maanantai 5. joulukuuta 2016

Kuvissa kanoja, kesää, kukkia ja auringonvaloa


Nämä kuvat on otettu kesä-heinäkuussa. Tuntuu niinkuin ne olisi otettu ihan eri planeetalta, ei suinkaan tuosta ulkoa muutaman kymmenenmetrin päästä.

Kanojen talvi on ylipäätään aika tylsää aikaa, suurimmaksi osaksi ne ottavat torkkuja orrella ennenkuin asettuvat nukkumaan. Tosin ne saavat meillä välillä ulkoilla omassa sisäleikkipuistossa eli ts. meidän ihan hirveässä kunnossa olevassa varastossa minkä sisällön voisi kipata lähes kokonaan kaatopaikalle ilman mitään tunnontuskia. Mutta koska se on sellainen mikä se on, niin se on siinä konkurssissa enää ihan sama kakkaako sinne kana lattialle vai ei. Ja kanahan kakkii jos vaan ehtii.

Tänäänkin päästin ne varaston puolelle telmimään kun ruokin niitä. Niin touhukkaina ne taas sinne menivät, eihän sitä voi kieltää. Siellä on niiden mielestä yksi erityisen ihana asia, nimittäin iso laatikko tuhkaa missä kanat tykkäävät kylpeä.

Kohta alkaa olla sulkasatokin ohi, ehkä pian saadaan taas munia ettei tarvi enää kaupasta ostaa.
Omia munia arvostaa eniten silloin kun niitä ei tule!

Kesällä on olevinaan kokoajan kauhea kiire. Tälläi joulukuussa tuntuu hassulta, nyt ei muuten ole kiire! Kesällä ilta menee yhdessä hujauksessa, hyvä kun edes joskus ehtii ajoissa nukkumaan.

Talvella ei ole sitä ongelmaa, välillä joutuu ihan keksimällä keksimään itselleen aktiviteettiä.
 Kesällä iltaa on sinne 24.00 saakka, talvella klo. 16.00 asti. Mutta sitä se on, kesä on kesä ja talvi on talvi.

Mua ei yleensä mitenkään kauheasti ahdista talvi. Se nyt vaan on. Mutta kun ostin Viherpihan ja siinä oli niin kesäisiä kuvia niin tuli itsellekkin kova valonnälkä. Enkä nyt puhu mistään jouluvaloista. Pakko oli kaivaa kesäkuvia esiin. Ihan suorastaan pakko. Kun tässä flunssa meinaa nujertaa minut, tai ainakin kovasti suunnittelee iskevänsä, maha on kipeä piparitaikinan syömisestä ja ulkona on niin liukasta etten halua katkoa jalkojani edes lyhyellä lenkillä niin eletään sitten sohvannurkassa tämä(kin) ilta.Kesällä kana kylpee kivijalan vieressä ja kuksii nurmikolla tyynen rauhallisesti.
Talvella on vähän hiljaista molempien asioiden suhteen...Joku ihana sinisenvioletti siperiankurjenmiekka(?) jonka olen mahdollisesti tuonut Virosta. Sen väriä oli mahdoton saada kuviin oikein, mutta harvoin näkee tämän väristä kukkaa! Toivottavasti se kukkisi ensikesänä, siirsin sen huomattavasti parempaan paikkaan kuin missä se oli.


 Kesäsade.
Tänään on satanut vaihdellen räntää, vettä ja lunta. Kun kuvasin näitä satoi, ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Sateenkaaret halkoivat taivasta.
Muistinkohan silloin millainen piha meillä on kun ulkona saa liukastella jäätiköllä, yleisväritys on harmaa ja en ole raaskinut ostaa takapihalle kuin yhdet jouluvalot?!

Jotenkin veikkaan, että se ei ole ollut päälimmäisenä mielessä.


Pikku-pikku-Busteri. On se ollut aika söpö vauva.
Melkein senkin on unohtanut, ne kasvaa kuitenkin niin nopeasti nekin. Onneksi.


Tälläistä valoa tarjoilen tälläkertaa!

8 kommenttia:

 1. Kesäihminen huokailee täällä ihastuksesta. Tulisipa se kesä pian jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulis nyt ensin kuitenkin se talvi. :) Vielä ei oo hiihdetty eikä luisteltu, niiden jälkeen sitten saakin jo tulla kevät. Tammikuusta kun päästään niin sitten se kevät tuleekin jo nopeasti, enkö oo kiltti kun lohdutan sua?! :D

   Poista
 2. Onpa aivan ihania kesäisiä kuvia. Toivottavasti säästyit flunssalta. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu että joko säästyin, tai sitten flunssa vaan vetäytyi taka-alalle odottamaan sopivampaa hetkeä iskeä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Kesäiset kuvat kaamoksen keskelle tekevät kyllä hyvää meille jokaiselle.

   Poista
 4. Ihana kesä - ja kanat:) Kyllä oli kiva, kun tämmöisen kauniin väriläiskän tarjoilit tähän talven vähävärisyyteen. Oli todella kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat on kyllä ihania. Talvella vaan niitä tulee vähän surku kun ne eivät halua tulla ulos. Sisällä elämä on jotenkin niin rajoittunutta. Oliskohan maa on varmaan liian kylmää?!

   Olen kyllä nähnyt kuvia missä kana taapertaa hangella mutta mun kanat ei kyllä lumesta perusta.

   Talvella kokonaan unohtaa millaista kesällä on. Mutta tavallaan mä silti tykkään siitä alastomaksi riisutusta puutarhastakin. Silloin saa silmät levätä ja kaikesta nauttii aivan eri tavalla kuin kesällä. Kesällä tulee ähky. Mutta en silti panisi pahakseni jos talvi olisi vaikka kaksi kuukautta lyhyempi. Tai valon määrä sama kuin huhtikuussa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)