maanantai 1. helmikuuta 2016

Ystäväkirja-haaste

Sain Ystäväkirja- haasteen Heliltä Kotoisaa arkea blogista, kiitos!

Haastan vastaamaan seuraavat bloggaajat:
Punaisen Pihlajan Hanna
Rakkautta ja maan antimia Marketta
Sumin sörsseleistä Sumin

En jaksa keksiä teille uusia kysymyksiä, joten mennään näillä samoilla, jookos? :)

Haasteen säännöt:
Kiitä haasteen antajaa
Vastaa sinulle annettuihin Ystäväkirjan kysymyksiin
Lisää kuvaksi / kuviksi parhaiten itseäsi kuvastavia kuvia
Keksi uudet -tai käytä vanhoja - kysymykset blogiystävillesi
Haasta mukaan ihania bloggaajaystäviä.

Sitten niihin kysymyksiin ja vastauksiin.
Valitsin kuviksi kuvia itsestäni.

Tämä kuvaa hyvin minua. 
Paljain jaloin, vaikka ollaan synttäreillä ja on syyskuun loppua. 
Sellainen luonnonlapsi ja vähän epäsovinnainen. 

1. Perheesi? 
Mika. Meillä on kahden ihmisen perhe.

Jos tätä laajentaa, niin seuraavalla kehällä on meidän koirat, sisarukset, Mikan vanhemmat, mun äiti, sisarusten lapset, Mumma, Aila...onhan näitä.
Mulle myös perheeseen kuuluu kaikki sisarusten puolisot.

2. Mitä teet työksesi?
Olen puutarhuri. Mulla on hieno titteli "kunnossapidon työnjohtaja". Mulla on töissä aika vapaat kädet Jokilaakson matkailupuutarhan suhteen (tietysti raha ratkaisee melko paljon, valitettavasti) jota koitan sitten ideoida ja kehittää eteenpäin. Sen perustyön lisäksi mikä on sitä kaikkea laskujen tiliöinnistä lapiolla maan kaivamiseen.
Puutarhurointi on parasta työtä mitä ihmisellä voi olla!

3. Minkä taidon haluaisit osata / oppia?
Haluaisin oppia kuuntelemaan enemmän sekä itseäni että muita. Välillä on niin vaikeaa tunnistaa mitä itse haluaa ja mikä on omaa sisäistä ääntä ja mikä muiden odotuksia ja kuvitteellisia odotuksia joita vaan tiedostamatta yritän täyttää.

Haluaisin myös oppia sen etten jättäisi kaikkia asioita viimetippaan ja tekisi niitä vasta paniikin edessä ja kovassa kiireessä kun aikaa yleensä kuitenkin on ollut ennemmin ihan loistavasti asian suorittamiseen.
Hyvä esimerkki oli kun kaverit olivat tulossa yökylään. Homma oli sovittu varmaan kuukautta etukäteen. Ajoitin ruuanlaitoin niin, että aloin tehdä lihapullia ja leipoa sämpylöitä tuntia ennen heidän saapumisaikaansa (tottakai tätäkin yhtäaikaa...).
Eikö oikeasti edes lihapullia olisi voinut tehdä vähän aikaisemmin?! 

4. Mikä ärsyttää arjessa eniten?

Ärsyttää se, että helposti tulee sovittua liikaa kaikenlaista kun periaatteessa haluaisin olla mukana kaikessa ja tuntuu että jotain olennaista jää elämättä ja näkemättä jos ei ole siellä, täällä ja tuolla. Pikkuhiljaa olen alkanut oppia sen, että kun sopii vähemmän tuntuu että myös ehtii enemmän kun ei tarvitse kokoaikaa katsoa kelloa että ehtii sinne, tänne ja tuonne. Spontaanius kärsii jos ei ehdi tehdä sitä mitä sillähetkellä haluaa kun on jo sopinut jotain muuta.

Se myös, että muut eivät osaa lukea ajatuksiani! Huomaan monesti töissä turhautuvani siihen ettei kukaan tajua mitä olen ajatellut jostain asiasta. Viisasta tietysti olisi, että kertoisi siitä eikä vaan ajattelisi...

Ja vielä sellainen yleinen saamattomuus ja vitkuttelu jota harrastan. Jos vaan reippaasti tekisi pois eikä siirtäisi huomiseen, ja taas huomiseen ja maanantaihin ja ja ja...
Menee ihan liikaa aikaa ja energiaa asian vatvomiseen kun sen tekemisen lopulta voisi hoitaa suht kivuttomasti kun vaan aloittaisi. 

