lauantai 3. tammikuuta 2015

Mokasin yhden jutunVoi miksi mä niin suurella vaivalla raahasin viime kesänä ne kyllästetyt myrkkykäsitellyt valopylväät tonne takapihalle?! Olisitteko voineet sanoa ääneen, että ÄLÄ tee sitä.

Mutta kun. Mä jostain syystä luulin, että mua enää kiinnosta kauheasti hyötykasvien kasvattaminen kun se töissä on niin helppoa. No nyt mua kiinnostaisi, oikeastaan mua jopa kiinnostaisi purkaa takapihalta kukkapenkkejä että saisin sinne lisää hyötykasveja.

Ja jotenkin musta tuntuu ettei ongelmajätteeksi laskettavat paalut ole kauhean terveyttä edistäviä!
Noi pylväät voisi täysin korvata esimerkiksi männynrungolla, niitähän voisi kaataa tosta mettästä pari ihan huomaamatta. Tai töissä olis varmasti jossain romulaattakasassa puolirikkinäisiä laattoja joita vois käyttää penkin reunassa.
Itse asiassa kun tarkemmin mietin niin pari vuotta sitten toinkin niitä kotiin 2 lavaa joten ei tarvis kuin mennä ottamaan tuolta "tavaran varastoimisalueelta".

Tuolla niitä paaluja siirretään suurella innolla:
http://taajamafarmari.blogspot.fi/2014/04/siirtotoita.html

Kyllä ihminen voi olla tyhmä, ja teettää itselleen ihan turhaa työtäkin vielä. Mutta toisaalta sitä kai oppii sitten niistä virheistään. Ei noi paalut hukkaan mene, niistä on jo tehty ampumataustaa, niitä voi edelleen käyttää etupihassa missä jo muutenkin on niitä ratapölkkyjä joissa myrkyt on sitäluokkaa ettei pari kyllästettyä tolppaa varmaan kauheasti tilannetta pahenna.Mä muuten sain joululahjaksi kavereilta Hyötykasviyhdistyksen jäsenyyden. Ihan paras joululahja! Oon lukenut niitä lehtiä ja ne on ihania,  ja kokoajan on ollut tarkoitus liittyä yhdistykseen- en vaan ole saanut aikaiseksi.
Sen lisäksi mä yllätin itseni toissailtana googlettamassa miten voisi opiskella luomupuutarhuriksi,
 ja kävin taas myös Biodynaamisen yhdistyksen sivuilla. Musta tuntuu että mun ajatusmaailmassa on viimevuosina muuttunut jotain. En vaan osaa vielä ihan tarkasti sanoiksi pukea sitä mitä se on. Jatketaan sen etsimistä.


Nuukailu-projekti on alkanut hyvin, ei ole vielä tarvinnut käydä kaupassa ollenkaan. Kukkakaupasta hain esikon, sitä ei lasketa. Eihän? No en ainakaan aijo sitä syödä vaan korvasin sillä jouluasetelmasta nuukahtaneen hyasintin.

Mika ampui eilen kauriin ja tänään syötiin taivaallisen hyviä kaurispihveja kuten kunnon köyhälistö ikään. Niitä pitää vaan nopeasti pyöräyttää pannulla niin että ne ovat sisältä punaisia (onko se rose´oikea sana?!). Joka tapauksessa medium tai hiukan alle. Sopivaa sapuskaa olikin, kun tuli yhteensä 3h rämmittyä koirien kanssa tuolla lumihangessa. Kivahan se on että satoi lunta, kaikki näyttää paremmalta kun ei sada vettä.


8 kommenttia:

 1. No olisko ne pölkyt nyt niin vaarallisia siellä reunoina! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei niitä kauheesti suositella siihen metrin päähän salaatista. :) Kukille kyllä käy ihan hyvin.

   Poista
 2. Hyvä jotta kyllästetyille löytyy muuta käyttäö. Parempia ne on siellä koristekasvipuolella. Ja meille kyllä kelpaa jos jää ylimääräistä, hyvää kukkapenkin reunaahan se on.

  Vai luomupuutarhuri-opintoja vilkuilit. Kiinnostavaa! Ei taida olla ihan lähellä? Jos olis niin mäkin olisin jo ollu siä opis. Nyt mennään vanhoilla konsteilla mutta avittaa ihmeesti että jo isoisäni oli puutarhuri. Niitä oppeja on sitte pysyny suvus. Oli muuten aika luomua siihen aikaan..

  Nam, noita herkkuja. Ei voi kuin huokailla että tuollaista saa tuoreeltaan. Me tavataan ostaa poroa ruhoina -- hyvää on sekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans niistä, hyvää reunaahan ne on. Joten et saa! :D Tällähetkellä koulutusta on ainoastaan Mäntsälässä, mutta se on monimuotokoulutus joten sama kai se missä se on. Tosin se on peruskoulutus, ehkä tiedän kuitenkin perusteet ja tarvisin jonkun "lisäkurssin". Voisko joku pitää sellasen?!

   On mahtavaa että vanhoja hyvin keinoja on muutenkin tulossa uudelleen käyttöön mm. katteet.

   Joskus sitä ei edes muista miten kalliiden ja hyvin herkkujen äärellä on jatkuvasti. Katottiin että graavikuhan kilohinta oli yli neljäkymppiä ja todettiin, että voishan sitä vaikka ottaa pakastimesta jonkun kuhan sulamaan ja graavata sen.

   Poista
 3. Aina välillä joku idea tuntuu itestä ihan tosi hyvältlä ja toimivalta ja sen eteen nähdään vaivaakin, sit ku menee jonkin aikaa niin tulee fiilis, ettei se välttis ollutkaan niin hyvä juttu... No, jospa pölkyt löytää paikan perennapenkkien reunustalta :) Uu, kaurista ois kyllä kiva joskus päästä maistamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks tollanen idea on esimerkiksi olohuoneen lamppu.Tuntuu ettei siihen saa millään sopivaa. Mä haluan valon joka on tarpeeksi kirkas muttei häikäise, ja sellanen ettei siihen lyö päätään. Oliskohan nyt parin kk sisällä kolmas lamppu mitä kokeillaan, onneks niitä on löytynyt kirpparilta...

   Kauris on parasta riistaa mun mielestä, suosittelen lämpimästi.

   Poista
 4. Ihan olette kuin Robin Hoodin iloiset veikot siellä, kaurista vaan kaadatte kuninkaan metsästä ja pistätte poskeenne! Aika näppärä tuollainen metsästäjämies, kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästäjämies on juu ihan kätevä- en valita saaliista. Vaikka yleensä meillä keskitytään riistanhoitotöihin ja saalis on sellaista mitä ei voi syödä ja se haisee pahalta.

   Nämä muut on sitten sellaista "muutama vuodessa että Rouva olisi tyytyväinen".

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)