tiistai 17. tammikuuta 2017

Unelmalla on nimiMulla on ollut jotenkin täysin mullistava viikko. Tuntuu että vähän liiankin mullistava omalle pääkopalle koska viikon aikana aivot ovat käyneet täysin ylikierroksilla.
Olen osallistunut Green care seminaariin sekä lammasvällykurssille. Niiden lisäksi olen lukenut "sen uutisen".

Mun unelmalla on nimi. Yht´äkkiä jotenkin koko palapeli on valmis. Tai ei edes valmis, mutta se kuva on.

Olen tätä asiaa pyöritellyt päässäni vuosia. En vain ole saanut tavallaan mistään kiinni. Se on ollut vain jotain epämääräistä halua elää lähempänä luontoa, elää enemmän maalla, olla eläinten kanssa, olla hyödyksi jollekkin.

Sen unelman nimi on hoivamaatila. Tässä linkki mitä se tarkoittaa:
http://www.gcfinland.fi/ajankohtaista/uutiset/Maaseudun-Tulevaisuus-9.1.2017-_-Merkityksellisesta-tyosta-syntyy-merkittava-mies-41.html

En halua (edes unelmissani) maatilaa jossa on satoja hehtaareja peltoja ja satoja eläimiä.  Ja miljoonien velka. Ja sen myötä satoja valvottuja öitä.
En halua matkailuun painottuvaa tilaa jossa minun pitää olla joku sirkus ja huvitoimisto. Mutta hoivatila, se on minun unelmani nimi.

Haluaisin olla pienenpieni erikoistila. Tila, jossa olisi erikoistuttu niin pitkälle kuin mahdollista. Siellä kasvatettaisiin lampaita, mehiläisiä, alpakoita, lihakaneja ja angorakaneja. Ehkä jotain muutakin mitä keksittäisiin. Siellä työskentely voisi tarjota mahdollisuuden työntekoon heille kenelle tavallinen työnteko on mahdotonta, joko väliaikaisesti tai pysyvästi.

En halua hoitaa ketään ihmistä, mutta uskon että työ hoitaa. Siihen tämä haave on aina aikaisemmin stopannut, olen silmissäni nähnyt ainoastaan lastentarhat ja vanhainkodit. En myöskään halua kenenkään terapeutiksi sanan varsinaisessa merkityksessä.

 Mutta sen lisäksi on vielä vaihtoehto jota en ole ymmärtänyt. Hoitaa eläimiä jonkun muun kanssa, jotka lähtevät päivän päätteeksi kotiin ja joille ei tarvitse vaihtaa vaippoja. Saada rahaa siitä että tarjoaa työpaikan ihmiselle. Koska pienenpienen erikoistilan pitää keksiä tapoja saada rahaa että se voi toimia.

Minulla on jonkinverran kokemusta kuntouttavasta työtoiminnasta ja olen nähnyt miten hämmästyttävästi työ parantaa ihmistä henkisesti ja fyysisesti. Olen aika myös aika hyvä kestämään ja ymmärtämään erilaisuutta.

Mulla on nyt kuva päässäni jota voin vaalia. Tiedostan että tämä on unelma, mutta unelmiaan kohti on helpompaa kurkottaa jos niillä edes on nimi ja on jotain mistä voi ottaa selvää.

Mulla on yht´äkkiä sellainen olo, että kaikki on mahdollista.

Kaikkeen mitä teen nykyisessä työssäni ja oikeassa elämässä voi alkaa suhtautua niin että siitä voi olla hyötyä sitten jos tulee mahdolliseksi toteuttaa niitä unelmia.

Mä haluan vaalia sitä kuvaa joka kokoajan nousee mun mieleeni. Siinä kuvassa mä olen rappusilla, takana oleva ovi on auki. On talvi, ja mulla on päällä villapaita. Mun edessä on useampia koiria valmiina ryntäämään ulos. Mä hymyilen.

Mä uskon että tämä kuva on viesti mulle itselleni, koska näen sen jatkuvasti. Mitä se sitten tarkoittakaan, niin uskon että se joskus tulee lopullisesti minulle selviämään.

30 kommenttia:

 1. Tiiätkö kuule, kun mua ihan alkoi itkettää. Tuo on niin ihana ja tärkeä homma, mitä tuolla tilalla tehdään. Ja sä olisit niin justiinsa oikea ihminen vastaavaan työhön. Toivottavasti unelmasi toteutuu!!!

