lauantai 24. tammikuuta 2015

Pihabongausta ja pikaretkeilyäPihabongaus viikonloppu oli tänäviikonloppuna. En ole osallistunut aikaisemmin kun aina on ollut joku hyvä tekosyy, mutta tänävuonna päätin olla asialla.

Olen koko viikon lahjonut lintuja kaikella mahdollisella ja mahdottomalla syötävällä, esimerkiksi Go Green takaisinveto seesamsiemenet ovat maistuneet linnuille oikein hyvin kananruuasta puhumattakaan!
Ajattelin että koska lintuja on ollut kohtuullisen paljon saisin ihan valtavat tulokset. Vaikka Birdlifen sivullakin sanotaan ettei kyseessä ole kilpailu, niin tottakai sillä asenteella pitää kuitenkin matkaan lähteä!

Aamulla sitten totuus valkeni erittäin erittäin tuulisena, ja pikkulintuja ei ollut juurikaan ja ne jotka olivat erehtyneet ruokinnalle olivat ihan höyhenet väärinpäin. Se sitten siitä vuosisadan parhaasta ruokkijan ja bongaajan palkinnosta.

Mutta urhoollisesti vakoilin lintuja keittiön ikkunasta klo. 11-12.00 ja tulokset olivat seuraavat:

keltasirkku 14
talitiainen 6kpl
kuusitiainen 4kpl
töyhtötiainen 1kpl
sinitiainen 1kpl
hömötiainen 1kpl
+
orava 2kpl
myyrä 1kpl

Lintuja voisi bongailla vielä huomenna, mietin tässä nyt kokeilenko uutta laskentaa huomenna vai ilmoitanko nyt vaan tämänpäivän tuloksen.


Eilen aloin miettimään tyttöjen kanssa lenkkeillessäni, että jos mä haluan retkelle, niin kuka mua estää lähtemästä retkelle. Päätin samalta seisomalta suorittaa pikaretken Paavon kanssa.
Reppuun muutama polttopuu, makkarapaketti, sinappituubi, tulitikut ja kamera. Sitten vaan Paavo etupenkille, ja menoksi.

Kävelimme lyhintä reittiä laavulle,otin matkalla kuvia hirvilavoista koska oikein muutakaan kuvattavaa ei ollut, sytytin tulet, nautin lumisateen katselusta, nauroin Paavolla kun se pomppi edestakaisin ja koitin olla hermostumatta sille vaikka se pomppi niin että sain pelätä kaikenaikaa että se pudottaa repun jossa oli kamera (jossa oli akku loppunut...) tai syö makkarat.

Tulen katselu on jotenkin hypnoottista, siinä on jotain ikiaikaista.

Paistoin kaksi makkaraa, söin pari karkkia, sitten tuli niin kylmä että lähdettiin takaisin autolle. Kävelymatkaa tuli kolmisen kilometriä, aikaa meni reipas tunti ja savunhaju vaatteissa on ja pysyy. Ihana iltapäivä, kävelen jatkuvasti siitä laavun ohi, ei se paljoa vaadi pikkuisen pysähtyä ja olla vaan. Vaikka sitten sen maailman rasittavimman kettuterrierin kanssa.

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, siellä on paljon lunta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on aika vähän siihennähden, että sitä sataa joka ikinen päivä! Sanoisin, että sopivasti. Vielä pystyy metsässä kävellä ilman kohtuutonta kahlaamista.

   Poista
 2. Harmittaa, etten päässyt osallistumaan pihabongaukseen, kun tänään oli töitä ja huomenna lähden reissuun. Kivalla retkellä olet käynyt, joskus tekee kyllä hyvää olla ihan vaan itsekseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkee ei aina kannattaisi suunnitella niin kauheasti ja tehdä vaikean kautta. Jos on eväät, niin lähteä johonkin syömään ne, silloinhan on jo retkellä!

   Poista
 3. Meillä näkyi muutama tintti ja yksi harakka. Karmean ruma sää. Tuskin huomenna parempaa, mutta katsotaan nyt. Minusta tämä tammikuun loppu ei oo ihan paras tähän pihabongaukseen. Parin viikon päästä voisi olla paremmat kelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Mä kävin hiihtämässä ja näin koko aikana vaan kaks korppia, ei oikein hyvää tulosta olis tullut sieltäkään!

   Poista
 4. Ihana pieni retki, ja hyvä oivallus että eihän sitä tarvitse niin kauheasti suunnitella, sen kun vain lähtee! :) Paavo vaikuttaa hauskalta koiralta.

  VastaaPoista
 5. Harmi, kun eilinen meni aivan muualla, niin en kerennyt istahtaa sohvalle seuraamaan lintulaudan elämää. Meillä on tänä talvena vieraillut päivittäin mustarastasnaaras ja ilokseni se oli tänä aamuna taas ruokailemassa. Sitkeä sissi, on selvinnyt viikon hirmupakkasista. Itselleni aivan uusi tuttavuus on ollut pähkinänakkeli, joka on viihtynyt tänä talvena meidän ruokintapaikalla, se on hauska pieni otus, joka ei muille kumartele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tänään ruokinnalla 30 keltasirkkua, pikkuvarpusia, käpytikka ja tilhiparvi! Lisäksi tietysti perus-tiaiset.

   Pähkinänakkeleja olen joskus nähnyt syksyisin, mutten muista että ruokinnalla olisi koskaan käynyt. Varmasti kiinnostava seurattava.

   Poista
 6. Tulta on ihana tuijotella!

  Mä puhuin just tänään naapurin kanssa tosta pihabongauksesta. Todettiin, että ei paljon tulis tulosta meille, kun ei tunnistettais niitä lintuja... =D Eikä meillä kyllä mitään pikkulintuja ees käy, kun ei ole mitään lintulautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintukirjasta minäkin varmistan jos en ole ihan varma. Kuitenkin aika nopeasti niitä oppii kun samat lajit yleensä siinä laudalla pyörii.

   Lintulauta taitaa kyllä olla ensimmäinen edellytys sille että niitä pikkulintuja alkaa pihassa talvella näkemään enemmän kuin ohikulkumatkalla.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)