perjantai 26. syyskuuta 2014

TulppaanimaniaaMullahan oli tarkoituksena etten osta tänä vuonna samalla tavalla kukkasipuleita kuin normaalisti. No ihan se ei nyt onnistunut. Jos niitä saa HALVALLA, niin silloinhan on ihan sama ostaako 27 pussia vai 2. Eikö?! Voitte ehkä arvata kumpaan päädyin...:P

Yleensä myös  jätän sipulien istuttamisen ihan liian myöhään. Käytännössä melkein saa hakata rautakangella reikiä maahan...niimpä päätin kerrankin istuttaa sipulit ajoissa ja istutin niitä heti kun tulin kotiin. Ihan kaikki ei mahtunut etupihalle kuten kuvittelin, ja suosiolla jätin sitten ne loput jollekkin muulle päivälle. Eli sinne liian myöhään.

Sipulit on ihania!
Niitä on ihanaa hypistellä ja kuvitella jo miltä kukat keväällä näyttävät. Joskus kukinta onnistuu paremmin ja joskus huonommin, mutta ihan ilman en ole koskaan jäänyt. Viimevuosina olen istuttanut paljon kasvitieteellisiä tulppaaneja koska ne ihan oikeasti ovat monivuotisia sekä idänsinililjoja eli scilloja. Mikään ei ole ihanampaa kuin sininen matto aikaisin keväällä. Siihen on kyllä vielä aika pitkä matka, mutta kerralla ei ole varaa ostaa tuhansia sipuleita joten sitten ostetaan joka vuosi vähän.

 Ekalla rivilla krookuksen sipuleita, keskellä sekoitus kasvitieteellisiä tulppaaneja ja ylhäällä kevättähtiä.

Jättikokoisia narsissin sipuleita.
Sipulit on peräisin Heidiltä Harjunpään taimistolta. Ihan valtavan kokoisia! Näin isoja ei myydä missään perus-Multasormessa mistä nämä mun alennussipulit on kotoisin. Narsissit ei kauhean hyvin meillä menesty, ne ei varmaan tykkää näin hiekkaisesta maasta, mutta kyllä ne aina jotenkin kukkii! Ja näin isot sipulit tuottaa kuulemma valtavan suuria kukkia. Jäädään odottamaan.

Tulppaanin sipuleita. Ihan paras idea oli irrottaa kaikista tulppaanipusseista nuo etiketit. Hienosti sopii kaikki värit sitten yhteen kun ei tiedä mitä istuttaa mihinkin. Mutta eikös keväällä pidä väriä olla!

Rusolaukka on ihan uusi tuttavuus.

Scillojen sipulit on yllättävän suuria, ja ihanan väriä.

Laukkojen sipulit voi olla nyrkin kokoisia. Tämä nyt ei ollut niin suuri, mutta kun halvalla sai...
Sipulikukkien istutusohjeita vaikka tuolta.

Keväällä sitten taas kuitenkin ihmetellään että mitä nämä on, niin pieni lista:
Krookus Yellow + sekoitus
Idänsinililja Scilla sibirica
Ukkolaukka  Allium ´Purple Sensation`
Kasvitieteellinen tulppaani mix
Kevättähti Chionodoxa mixed
Rusolaukka Allien roseum
Kääpiötulppaani Tulipa miscellaneous turkestanica
Tulppaani Antoinette keltainen, häivähdys punaista terälehden reunoissa(varsin valaiseva linkki, ihan kaikennäköisiä tulppaaneja)
Tulppaani Happy People Kelta-valkoinen
Tulppaani Sorbet Mix lila-vaal.pun-valk- sekoitus 
Tulppaani Sapporo valk. liljatulppaani
Tulpaani Golden Apeldoorn peruskeltainen
Tulppaani Punainen Darwin peruspunainen

Sitten ei muuta kuin kevättä odottamaan!

Noniin, nyt nukkumaan että aamulla jaksaa virkeänä herätä kuudelta, pakata kaikki miljuunat tavarat reppuun, kiväärin olalle ja suunnistaa hirvijahtiin. Tätä jatkuukin sitten tuonne marras-joulukuulle ellei hirviä saada ennen sitä.
Ulkona sataakin sopivasti kaatamalla, onkohan mulla mitään takkia joka pitäisi tuollaista vesisadetta?! Tuskin sinne sateenvarjonkaan kanssa viittii mennä, vaikka olishan mulla oranssi varjokin olemassa!


2 kommenttia:

  1. Ai kauhee mikä pisto sydämessä. Mun sipulit lojuu yhä tuolla kuistilla... Eilen olikin mukavasti -6 pakkasta, eli ans kattoo onko se jo haettava se rautakanki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne sinne yleensä saa jos ei pitkään ole ollut pakkasta. Ainakin joihin kohtiin, ei välttämättä sinne mihin haluaisi!

      Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)