  Lisään vielä, että itkettävää oloani lisää se, että voin vaan kuvitella, miten hieno tunne se on, kun löytää sanat ja kuvat sille jollekin epämääräiselle, mikä mielessä pyörii. Itselläni on ollut jo monta vuotta vastaava tilanne kun koitan hahmottaa todella pienistä murusista sitä omaa juttua... Vielä ei ole mulle kuva seljenny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin tähän sun kommenttiin pitkästi eilen puhelimella, mutta näköjään se ei sitten ole tullut koskaan perille.

   Itkin itsekkin kuin luin uutisen. Siinä se nyt oli, valmiina juuri se mitä itsekkin olen koittanut palasista koota.

   Unelman toteutumiselle on vielä matkaa, suorastaan valtavasti, mutta mikä unelma sellainen olisi joka olisi ihan liian helppoa saavuttaa?!

   Poista
 2. Toivottavasti unelmasi toteutuisi! Hienoa, että sait unelmallesi nimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Unelmalle pitää antaa vielä aikaa. Olisihan se hullua alkaa toteuttaa sitä suinpäin seuraavana päivänä kun sen on keksinyt.
   Kerrankin mulla on sellainen tunne, että pitää edetä rauhassa ettei pilaa sitä mitä on kuoriutumassa. Muuten ei ehdi nähdä onko se ankka, kalkkuna vai joutsen. :) Mun tapauksessa kaksi ensimmäistä olisi ehkä parempi vaihtoehto!

   Poista
 3. Ihana unelma ja niin kauniisti kuvattu. Ihan liikutuin tätä lukiessani. Varmasti olet oikea ihminen toteuttamaan tuota ihanaa unelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista. Itse olen koko asiasta aika hämmästynyt. Näinkö helppoa se kaikki sitten loppujenlopuksi olikin, se on odottanut pitkään että sen on saanut keksittyä valmiiksi.

   En tiedä olenko oikea ihminen tai valmis siihen, mutta aijon ottaa siitä selvää.

   Poista
 4. Hyvä unelma. Toivottavasti toteutuu! Jotain tuollaista minäkin haikailen, varmaan ikuisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni. Terveellisempi kuin se, että millaisen laukun ostaisin seuraavaksi. Varsinkaan kun en edes ostele laukkuja.

   Negatiivisen ja positiivisen haikailun ero on siinä, että ensimmäinen on raskasta ja kuluttavaa ja jälkimmäinen antaa voimaa. Vaikka tämän toteutus osoittautuisikin mahdottomaksi käytännössä, niin eikai se väärin ole.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sydän on yksi parhaista merkeistä joita tiedän. Kiitos siitä.

   Poista
 6. Upea unelma. Toivon et se toteutuu ennemmin tai myöhemmin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivon että sitä kohti matka olisi antoisa ja opettavainen. Jos se ei ihan tälläisenä toteudu niin ehkä sitten jotenkin muuten.

   Poista
 7. Kuulostaa upealta!! Tsemppiä tuleviin askeliin, kaikki on mahdollista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen minäkin haluan uskoa. Aika pitkä tie on kuljettavana esimerkiksi alkaen siitä etten ole ikinä pyörittänyt mitään yritystä. Mutta tuskin se mikään mahdoton asia voi olla, onko mikään jos asiaan uskoo tarpeeksi?! Onneksi mulla ei ole mikään kiire, loppuelämä on tässä vielä aikaa.

   Poista
 8. Unelmaansa kannattaa tavoitella <3 Nyt kun teidät mikä se on olet jo huomattavasti lähempänä. Tärkeintä on uskoa ja uskaltaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi. <3 Totta se on että on vähän vaikeaa tavoitella unelmaa jos ei sitä edes pysty tietämään. Nautin ajatuksesta että muut tekevät tässä ensin likaisen työn ja laittavat isolla mittakaavalla tälläisen toiminnan alulle ja minä sitten vain menen valmiiseen pöytään ja kopioin ideat kun olen itse siihen valmis. Koska se on, en tiedä, mutta haaveilevat ihmiset mielestäni paljon vaikeamminkin toteutettavista asioista!

   Poista
 9. Luin tuon jutun lehdestä ja ihastelin myös miten hienoa työtä he tekevät! Itse ajattelen usein metsäpolulla kulkiessani, miten hienoa olisi tuoda mt-ongelmista kärsivä ihminen metsään. Hakea vaikka kotiovelta, auttaa kamppeet päälle ja vain kulkea hänen kanssaan poluilla. Jutella tai olla vain hiljaa, antaa luonnon parantaa.
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sattumaa että ennen mielisairaaloilla oli isot maatilat ja ihmiset tekivät puutarhatöitä. Sairaaloja jopa rakennettiin paikkoihin missä olisi mahdollisimman kaunista luontoa.

