 12. joulukuuta 2015

Tähtiä, sydämiä ja valoja


Tämän joulun askarteluhitit ovat selvästi olleet betonitontut (tekemättä), suodatinpussikranssit (tekemättä) ja kirjansivuista tehdyt "pyörylät" (tehty!).

Kokeilin tehdä rullatuista kirjansivuista pyöryläkoristeen ja koska sen teko oli niin helppoa niin ajattelin hiukan nostaa vaikeustasoa ja tehdä sydämen. Oikeastaan senkään teko ei ole yhtään sen vaikeampaa, ainakin kun saksilla leikkaa lopuksi oikean muodon... 

Sydän tulisi parhaiten oikeuksiinsa kun se roikkuisi seinällä. Siihen pitäisi kai taakse laittaa ripustuslenkki.

Jos joku haluaa tehdä eikä tiedä miten sellaisen rakentaisi niin tässä ohje:
Toisinsanoen rullia laitetaan kolmeen kerrokseen niin, että alimmaiseksi tulevat ovat pidempiä kuin päälimmäiset, Lopuksi keskelle liimataan joku "läpyskä" koristeeksi. Jos muodosta ei tule hyvä automaattisesti, sitä autetaan leikkaamalla saksilla...
Pyörylä tehdään ihan samalla tavalla.

Sitten voitaisiin tehdä risutähtiä. Näiden teko on hyvin hyvin yksinkertaista jos vaan tajuaa kuinka 5 sakarainen tähti tehdään...


Se tehdään niin, että sahataan tai muuten katkaistaan 5 samanpituista oksaa, ja kiinnitetään ne päistä kiinni. Yksinkertaista, eikö? 
Lopulta jouduin piirtämään itselleni kuvan että tajusin miten oksat kiinnitetään että niistä saa tähden. Sen jälkeen se teko olikin jo ihan helppoa.

Näissä on vaan se ongelma että niitä olisi ihanaa tehdä kasapäin, ja sitten ihmetellään mihin ne kaikki erikokoiset tähdet oikein taitetaan...

Kiinnitin oksat ensin rautalangalla jota kiristin hiukan kun oksat olivat kuivuneet. Sen jälkeen laitoin isoon tähteen vielä lisäksi lankaa vaikka rakenne olisi pysynyt kasassa todennäköisesti ilman lankaakin. Myös pieniä nauloja voisi käyttää, ainakin isommissa tähdissä.

Jossain blogissa näin tälläisen tähden joka oli päällystetty havuilla, siitä tulee tosi upea havutähti!


Tiedättekö niitä vanhoja lampunkupuja joita oli kaikissa ulkorakennuksissa ja navetoissa? 
Ne näyttää vähän lumilyhdyltä kun niiden sisälle tunkee valonauhaa...

Olen tehnyt tämän jo syksyllä, enkä ole edes ajatellut että siinä olisi mitään esittelemisen arvoista mutta kun sisko sitä niin ihasteli niin laitetaan nyt kuvaa kehiin ettei kukaan heitä kupuja pois jos ei keksi niille mitään käyttöä. Omani pelastin Ottopojan kaatopaikkakuormasta.

Kuva kyllä on hiukan luokattoman huono, mä en osaa muutenkaan kuvata sisällä mitään.


No mutta. Hyasintit tuoksuu, ulkona paistaa aurinko ja anoppi on tehnyt ruokaa joten mukavaa lauantaipäivää vaan kaikille! 


9 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeista. Tuota kirjansivusydäntä pitää testata ehdottomasti! :) Tähdet kans kivoja. Tulee hinku näpertää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo molemmat on tosi helppoja ja nopeita tehdä. Sen jälkeen kun on saanut käsiinsä 5 samanpituista tikkua niin tähden kasaa todella nopeasti. Ainakin, jos katsoo kuvaa tia piirtää itselleen miten sakarat pitää kiinnittää.

   Poista
 2. Suodatinpussikranssi (tehty), betonitontut (tekemättä), kirjansivukoriste (tekemättä). Kirjansivukukka on pitänyt jo jonkin aikaa tehdä, mutta aina se unohtuu tai ei vaan saa taas aloitetuksi :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sullakin on 1/3 tehty, sama kuin mulla. Kirjansivukukka, tosiaan. Se kuulostaa kivemmalta kuin pyörylä.

   Kiitos, viikonloppu on ollut oikein mukava. Illalla olisi vielä kauneimmat joululaulut.

   Poista
 3. Hei, mahtavia ideoita! Mulla on kolme pahvilaatikollista kirjoja, mitä olen monta vuotta yrittänyt myydä kirppikillä ja myyjäisissä. Mutta tosiasiahan on, että kaikillahan on jo se "Firma". =)

  Noi lasikupupallerot ovat tosi kivan näköiset!

  Mukavaa joulunodotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoja on surullista repiä aluksi, mutta kun siihen tottuu niin nehän on hyvää materiaalia moneen askarteluun.

   Tykkään niistä itsekkin, ja suorastaan idioottimaisen helppo toteuttaa!

   Kiitos paljon, hassua ajatella että joulu tosiaan on jo ensiviikolla!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)