sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kylän likaisimmat lampaatMä olen kyllä tiedostanut että mulla on vähän likaisia lampaita tällähetkellä. Mutta kun otin lampaat ulos neitseellisen puhtaaseen lumihankeen niin meinasi kyllä itku päästä. Mun lampaat eivät olleet vaan likaisia, vaan suoraansanottuna ihan paskaisia.

Heittelin niiden päälle lunta ja koitin harjata mutta se ei kyllä käytännössä auttanut yhtään mitään. Ainoa joka auttaa on karvan kerintä.

Miksei mulla ole tullut aikaisemmin mieleen että lampaita voisi taluttaa ulkona jos niillä ei ole talvitarhaa?! No hyvä nyt että edes myöhään kuin ei milloinkaan.

Pojat tykkäs kahlata lumessa, ja vaikka vähän pelkäsin että tuleeko ulkoilun jälkeen kova puskemis-ottelu niin ihme kyllä ne oli ihan rauhallisia. Pitää nyt koittaa niitä viedä ulos säännöllisesti kun tarhapaaluja ei kyllä umpiroutaiseen maahan oikein saa. Miksi kukaan sanonut mulle syksyllä että tee nyt ihmeessä niille joku talvitarha niin ne pysyy puhtaampana ja rauhallisempina kun pääsevät välillä ulos? Miksei?

Kuvat on oikeeta OE-materiaalia. Ajattelin ensin että laitan ne mustavalkoisina ettei näytä niin pahalta, mutta kattokaa nyt kunnolla kenellä on kylän likaisimmat lampaat!

16 kommenttia:

 1. En muista koskaan nähneeni lumenvalkoisia lampaita, joten luonnonvalkoinen lammas puhtaanvalkoisessa lumessa näyttää aina hirveän likaiselta. Älä välitä, rakenna ensi kesänä lampaille se talvitarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan inhottavaa, kun luulee että ne on vaan pikkuisen likaisia ja totuus onkin sitten muuta.

   Tarha on todellakin heti tehtävä kun vaan routa sulaa. Meillä olis kotona toi sika-aitaus, mutta on hiukan pitkä matka kuitenkin jatkuvasti taluttaa lampaita siihen. Ajattelin kyllä että kevääksi ne voisi ottaa siihen asumaan ennen sikojen tuloa.

   Poista
 2. Mistä saa lampaille päitsiä? Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia. Onko vitivalkoisia lampaita muualla kuin Lambi veskipaperi mainoksessa?

  VastaaPoista
 4. Äh, ei ne niin paskasia oo! Vaikka meillä lampaat on päivät pihalla myös talvisin, niin kyllä se kesävilla on paljon puhtaampaa. Ja meidän yksi lammas, se on varmasti kylän paljasperseisin lammas. Aika kaukana kauniista. Ei, en vaan jumankekka saa siitä väiveitä pois! Muiden lampaiden kohdalla tätä ongelmaa ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että jos on kylien välisiä lammaskilpailuja niin meillä on voittajat kahteen luokkaan. Lika-luokkaan mulla ja paljasperse-luokkaan sulla. :D

   Poista
 5. Meillä oli aikanaan lammas nimeltä Pumpuli. Ei ollut nimensä veroinen väriltään se! Se oli tarhassa päivät talvisinkin, mutta silti se oli roskainen ja likainen siitä villan päältä. Vähän kun villaa raotti, niin oli se puhtaan valkoinen sieltä.

  Ole ihan huoleti, ei noi sun lampaat niin paskaisilta näytä. Ihan normaalin paskaisilta vaan! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa ei oikein näy että Keijon toinen kylki oli ihan oikeesti paskassa. Normi-paskassa. Mutta eiköhän kerintä ja kesä ne pelasta taas vähän parempaan väriin.

   Poista
 6. Ovat he komeita, vaikkeivät olekaan ihan vitilumen sävyisiä :)

  VastaaPoista
 7. Lampaiden lumipesu!
  Mainiota!
  Leppoisaa viikonvaihdetta täältä kukkivien mantelipuiden laaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, kukkivia manteleita, kuulostaa joltain toiselta ulottuvuudelta

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)