keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Lunta tupaan
 Aloitetaan nyt sitten tästä ilmasta. Onhan tämä nyt aivan käsittämätöntä kun lunta on niin että töissä traktorit lähtivät auraamaan.
Olen ollut aivan masentunut ylipäänsä siitä että tuntuu ettei kevät tule koskaan mutta kun tulin töistä kotiin niin kurjuus sai jotenkin multihuipentuman kun pihassa oli niin paljon lunta että hyvä kun auto jaksoi vetää lumessa ja pohja raapi sohjoa. Lopulta nauroin autossa ettei tämä kertakaikkiaan voi olla edes totta!

Oli se silti.

Lenkillä Vilma oli aivan onnessaan lumesta, se kiihdytteli edestakaisin ja tavallaan onhan lähes polveen asti olevassa hangessa metsätiellä rämpiessä se kuntoilukävelyn mahdollisuus aivan erilainen kuin lenkkareilla pyörätiellä. Pian se on kuulkaas ohi, mahdollisesti jo huomenna. Huomaatte vamaan toiveajattelun.

Pitää olla aika sissi joka vappuna levittää viltin maahan ja skoolaa kevyesti kevättä.
Me sovittiin Siskon kanssa että meidän vappu piknik on mökin keittiön lattialla. Kaikki kliseiset vappuruuat, viltit, herkut ja kuplivat mutta ilman paleltumia ja pullonavaajan hukkumista hankeen. Vaikka olis miten seikkailunhaluinen niin jotain mukavuuksia kannattaa traditioihin silti lisätä.

En jaksa edes kirjoitella mitään tekopirteää tyyliin "kyllä se kevät sieltä tulee". No niin tulee, mutta saako nyt kerrankin kieriä tuhkassa, rypeä itsesäälissä, ahdistuksessa ja surkutella kauheaa kohtaloaan ihan rauhassa?!

Kyllä mua kuulkaas pikkusen pistää ärsyttämään kun olen töissä viikkotolkulla kasvihuoneessa hoivannut hienoja tulppaaniruukkuja ja kun ne saatiin toissapäivänä paikoilleen ulos alkoi sataa puolen tunnin sisällä rakeita taivaan täydeltä ja se oli sitten siinä. (Ne aikaisemmin laitetut hyasintit olivat toki paleltuneet kun oli yli kymmenen astetta pakkasta...)

Eilen innokkaasti laitoin ulos orvokkeja, isoja ja pieniä narsisseja ja muita kevätkukkia ja ajattelin kuinka ihmiset vapun aikana kiertelee Jokilaaksossa ihastelemassa niitä ja kevättä ja nyt ne sitten on siellä lumisohjon seassa. Jos ne joskus lumesta paljastuu ne saa varmaan kaikki kipata kompostiin suoraan. Kasvien kanssa tehtävä työ on ah niin palkitsevaa ja mieltä kohottavaa tälläisenä keväänä.

Taidan mennä tekemään lumiukon, lumienkelin ja heittelemään lumipalloja. Materiaalia ainakin on.

14 kommenttia:

 1. Voi hurja miten paljon teille on tullut lunta. Totta on, että ei tuosta lumesta enää oikein jaksa iloita. Toivotaan nopeaa sulamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! On se nyt onneksi sulanut, mutta eipä se lämpö silti ole tullut.

   Poista
 2. Oho tuota lumen määrää siellä! Enpä enää valita meidän muutamasta hiutaleesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna tälläinen lumisade olisi ollut suorastaan ihanteellinen!

   Poista
 3. Joo-o, tää on nyt tätä! Ja koko kesän tulee sitten varmaan vettä ja on 10 astetta lämmintä. Vaikeaa on tottua näihin nykykeleihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin just tätä. Oon jo melkein menettänyt toivoni tän lumen kanssa. Tänään julistin kaikille ettei kesää tule, tästä alkaa nyt uudestaan syksy ja talvi. Katovuosi.

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Samat tunnelmat oli täällä keskiviikkoaamuna.
  Kesärenkaat alla ja 2 lasta oli pakko viedä keskushammashoitolaan.
  Mutta eipä ketuttanu pätkääkään olla iltavuorossa. Ei pihallakaan ois ollu oikeen mitään tekemistä sillä kelillä.

  Sun työssä surkeat kelit onkin sitten ihan eri juttu. Tosi harmi jos työ meni hukkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on edelleen talvirenkaat! Aamulla oli vielä auton ikkuna paksussa jäässä, ei todellakaan tohdi vaihtaa kesäpyöriä alle.

   Mun töissä on vähän haastavaa keksiä tekemistä esimerkiksi nurmikonleikkaajille jos nurmikko ei ollenkaan kasva. Mutta pakko sen on pian alkaa kasvaa, en millään jaksa uskoa ettei kesää tule.

   Poista
  2. Tätä menoa saa nurmikonleikkaajat lykkiä lumia. ;)
   Joo, lämmin ja aurinkoinen kesä olis enemmän kuin kiva juttu!

   Poista
 6. Moi, voitit mun blogiarvonnassa :) Laitatko mulle sun yhteystiedot :) 100outdoor@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)