lauantai 15. lokakuuta 2016

Kirpparikasveja ja viherkasviärsytysIhmisellä voi olla paljonkin vaikeita ongelmia. Mulla on paljon viherkasviongelmia. Kuten se ettei nyt vaan löydä amppelia mitä haluaa. Kerrankin kun mä haluisin edes auttavasti (viher-)sisustaa, niin miksi se tehdään mulle näin vaikeaksi?!

Ihan oikeesti, mistä ihmiset ostaa kaikkia ihania amppeleita?! Millasia kasveja niillä muilla on kun ei kertakaikkiaan ei. Toisaalta, ehkä yksi syy siihen etten mä löydä mitään mitä haluaisin on se, etten mä jaksa mennä mihinkään hienoihin sisustusliikeisiin. Mä menen Prismaan, ostan kolme maitoa, porkkanoita ja amppelin.

Tai ostaisin, jos olis. Olin ihan varma, että viimeistään syksyllä Prismakin pursuaa kaikkia ihania amppeleita, viherkasvit on nyt enemmän kuin IN ja niitä on täynnä joka blogi ja sisustuslehti.

Prismassa oli kolmea eri väristä naruamppelia (sellaista joita muistan jo lapsuudestani), inhottavan punertavaa, inhottavan kellertävää ja jotain vaaleaa rumanruskeilla helmillä. Ja sitten simpukka-amppeleita. Simpukka-amppelita!!!
Joo siis ihan kiva ehkä jos on hieman moderni-sävytteinen koti, mutta jos kämppä on muutenkin kuin mummolan, kierrätyskeskuksen ja kaatopaikan välimuoto niin simpukka-amppelit sen kyllä totaalisesti kruunaa.

Olisko liikaa pyydetty että niitä naruamppelita  vois olla vaikka mustana? Ilmeisesti.

Kerroin tästä harmistani myös Prisman myyjille, ne oli aikalailla samaa mieltä mun kanssa mutta ei nekään voi tilata tavaraa muualta kuin sieltä mistä Prismaan nyt yleensäkkin tilataan tavaraa.

Missä mun kukat on yleensä roikkunut, no esimerkiksi tollasissa rautalankakoreissa, onkohan ne hedelmäkoreja. Niissä on vaan se ongelma, että niihin ei saa kovin isoja purkkeja kun ne kaatuu...

Lähdenkö mä nyt ajamaan 250km Ikeaan että mä saan amppeleita?! Yhdessä blogissa näin kivan kerrosamppelin mikä oli ostettu Elloksesta. Tilaisinko siis amppelin Elloksesta, aika tavatonta meikäläiselle... Mä en osta mitään sisustuskamaa kuin korkeintaan kirpparilta. Ja sieltäkin edellistä sesonkia mikä on halpaa.

Siitä päästäänkin suojaruukkuongelmaan. Ilmeisesti kukkia ei ole tarkoitus istuttaa samanlaisiin muoviruukkuihin missä pensaat tulee työmaalle. Tasapohja ja 3l on vaan niin kätevä kun sinne mahtuu tarpeeksi multaa ettei ihan heti kuivu kukkainen vaikka Maria vähän unohtaakin kastella. Se ruukku ei vaan mahdu sitten mihinkään nättiin suojaruukkuun(joita myydään Prismassa) jos ei lasketa valkoista 10l muoviämpäriä. Pitää vissiin mennä johonkin ämpärijonoon että sais edes jotain komiaa.

Ja jos kaupassa on myynnissä kukkavaloja, niin pikkuvinkki että niitä vois vaikka muutaman kappaleen sijoittaa sinne missä on niitä kukkia. Siitä vois hairasta joukkoon niitä joku muukin kuin minä. Ettei tarvis seilata ympäri kauppaa verensokeri muutenkin alhaalla ja etsiä myyjää joka tulis etsimään kukkalamppua kun ei vaan löydä.
Pitäis taas mennä opettamaan Prisman henkilökuntaa tästäkin asiasta.

