maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kasvispihvit viikonlopun ruokahävikistä

Nyt ruokahävikin minimoiminen on vissiin joku uusi trendi koska siitä puhutaan joka paikassa. Kuuntelin kasvihuoneessa tänään radiota ja Suomipopilla oli joku aiheeseen liittyvä kilpailukin.

Musta on jotenkin hiukan huvittavaa se että eikö kellään nyt aikaisemmin ole tullut mieleen että jämäruuista voi tehdä uusia ruokia?! Paitsi meille koti-marttakerholaisilla (ja köyhillä) vissiin.

Niimpä haluan jakaa teille eilisen kasvispihvi-idean. Kasvispihvit on yksi parhaita ruokia sekoittaa "kaikki mitä jäi".



Näissä pihveissa on käytetty seuraavaa:
tuoreita herkkusieniä vajaa rasia
noin puoli rasiaa valmista punajuurisalaattia
5 keitettyä perunaa
pala kaalia suikaleena
3 porkkanaa raasteena
noin 1dl juustoraastetta
3 kanamunaa
suolaa, pippuri, chilikastiketta

Pilkoin sienet paistinpannulle, ja kun ne olivat valmiita heitin sekaan kaalisuikaleet ja paistoin hiukan. Sen jälkeen ainekset kulhoon, perunat muussattuna perään, samoin muut ainekset.
Uunissa 225C noin puolituntia. Ei voi epäonnistua! Oli tosi hyvää, erittäin helppoa ja eväät tuli töihin "lähes ilmaiseksi".

Pitää vaan uskaltaa kokeilla, ei kaikkeen tarvita erikseen ohjeita. Jos kaikkeen ruuanlaittoon alkaa ohjeita lukea niin kyllä tulee kallista ruokaa. Huomattavasti helpompaa on tehdä ruokaa siitä mitä on.

Tavallaan on kyllä vähän tekopyhää puhua rahan säästämisestä kun kävin just tilaamassa uudet silmälasit. Jumalauta kuusisataa euroa!!! Mutta jos vaan ensin kokeilee kehyksiä ja sitten ne parhaat on ihan sikakalliit niin ei ne toiseksi parhaat tunnu enää missään. Mutta miksi mulle ei enää kelvannut nämä vanhat lasit?! Musta on tullut niin k*rmaperse että mun pitää saada uudet lasit vaikka edellisiä ei ole edes koira syönyt eikä ne ole muutenkaan rikki. Koska mä vaan haluan.

Aurinkolasit oli pakko ostaa kun edelliset on menneet hukkaan enkä enää jaksa auringosta johtuvaa päänsärkyä, mutta silmälaseihin mä halusin vaihtelua. No sitä nyt sitten todella tulee kun on pakko syödä jätteitä...
Ei sillä ei me nyt oikeasti olla mitenkään nälkäkuoleman partaalla mutta saa aika paljon tehdä puutarhatöitä että saa 600€ kasaan. Ehkä se on nyt sitten sen arvoista, vaikka vähän kyllä kirvelee. Eikä ihan vähääkään. Mutta oompahan kannattanut halpaketjun sijaan paikallista liikettä. Saankohan mä nyt jonkun kunniamitalin ja maininnan paikallislehteen?!




8 kommenttia:

  1. Kyllä olet taivaspaikkaa varaillut oikein kunnolla valmistamalla hävikkiruokaa ja kannattamalla paikallista yrittäjyyttä! ='D

    Ei vaan, mua aina vähän hymyilyttää nää hävikkiruokajutut mediassa. Ihan niin kuin se olisi joku uusi juttu! Ja sitten ne ohjeet on jotain ihan muuta kuin hävikkiohjeita. Kerrankin joku kokki teki piimästä jotain jälkkärihyytelöä. Muut aineet olikin sitten ihan kaikkea muuta kuin hävikkiä. Esim. vaniljatanko!