   Se viisaus mikä ihmisillä on ollut on vaan tässä välissä ehditty unohtaa. Tervehdin ilolla että sitä on kaivettu uudelleen esiin.

   Mulle itselleni luonto on voimakas elementti. Siksi toivoisinkin että luonto, puutarha, kasvit ja eläimet olisi seuraava trendi. Siellä ne kaikki ovat jo valmiina, ei tarvitse kuin mennä katsomaan!

   Jos tuo on unelmasi, niin se on varmasti helppoakin toteuttaa. Esimerkiksi SPR:n ystävätoiminnan kautta uskoisin että saisi lenkkiseuraa.

   Poista
 10. Ihania unelmia! Kaikkea hyvää sinulle niiden tavoittelussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.

   Jäin miettimään että mikä on ylipäätään ihana unelma. Toivoisin että jokainen löytäisi itselleen oman "ihanan unelman". Oli se sitten mitä hyvänsä. Itse suhtaudun materiaalisiin unelmiin omalla kohdallani aika kevyesti. Onhan niitä mm. parempi kamera. Ne ovat kuitenkin helposti toteutettavissa rahalla. Jos sen saa rahalla, se on liian helppoa.
   En ole vielä koskaan kokenut rahalla saatavista asioista sellaista hyvää oloa mitä saan esimerkiksi siitä että autan Ottopoikaa. Se että minä osaan maksaa laskuja ja siivota keittiötä on hänelle ehkä asia josta hän unelmoi.

   Poista
 11. Minulle on blogin välityksellä muodostunut kuva sinusta ja mielestäni vaikutat harvinaisen viisaalta ihmiseltä, monessa mielessä.
  Toivon pelkkää hyvää sinulle, läheisillesi ja unelmallesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä kommentista. <3 En usko että olen mitenkään mahdottoman viisas ihminen- korkeintaan sydämeltäni hyvä. Ainakin niin minulle on sanottu. Mutta aijon tästä lähtien sanoa sen itsekkin ylpeänä.

   Ehkä se kun ei ole itse päässyt elämässään liian helpolla on antanut sitten vastapainoksi jotain sellaista jota ei voi mitata mittareilla tai rahalla.

   Poista
 12. Ja mä niin nään silmissäni tuon unelman olevan totta <3
  - Mirkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas siskoni, sinun sanomanasi se kuulostaa siltä että voin uskoa siihen. <3

   Poista
 13. Huikeaa että unelma on kirkastunut sinulle! Luonto ja eläimet parantaa, sen olen tiennyt aina. Uskon että tulevaisuudessa niiden arvo aletaan ymmärtää entistä laajemmin. Yhä enenevään tahtiin saa lukea uutisia jossa luonnon arvo esim. masennuspotilaiden hoidossa on tajuttu. Japanilaisten piti keksiä metsäterapia koska me ei täällä Suomessa nähty metsää puilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mitä itsellä on ei tajua. Oon töissä koittanut muutaman kerran kesässä muistaa sanoa että nyt me vaan kierrellään ja ihastellaan tätä paikkaa! Ainahan siellä normaalisti vaan näkee ne rikkaruohot ja ongelmakohdat. Sitä niin sokeutuu omalleen.

   Unelman pitää olla suuri että sitä voi toteuttaa pienin palasin.

   Poista
 14. Sopivatkohan lampaat erityisen hyvin tällaiseen toimintaan? (Esim. http://www.tikanmaentila.fi/)

  VastaaPoista
 15. Tarkoitatko että sopivathan? Niin ainakin ymmärrän jo linkistäkin. Nimittäin mielestäni juuri lampaat sopivat erittäin hyvin! Ne ovat lempeitä, melko pieniä ja helposti hallittavia. Lisäksi ne ovat sympaattisen näköisiä ja helposti lähestyttäviä.

  VastaaPoista
 16. Ihana unelma! Pidän peukuja, että palaset järjestyvät niin että jonain päivänä se on todellisuuttasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakin unelma on ihana. En tiedä toteutuuko se, tai olisiko se toteutuneena enää täysin unelma, mutta jotenkin saan tosi paljon voimaa tästä asiasta.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)