lauantai 24. toukokuuta 2014

Kipeä kukko ja muita tapahtumia hellepäivässä.


Kävin aamulla miehen kanssa kokemassa verkkoja, ekaa kertaa tänä kesänä. Siis minä istuin Alli sylissä, ja isäntä hoiti homman. Mutta nyt taas voi sanoa käyneensä kalassa. Mä otin myös meidän laivakoirasta kivoja kuvia, mutta jostain käsittämättömästä syystä tyhjäsin kortin ennenkuin laitoin kuvat koneelle.
Mun mielestä verkkokalastus on ainoaa oikeaa kalastusta. 
Uistimella saattaa saada kalaa, mutta jos tosissaan aletaan pyytää niin silloin pitää olla järeämmät aseet! 

Isä olisi musta kauhean ylpeä...sehän suurinpiirtein eli verkkokalastukselle, voi sitä tuskan määrää kun aamuksi oli luvattu merelle tyyntä keliä ja isän olisikin pitänyt olla töissä...

Lapsena luulin, että kala on sellainen yleisruoka, jota jokaikisessä taloudessa syödään kyllästymiseen saakka. Olen ollut kauhean järkyttynyt kun niin ei ollutkaan, jos kalaa halusi sitä piti ostaa kaupasta ja se oli saakelin kallista! Onneksi miehellä on nyt pakkolomaa joten se on voinut kalastaa meille pakastimeen kalaa. Hra on lähdössä reilun viikon päästä Norjaan kalaan, joten sieltäkin suunnalta toivottavasti saadaan pakastimeen täydennystä.

Mä en ymmärrä alkuunkaan sellaisia kalastajia joilla ei ole aikomustakaan ottaa kaloja ruuaksi, vaan kalat valokuvataan ja päästetään vapaaksi. Alamittaiset ja muut tottakai pitää päästää, mutta jos aikomuksena on kalastus pitää sen perustua siihen ajatukseen että saalis hyödynnetään. 
Kala ihan takuulla ottaa osumaa jos se saa suupieleensä koukkuja kerta toisensa jälkeen. 
En tajua mitä sankarillista on siinä, että haluaa vaan ”kiusata” eläimiä turhan takia. 
Sama jos hirvijahdissa kulkisi nukutuskiväärin kanssa, ja ottaisin ampumistaan hirvistä vaan valokuvia. Sitä ainakin on kovasti paheksuttu kun tälläistä on ennenvanhaan harrastettu Afrikan safareilla. Samahan eläin on saattanut olla alvariinsa kanveesissa kun sitä on nukutusnuolilla ammuttu kerta toisensa jälkeen. Hyi.

****

Kukko-Kekkosella on jotain apatiaa. En tiedä johtuuko se kuumasta, vai onko sillä jotain muuta vikaa. Toivottavasti kyse olis ensimmäisestä, se kun on oikein fiksu kukko. 
Laitoin kanatarhaan varjostusverkkoa ja kastelin tarhan pohjan ettei se olisi niin hohkaavan kuuma ja samalla sumutin myös kanoja. Kanat on myös ollu vapaana tänään useampaan otteeseen. 
Tuolla se nytkin nuokkuu ihan eri puolella pihaa kuin kanat, eikä ole vissiin kiekunut koko päivänä. Meillähän on nyt +31C lämmintä joten en nyt yhtään ihmettelis jos kaverilla on vähän hiki. Voi reppanaa, en oikein tiedä miten sille vois antaa ensiapua kun en edes tiedä mikä sillä on vikana!


 Siinä se pilkkii eikä ole ollenkaan normaalin oloinen...
Kävin Vanhanpiian kanssa ostamassa kesäkukkia, ja käytiin kastelemassa hautoja. En oo koskaan aikasemmin tajunnu miten kiinnostavia kasveja hautausmaalla on! 
Enkä nyt tarkoita ruusupegoneja vaan pikabongauksella huomasin ainakin kotkansiipeä, pihaesikkoa, kissankelloja jne. Mun pitäis oikeen tehdä kuvausmatka hautuumaalle! 