    Toi sun ohje on hyvä! Niin, ja onneksi olkoon kesämöksän johdosta! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa olla se jonka sädekehä kiiltää! Ostin viimeksi lasit halpaketjusta. Sain kyllä tosi hyvää palvelua, mutta lasit mitä valikoimassa oli olivat melkoisen tylsiä. Nyt tahtoi vaan jotain kivaa. Ja kallista. Ja ihan oikeasti olen koittanut miettiä että ehkä sitä vaan itsekkin pitäisi koittaa kannattaa niitä paikallisia yrittäjiä. Uskon että se raha kuitenkin tulee paremmin takaisin kiertoon.

      Toisaalta se mitä kaapissa varastossa kelläkin on riippuu paljon taloudesta. Meillä on aina kananmunia, joten niitä on luontevaa lisätä ruokaan kuin ruokaan. Mulla sitä paitsi olisi varmaan se vaniljatankokin, että ehkä mä tosiaan voisin tehdä hyytelöä. Voiko sitä tehdä vaikka salaatista! :D

      Ja kiitos!

      Poista
  2. Luova ruuanlaitto on ihanaa :) Ja toki hyödyllistäkin, eihän sitä nyt voi aina kauppaan lähteä ja miksi pitäisikään.

    Kaunis turhuus on ihmiselle vain hyväksi. Kyllä sitä hullumpaankin paikkaan rahaa laitetaan kuin silmälaseihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. Meiltäkin on 10km kauppaan joten kyllä sitä hiukan kannattaa miettiä ajaako sitä ihan vaan siksi että joku ainesosa ruuasta puuttuu. Melkein kaiken voi korvata "jollain". Sitä paitsi sitä ruokahävikkiä ei tule niin paljoa kun kaapissa ei ole mahdottomasti ruokaa. Ei kukaan voi muistaa mitä kaappi sisältää jos sitä ei aktiivisesti käy jatkuvasti läpi. Kuiva-aineethan säilyy ikuisesti mutta jääkaappiin kyllä nopeasti tulee pilaantumaa jos ei pidä kokoaikaa huolta mitä se sisältää.

      Ihana lause tuo Kaunis turhuus. <3 Sitäkin ihminen tarvitsee. Mulle on vaan jotenkin kauhean hankalaa ostaa jotain ihan vaan itselleni.
      Tarvisin kameraankin pari uutta putkea mutten kertakaikkiaan millään saa niitä ostettua. Kun ei periaatteessa ole pakko. Kokoajan miettii että silläkin rahallla voisi ostaa jotain tarpeellisempaa, mutta toisaalta jos harrastus polkee paikallaan siksi ettei vaan "uskalla" ostaa itselleen mitään kalliimpaa niin ei sekään oikein hyvä ole.

      Poista
  3. Hyviltä kuulostaa nuo pihvit. Välillä sitä vaan tulee törsättyä itseensäkin ja saakin välillä olla itsekäs, vaikka sitten sillä 600 eurolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille! Eli olen silmälasini ansainnut, vaikka alkujaan ajattelin että 400€ on maksimi mitä laseihin laitan. Yleensä lasit on naamalla kokoajan, ja ehkä ihmiselle tekee myös ihan hyvää jos peilikuva miellyttää silmää. Jäi harmittamaan kun nämä edelliset lasit olivat käytännössä ihan samanlaiset kuin vanhatkin ja mitään vaihtelua ei ulkonäköön saanut vaikka lasit vaihtoi. Nyt kun ei enää värjää hiuksia on periaatteessa kokoajan ihan samannäköinen.
      Tosin äkkiä olen sen 600€ säästänyt sillä etten enää värjää niitä hiuksia joka toinen kuukausia.

      Poista
  4. Hyvältä kuulostaa. Ja kasvispihvit sitä paitsi ovat niin hyviä. Joko olet käynyt osallistumassa neljän ihanan puutarhakirjan arvontaan blogissani? Mukavaa ja pirteää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mustakin melkein parasta ruokaa! Helppoja tehdä, niitä voi varioida loputtomasti ja jos sekaan laittaa juustoraastetta ei voi epäonnistua.

      Olen osallistunut, oli muuten aika kivoja kirjoja arvonnassa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)