5. Mikä ilahduttaa arjessa eniten?
Eläimet. Mika.

Nautin eläinten hoitamisesta, sitä kun saa vaan katsella kun eläimet syövät tyytyväisenä.
Se kun istuskelee sohvalla läppärin kanssa ja vieressä on monta koiraa joita voi siinä ohimennen silitellä.
Nautin siitä kun lenkillä edessä kulkee tien täydeltä eri näköisiä koiria.
Vipukoiden juokseminen ja ilonpito on sellaista joka saa sydämen muljahtamaan aina ilosta.
Kuinka eläin voi olla juostessaan niin kaunis kuin vinttikoirat ovat?!

Se kun halataan Mikan kanssa eteisessä kun tullaan töistä, se että kerrotaan toiselle päivän kohokohdat tai muuten vaan mielen päällä olevat asiat.
Se kun herää yöllä ja huomaa että nukutaan käsi kädessä.

6. Ruokabravuurisi?
Hmm...olen aika spontaani ruuanlaittaja. Katson mitä raaka-aineita on, ja teen niistä sen mitä niistä voi tehdä. Kuulin siskolta, että kaikki eivät suinkaan toimi niin ja olin melko hämmästynyt! Mulla ei ole koskaan vaikeuksia keksiä mitä ruokaa tekisin jos kaappi ei ole aivan tyhjä.

Mutta bravuuri, porkkanasämpylät?

7. Hävettää tunnustaa...?
Että yksi suurimmista huveistani on lukea kaikenmaailman hömppälehtiä, muoti- ja sisustusblogeja ja muuta joka ei välttämättä oikein kohtaa omassa arjessa. 
Niillä juuri nimenomaan irtaannun todellisuudesta, voiko mikään olla parempaa?!

Mökille ostan aina Glorian, siellä pieruverkkareissa makaan sohvalla ja katselen onnessani kuvia 5000€ takeista joita en ikipäivänä pukisi päälleni. Enkä edes osaa kävellä korkokengillä vaikka katseellani himoitsen niitä.

8. Jos saisit rajattomasti rahaa, mitä tekisit?
No ensinnäkään me ei enää mentäisi töihin, sähkömies ei ainakaan! Se saisi metsästää pyhää arkea niin että pesuhuone haisisi aina märille metsästyshousuille ja supikoirille.
Silloin se hymyilee kaikista leveiten.

Hankkisin pienen talon ja ison pihan. Paljon eläimiä ja jonkun tekemään raskaat perushoitotyöt. Itse haluaisin vain fiilistellä eläinten hoitoa.
Makaisin laitumilla ja ottaisin kuvia kun eläimet laiduntaa.

Tietenkin auttaisin rahallisesti kaikkia niitä joiden koen tarvitsevan apua. Tekisin isoja lahjoituksia ehkä yllättävillekkin tahoille ihan vaan koska voisin. 

9. Ketä julkisuuden henkilöä ihailet ja miksi?
Mä en kauheasti ihaile julkisuuden henkilöitä, en tunne heitä. Varmaan olisi paljonkin jos miettisin tarkemmin, mutta en oikein osaa nimetä ketään yksittäisä ihmistä.

Ihailen sensijaan Mikan Mummaa joka on kokenut paljon pahaa mutta säilyttänyt silti elämänmyönteisyyden.
Ihailen Anoppiani joka on opettanut mitä tarkoittaa ehdoitta rakastaminen ja sen miten sydämeen voi mahtua omien lapsien lisäksi niin paljon muitakin.

Ihailen ihmisiä jotka elävät ja ovat juuri niinkuin itse haluavat eivätkä tippaakaan piittaa siitä mitä muut ajattelevat tai mikä on "yleinen normi". Vaikka eläisi ja asuisi majassa lähipuussa jos kokee sen itselleen onnea tuottavaksi asiaksi.


10. Elämänviisautesi tai mottosi?
Iloitse pienistä koska suuria tapahtuu niin harvoin.
Kaikesta selviää, jos haluaa. 
Onni on pieniä hetkiä, nauti niistä.

Olen kokenut elämässä aika isoja vastoinkäymisiä ja pettymyksiä. Ihminen voi joko sopeutua tai katkeroitua, suosittelen ensimmäistä. 
En meinaa enää jaksaa sellaista että joku valittaa ja ruikuttaa joka asiasta. 

