torstai 28. elokuuta 2014

Ruumis ja haavoittuminen!Nyt on ollut kanoilla pikkuisen tavanomaista kovempi päivä.

Ensin huomasin että mustalla pikkukukolla on harja revennyt ja niska"verihyhmässä" mutta mieli hyvin iloinen. Kukot on oletettavasti tapelleet.

Sitten näkyikin ruumis maassa. Mulla on kaksi tanopääkanaa hautonut enemmän ja vähemmän melkein koko kesän. No nyt toinen näistä arjen sankareista makasi kuolleena tarhassa.

Mitä hemmettiä on tapahtunut?!

Liittyykö nämä asiat toisiinsa vai onko kana kuollut ylirasitukseen kun ei ole syönyt koko kesänä kunnolla? Vai onko kaikki kukot rynnänneet polkemaan sitä kun on uusi ihana nainen saapunut kaupunkiin niin että se on kuollut? Voiko siihen edes kuolla?!

Mä sitten väkivalloin raastoin sen toisenkin on/off hautojan sieltä pesästä, ja laitoin sen "eristysselliin" ilman munia ja jos se alkaa taas pian maata lättynä jossain nurkassa niin oikeasti koitan kastaa sitä veteen jos se auttaisi unohtamaan hautomakuumeen.
Munat syötin Ekulle ja Paksulle. Teki kyllä pikkuisen häjyä antaa lämpimiä munia kanan alta, vähän kuin olisi abortin suorittanut.

Kukon harjalle en toistaiseksi tehnyt mitään kun haavakin oli mennyt itsekseen umpeen. Sen piti lähteä viikonloppuna uuteen kotiin, mutta kuka nyt haluaa tuollaisen veripään?! Pitää katsoa huomenna saisiko sitä jotenkin puhdistettua, nyt en viitsi alkaa hinkkaamaan sitä ettei haava aukea uudelleen.

Ohjeita revenneeseen helttaan täältä!

Lainasin työkaverilta 7 munan haudontakoneen, se nyt tuolla lämpenee. Jotenkin nyt tuntuu että onkohan se edes hyvä idea koittaa saada näitä lisää...

4 kommenttia:

 1. Huh huh mikä päivä! Salapoliisi tarvitaan tapahtumasarjan selvittämiseen. Arvattavasti hovimestari on syyllinen kanan kuolemaan.

  Mutta onpa nätti kukko! Varmaan tuollaisia tarvitaan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan olla aina vaan vakuuttuneempi, että oikeasti ne saakelin pikkukukot on polkenut sen kanan hengiltä.
   Tänään päästin sen jäähyllä olleen kanan muiden kanssa, ja nämä kollit oli heti sen kimpussa niin ettei se saanut hetken rauhaa. Pakko oli ottaa pikkukukot pois muiden kanojen luota. Ne on nyt mökötyskopissa odottamassa toinen uutta kotia ja pataa.

   Kukko on komia, ja toivottavasti konehaudotus onnistuisi.

   Poista
 2. On ne vaan niin raakoja eläimiä. Konehaudontaa olis kyllä joskus mukava koittaa, on vaan niin kalliita ne koneet. Meillä haudottiin tänä kesänä vaan kerran, kaksi kanaa hautoi kuutta munaa, en tiedä mikä meni pieleen, mutta vain yksi kuoriutui. Meillä on sellainen kana, että kun näkee jonkun aloittavan haudontaa menee aina seuraksi..nytkin oli taas asialla, mutta koskaan ei oo aloittanut itse haudontaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat on kyllä uskomattomia raakalaisia, samoin siat. En tiedä edes mikä meikäläistä näissä niin viehättääkin...

   Sun kana hoitaa seuraneidin virkaa ahkerasti, pitäähän sitä jonkun aina olla sekin virka hoitaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)