maanantai 9. marraskuuta 2015

Kanat kävelyllä (kuvakimara)

Mulla on tällääsiä kanoja ja ne on ollu tänään tossa nurmikolla kävelyllä.
Pakko laittaa kuvia että uskotte että ne on vielä olemassa, vaikka kuvia ei niistä esitellä ikinä.
En jaksa kirjoittaa mitään, kattokaa kuvia.

Ja huomasin kyllä että osa kuvista on epätarkkoja. Laitoin silti.

8 kommenttia:

 1. Mä edelleen ihailen tuota teiän kukkoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin komea! Varsinkin tuolla syksyisessä puutarhassa se näyttää lähes epätodellisen väriseltä.

   Poista
 2. En kyllä huomannu mitään epätarkkuutta, kattelin vaan ihania kanoja. =)

  Kysymyksiä: Onko kanat teillä myös talvella? Millainen asumus niillä on? Mitä teet niille sitten kun ne on vanhoja/ei muni enää?

  Kysymykset siis siinä mielessä esitettyjä, että itekin tahtoisin kanoja, mutta mua kauheesti mietityttää se niiden loppu... siis että onko musta niitä sitten lopettamaan. Miten kauan ne elää ja miten ne lopetetaan, kuoleeko ne vanhuuteen vai pitääkö ne lopettaa ite...??? Eli siis ei mitään kyyläämis-kysymyksiä vaan aitoa kiinnostusta. Viimeksi eilen taisin miehelle vinkua tätä kana-asiaa... että "tahtoo!".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää kattoa tuolta kanala-otsikon alta millanen meidän kanala on. Se on sellainen pieni "koppi" missä on lämmitin että lämpö pysyy plussan puolella.

   Kanat voi elää aika kauankin, jopa 10-vuotta! Kyllä mulle kanat on ennenkaikkea lemmikkejä. Jos ei muni, niin sitten ei muni. Ne ei muni myöskään kun niillä on sulkasato ja talvella saa pitääkkin munintataukoa. Se on terveellistä niiden terveydelle.

   Kana on kuitenkin aika herkkä saamaan "jonkun taudin". Mulla on kuollut muutamia oletettavasti marekkiin ja yhden kanan kukot polki hengiltä. Ennemminkin ongelmana on se että ne munii ja tykkää hautoa munia. Meillä ei onneksi ihan älyttömästi ole tullut tipuja mutta sitten tipujen kohdalla pitää miettiä mitä niille tehdään. Yhdellä tutulla jolla on enemmän kanoja niin syksyllä oli laskenut että kanoilla oli yhteensä 80 tipua! Mun kanalaan mahtuu hyvin noin 10 kanaa, ylimääräiset laitetaan pataan.

   Kanojen hautomista voi rajoittaa ottamalla munat pois eikä anna hautoa, ja toiset kanarodut ei ole ollenkaan niin hanakoita hautomaan kuin maatiaiset ja silkkikanat.

   Meillä on kanat (tai oikeammin kukot) lopetettu lyömällä pää poikki vesurilla.

   Poista
 3. Kiva kun laitoit kuvia! Upean värisiä ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka periaatteessa tykkään eniten mustista kanoista, niin onhan noi värilliset aika ihania.

   Poista
 4. Tas täällä on näitä kivoja kanakuvia ja kukkokin taitaa tepastella joukossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsitte niistä! Liian harvoin tulee kyllä kanoja kuvattua. Meillä on yksi aikuinen kukko ja sitten kaksi nuorta kukkopoikaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)