tiistai 1. huhtikuuta 2014

Vilman ensikosketus vieheeseen

Kävin su. iltana Vilman kasvattajan järjestämissä maastojuoksuharkoissa Sennin ja Vilman kanssa. 

Sennin kanssa nyt ei ollut suuria yllätyksiä, ihan hyvinhän se on juossut viimekesänäkin vieheen perässä. Olin kyllä tyytyväinen siihen, että se tappoi viehettä kunnolla kun viimekesänä se oli aluksi hankalaa.

Vilma lähti vieheen perään niinkuin olisi aina tehnyt sitä. Se ei edes epäröinyt yhtään, vaan oli heti ihan asialla. 
Oltiin käyty päivällä jo lenkillä kahden vipukkapojan kanssa, joten en juoksuttanut Senniä kuin yhden vedon ja Vilmaa yhden ja vielä lopuksi pienen pätkän. Se nimittäin ei ollut ensimmäisestä vedosta edes yhtään hengästynyt!

Nyt vaan pitäisi saada likat mitattua että pääsisi niiden kanssa kisoihin! Senni on jo kisaikäinen, Vilma tulee 15kk heinäkuussa joten se pääsee loppukaudesta tositoimiin. 

Vipukoiden mittaaminen on kyllä jokseenkin hankalaa, mutta onneksi sitä ei tarvitse tehdä kuin vuoden ikäisenä ja toisen kerran kaksi vuotiaana. Muistaakseni. 

Mulla ei ole mitään muistikuvia Ronjan, Ynnen ja Irjan mittaamisesta, vai oliskohan Irja mitettu Vaasassa näyttelyiden yhteydessä?! Se oli kuitenkin niin pieni, ettei sitä tarvinnut edes uusintamitata.

Mä en tiedä vielä monetko kisat aijon typyjen kanssa tänä kesänä käydä. Katotaan ny. 
Nimittäin mun piti ilmoittaa koiria Tuurin näyttelyyn, sinne oli vika ilmopäivä eilen, ja aikaisemmin ei voinu ilmoittaa kun mulla oli eilen palkkapäivä. Empä sitten sattuneesta syystä ollut oikein "ilmoittautumiskykyinen". 
Ei sitten mennä sinne(kkään). 

Amerikankarvatonterrieri Niilo Om. Hanna Kangas

Omia koiria on käytännössä ihan mahdotonta kuvata silloin kun niitä itse on lähettämässä. Tai sitten en vaan tajua kuinka sen voisi tehdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)