Jos on huono palkka, niin vaihda työpaikkaa. Jos on paska työ, niin opiskele jotain muuta. Jos mies/vaimo on tyhmä, niin tee ensin kaikkesi että suhde paranisi. Jos ei parane, niin lähde pois jne. Ilmaiseksi ei saa mitään, ei muuta kuin valittaa.

Kuitenkin avaimet onneen on jokaisella ihan omissa käsissä, ei niitä tuo raha eikä kukaan ulkopuolinen ihminen.
Nykyisin koitankin ympäröidä itseni ihmisillä ja asioilla jotka tuottavat enemmän iloa kuin negatiivisia tunteita. Olen huomannut, että se on aika tehokas resepti. 

11. Bonus-kysymys: Millaisena ihmisenä näet itsesi

Aika hyvänä tyyppinä. Nautin elämästä melko voimakkaasti. Tavallaan näen itseni myös herkkänä haaveilijana ja pohdiskelijana. Innostun herkästi, ainakaan minun kanssani ei ole tylsää! 
Jätän  tarkoituksella negatiiviset ominaisuudet kertomatta, vaikka tiedostan myös niitäkin. 

" Jos mä olisin sä kyl mäki olisin mun kaa" 

Kuva: Mirjami Varpelaide16 kommenttia:

 1. Nämä ystäväkirja-haasteet ovat hauskoja! :) Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan viittävaille haastaa myös sinut. Että jos haluat, niin vastaa kysymyksiin ihmeessä!

   Kiitos paljon, helmikuusta on tulossa varmasti hyvä.

   Poista
 2. Kivoja vastauksia! Ja hyviä kuvia sinusta!!
  Aurinkoista päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   On ollut vaikeaa oppia olemaan kuvattavana, mutta kieltämättä se että Ottopoika on hyvin innokas kuvaamaan on opettanut myös olemaan siinä kameran etupuolella. Ottopojan kanssa ei tarvitse välittää miltä näyttää, ja olen jopa oppinut pikkuisen keikistelemään kameralle. Se on ihan tavatonta ihmiseltä joka on ennen nähnyt itsensä vain rumana ja luullut ettei minusta voi saada kunnollista kuvaa. Vanheneminen ja oman itsetunnon kasvaminen ovat aika iloisia asioita.

   Kiitos, tänään tosiaan on paistanut aurinko.

   Poista
 3. Hyvänmielen postaus tuli tästä haasteesta. Ihania vastauksia ja kaikki ne asiat mitkä välittyvät sun blogista, näky myös tuolla vastauksissa.
  Ihanaa helmikuun alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta. Koitan pitää blogin aitona ja "oikeana" koska olen melko huono feikkaamaan tätä arkeakaan mitenkään erilaiseksi.

   Kiitos myös sinulle.

   Poista
 4. Olipa kiva lukea vastaukset! Monessa kohdassa hymyilytti ;) Ihania kuviakin, jokainen,

  Ja kiitos haasteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku hymyilee se on aina hyväksi. :) Odotan innolla vastauksiasi. Sitten kun ehtii, sitten kun joskus on 5min aikaa ettei tarvitse imettää! :D

   Poista
 5. Rispettoa, olet upea ihminen. Mä niin diggaan noista sun vastauksista ja asenteesta elämään (vaikken tunne kuin blogikirjoitusten kautta).

  Kaikkea hyvää
  tervesin "salainen lukijasi" Airi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle Airi. Te ette tiedä kuinka mua lämmittää nämä teidän vastaukset.
   Voin sulle kertoa, että mä varmaan suhtaudun elämään juuri niinkuin kirjoitan. Ainakin kaikki mun läheisimmät ihmiset ovat sanoneet että näistä tunnistaa mut niin hyvin.

   Poista
  2. Tulin vielä uudelleen katsomaan noita kuvia, kun ne ovat niin ihastuttavia. Tai te olette, sinä ja koirat. Niin läsnä, upeita. Tulee hyvä mieli.
   Nyt hyvää yötä :)
   airi

   Poista
  3. Mitä tähän voi muuta sanoa kuin lämmin kiitos.

   Poista
 6. Ihania vastauksia! Sinä ja Mika olette sellasia söpöliinejä!

  Ja kiitos haasteesta! Otan sen ilolla vastaan! Täytyy vaan mietiskellä tätä itseyttäni hetken verran! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vai söpöliinejä. :) Kyllä me ehkä vähän ollaankin, mutta se on aika mukavaa.
   Mä kuitenkin olen aika monta vuotta elämästäni luullut ettei tuollaisia miehiä ole olemassa. Olen ollut aika tyytyväinen kun olinkin väärässä.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)