Hautausmaat on muutenkin mielestäni jotenkin kiehtovia paikkoja. Osallistuttiin joskus Seinäjoella Törnävän hautausmaalla järjestettyyn opastettuun kierrokseen ja se oli tosi kiinnostava (jos ei lasketa sitä, että ukkonen tuli ihan päälle, ja keskenkaiken oli pakko juosta autoon turvaan) 
Pitäis päästä Nurmon hautausmaalle samanlaiselle kierrokselle. Tosin kasveja ne ei siellä esitelly, mutta niitä voi bongata siinä samassa. 
Me asuttiin lapsena hautausmaan naapurissa, ja käytiin siellä kaverin ja veljen kanssa lukemassa hautakiviä, naurettiin hassuille nimille, kasteltiin meidän mielestä huonokuntoisen ja hylätyn näköisiä istutuksia ja muutenkin kulutettiin aikaa. Puhumattakaan miten kiinnostavia koristeita löytyi hautausmaan roskiksesta, ihania rusetteja ja muovikukkia!  
Jostainsyystä vanhemmat eivät olleet ihan kauhean innostuneita silloin kun vedettiin uikkarit päälle ja juostiin sadettajien alla ja kiljuttiin...en edes ymmärtänyt miksi niin mahdottoman hauska leikki piti välittömästi lopettaa!

*****

Äsken leikkasin nurmikon. Ruohonleikkurin keväthuolto vissiin jäi vähän välistä, tuosta mä sen nappasin samasta paikasta takaseinustalta mihin sen jätin syksyllä...Bensaa tankkiin, ja kone hörähti hyvin käyntiin. Nurmikko on tällähetkellä aika mielenkiintoisessa kunnossa...
Alli, Senni ja Vilma on kaivanut kuoppia sinnetänne. Mä en oo raaskinu niitä kieltää siitä, kun se on niistä niin hauskaa ja ne näyttää söpöltä kun ne kaivaa ja multa lentää. :P Olen tyhmä, tiedän.

Myös se, että nurmikolla ajeltiin viimekesänä kaivinkoneella, sitä on jyrsitty sieltä täältä ja mulla on todella huono tapa jättää kaikenlaisia kasoja nurmikolle jolloin se joko kuolee tai ainakin liiskaantuu...  
Enkä todellakaan paikkaa nurmikkoa, en lannoita, ilmaa enkä mitään muutakaan. Jos ei kasva, niin eiköhän siinä joku rikkaheinä ala kasvamaan. Meidän nurmikossa maahumala ja vesiheinä ainakin kasvaa! Ihannenurmikko olis sellainen, ettei se ollenkaan kasvaisi, pysyis kuitenkin aika tiiviinä, ei leviäisi kukkapenkkeihin, kukkis kaikkia ihania kukkia ja olis kaikenkaikkiaan kaunis ja komia. Saako sellaista sekoitusta jostain?!Mä istun täällä ulkona viltin päällä, kanat nyppii ruohoa melkein jaloissa ja tuntuu ihankuin olisin kesälomalla! Vaikka mä en yleisesti ole mikään ylettömän kuuman ilman ihannoija, niin onhan tää sillointällöin aika ylellistä. Ainakin, jos ei tarvi olla töissä! 
Kasvihuoneessa on pikkuusen ollu kuuma...
Illalla pitäis taas hakea työkaverin luota se ihana pikkujyrsin ja alkaa valmistelemaan perunamaata. Senverran nyt annan itseleni periksi etten oikeesti ala kärräämään multaa kasvihuoneeseen jos on näin kuuma. Pitäis, että sais tomaatit istutettua, mutta onks pakko hankkia lämpöhalvaus?!
 Viimeviikolla pari kertaa on taas ollu niin lähellä että ei oikein nyt huvita. 

Kaippa sitä pitäis kasata koiransa autoon ja mennä johonkin uittamaan niitä, eilen illalla Irja aivan villiintyi kun kävin Sennin, Vilman ja Irjan kanssa vähän iltapyrähdyksellä yhden pienen vesilammikon lähellä siinä hetkeä ennen pimeän tuloa kun ilma alkoi olla siedettävämpi. 

Suomen kesä.
Joskus se tarjoilee kylmässä kangistuneille jäsenille oikein reilulla kädellä lämpöä!

2 kommenttia:

  1. Hautausmaiden ikivanhat haudat ovat kyllä mielenkiintoisia ja saavat mielikuvituksen lentoon!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, totta joka sana! Se myös jännä huomata, miten erilaisia hautausmaita eri paikkakunnilla on. Ja erilaisia nimiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)