tiistai 26. elokuuta 2014

Haluaako (eläin)lääkäri omenan?


Sitä piti sitten taas käydä tänään eläinlääkärissä. 
Tätä tunnusbiisiä tulee aina soittaa ennen ja jälkeen tapahtuman.

Periaatteessa syy oli Vilman rokotus, mutta kun sinne kerran mennään, niin mukana on kauhea määrä ongelmia. Paavolle lisää "keuhkolääkettä", sillä kun on joku mystinen allergia ja se alkaa heti köhiä jos sille ei anna kortisonia. 1/4 pilleriä riittää, mutta ilman se ei voi olla. Talvella sille tuli 2 kertaa peräkkäin keuhkokuume, ja sen jälkimainingeissa alkoi tämä. 

Sitten Ronjalle pitää saada kipulääkettä, ja muutenkaan ei tee pahitteeksi jos kotona on muutama pilleri kipulääkettä syystä X. Lähinnä sitä olen antanut Ronjalle jos se on varotoimista huolimatta päässyt lenkillä hurjastelemaan ja näkee että se on ihan piipussa.

No Sennin otin mukaan vaan siksi, että sillä on jalkaan tullut joku mystinen patti. Luulin ensin että sillä on siinä tikku, mutta nyt se ei enää näyttänyt ollenkaan sellaiselta. 
Eläinlääkäri sitten esittikin sellaisen arvauksen mitä ei olisi tullut ensikädellä ollenkaan epäiltyä, nimittäin joku "kasvaimen sukuinen" jotka on tyypillisiä nuorilla koirilla. Jos se ei mene itsestään ohi tai alkaa kauheasti kasvaa niin se pitää leikata, ja sairaslomaa olisi kuukausi tiedossa! 

Toivon nyt tosiaan että se menisi itsestään ohi, mutta jos jalkaa pitää leikata, niin sitten samalla kyllä Sennillä leikataan lisääntymisvehkeet pois. Muutenkin se on ollut tarkoituksena leikkauttaa, niin menishän se sitten siinä samalla.  Ja samalla saikulla.

Oli taas sitten sellainen hyvä koiranomistajaolo, kun en ollut oikein huomannut, että Vipulla oli naamassa hampaanjälkiä ja kuonokin oli paisunut. Tai jäljet joo huomasin, mutta että paisuminen oli jäänyt kokonaan huomaamatta... Enkä tietenkään ollut edes puhdistanut naarmuja, ne kun oli niin pieniäkin...
Ne nimittäin eilen lenkillä Sennin kanssa alkoi vähän enemmänkin kysellä kumpi juoksee edellä ja kumpi takana. Toivottavasti tämä arvojärjestys olis kohta selvillä, senkin takia haluan Sennin leikkauttaa.

Mulle noi koirien rokotukset on aina yhtä vaikeita. Nyt taas hikosin ihan tuskanhikeä koko matkan, vaikka ei edes itseen tarvinnut piikkiä ottaa. Mun piikkikauhu ei todellakaan ole viimeaikoina ollut helpottamaan päin! Mulla on edelleen ottamatta viimeinen hepatiittirokotus, kun ei vaan ole pystynyt. Ja ensivuonna pitäisi ottaa punkkirokotus. Kai ne vapaaehtoisia on, ainakin jos sinne ei edes pysty mennä.

Mutta se otsikon aihe. Mä olen päättänyt, että kun kerran ihmisten ilahduttaminen on niin helppoa, niin koitan aina sillointällöin sitä tehdä. Olen mm. vienyt työterveyden lääkärille suklaalevyn kun se laittoi heti olkapäästä mangneettikuvaan eikä alkanut leikkiä pistetään-siihen-kortisonia-leikkiä. 

Niin vein eläinlääkärille omenoita ja kukkakimpun jonka tein itse- ei maksanut paljoa. 
Annoin ne eläintenhoitajalle, ja käskin viedä lekurille vasta sen jälkeen kun olin maksanut, ettei kukaan luule että koitan omenoilla saada alennusta! Vaikkei se välttämättä huono idea olisi...

Itse ainakin ilahtuisin kukkakimpusta, ja jos ei ilahdu, niin siitä ainakin on kätevää päästä eroon. 
Miksei joskus voisi ihan "melkein ilman syytä" piristää jonkun päivää?

Haastankin siis kaikki lukijat keksimään jotain pientä ja halpaa piristystä jollekkin palveluammatissa olevalle kanssaihmisille, sellaiselle, jolle ei yleensä mitään tule annettua. 
Jos ei muuta keksi, niin ainahan voi kehua sanallisesti. 
Tai edes laittaa kirjallista positiivista palautetta. 
Jokainen ihan varmasti keksii jonkun jolle voi suoda oman "omenansa".8 kommenttia:

 1. Arvostin tekoasi syvästi. terv, klinikkaeläintenhoitaja Heli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitäisköhän näitä omenoita ruveta jakamaan vähän laajemmaltikin...:)

   Poista
 2. Ihana idea! Tuo on kyllä niin totta, että pienillä jutuilla on helppo ilahduttaa. Pitää yrittää ilahdutella :)

  VastaaPoista
 3. Jee, minäkin vein kukkakimpun plastiikkakirurgille, joka oli tehnyt minusta kaksikyttyräisen, ja hän näytti kovasti hämmästyvän tästä.

  Täytyypäs keksiä lisää näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä lääkäritkin tekee "vain työtään" ettei ne edes odota että niitä pitäisi kiittää erityisemmin. Mutta onhan se nyt mukava! Oon muuten vienyt yhdelle polvenpiikittäjälääkärille suklaamunia, ja parturille sämpylöitä.

   Poista
 4. mä vein ell aseman likoille karkkia, kun oli rokotuskäynti...näädällä oli sinä päivänä myös synttärit (hyvää synttäriä näätä, tässä sinulle rokotus) joten sai toimia lahjojana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulunaikaan kaikki aina saa karkkia, ehkä pitäiskin alkaa jakaa juhannuskarkkeja saamastaan hyvästä palvelusta ja muutenkin. Sitäpaitsi siihen aikaan niitä joulukonvehteja olis jo alennusmyynnissä!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)