 Nukkatyräkki ja ruukku kirpparilta eilen, 3€. 
Ei tarvinnu mennä kukkakauppaan tai muuallekkaan.

Onko teillä tapana ostaa kukkia kirpparilta? Mulla on. Yleensä ne mitä myydään on sellaisia helppoja kestäviä ja sellaisista minä tykkään. Meillä on aika pimeää kun ei ole etelään yhtään ikkunoita ja muutenkaan tumma lattia ei kauheasti valoa lisää.

En jaksa kikkailla kauhean hankalien viherkasvien kanssa. Niiden pitää pysyä hengissä lähes omin voimin, palmuvehka, posliinikukat ja kultaköynnös on mun suosikkeja. Ensimmäinen pysyy hengissä vaikka kellarissa. Tosin en enää ikinä polta niitä pilalle ulkona samalla tavalla kuin nyt kesällä. Mutta ehkä ne tuosta nyt alkaa elpyä pikkuhiljaa...

Vielä kun nyt joku myisi mulle jotain "ötököitä tappavaa" ainetta, kaverilta saatu kiinanruusu on saanut ulkona tartunnan enkä meinaa saada niitä pois aineilla joita kotoa löytyi. Voitte varmaan arvata oliko niitä Prismassa...


7 kommenttia:

 1. Toivottavasti löydät ratkaisuja kukka-asioihin. Minulla on niin vähän viherkasveja, ettei ongelmia tule. - Mukavaa viikonlopun jatkoad!

  VastaaPoista
 2. Kamppailin saman ongelman kanssa ja päädyin solmimaan amppelin itse :). Ei ollut lainkaan niin vaikeaa kuin niiden kasvien hengissä pitäminen on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just mietin tätä asiaa että se on ehkä seuraava vaihtoehto.

   Poista
  2. Mä just mietin tätä asiaa että se on ehkä seuraava vaihtoehto.

   Poista
 3. Minulla on myös amppeliongelma! Mistään ei oikeasti löydy ja meillä lähin Ikea on Haaparannassa. Ei innosta. Ja hyiiiiii niitä simpukka-amppeleita! Minäkin nimittäin kävin Prismassa;)

  VastaaPoista
 4. Viime syksynä etsin amppelia, koska minulla oli aikomus yrittää talvettaa rosmariini kanalan ikkunan edessä. Hong Kongista sitten löysin yhden, ruman naruamppelin jossa oli puuhelmiä koristeena. No, amppelin näöllä ei ollut niinkään väliä, mutta että edes tuollaisen löysin oli jo aikas urakka.

  Meillä ei ole viherkasveja paljoakaan. Muutama perhosorkidea, kaktuksia, kituva rahapuu ja palmuvehka. Mutta tunnistan juurikin tuon ongelman, ettei tasaiset muoviruukut ei mahdu mihinkään suojaruukkuihin. Pitäisi varmaan ostaa niin iso suojaruukku, että se muoviputeli sinne mahtuis.

  Joskus ostan kirpparilta kasveja, varsinkin kaktuksia jos löytyy ja perennantaimia.

  VastaaPoista
 5. Mun viherkasviongelma on liian isoksi kasvavat kasvit. Mulla on nyt jo melko kookas isoposliinikukka, amazoninlilja (joka on ärsyttävä kun ei tahdo pysyy ite pystyssä/lehdet hojottaa omituisesti, eikä sille löydy mitään järkevää ruukkua mut eihän sitä voi heittää poiskaan!) kaks isoa kiinanruusua, orkideoja, pikkuposliinikukkaa parissakin eri lokaatiossa, kaktuksia (miten nekin voi kasvaa niin isoiksi vaikka oon jopa katkonut niitä?!) Kaikki paikat on siis täynnä kasveja, niitä ei raaski heittää pois ja sit kun katkoo niin hullu ottaa lisää pistokkaita. It is a viherkasviproblem!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)