keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Onko mansikoita pakko ostaa?Olin varannut kaksi laatikkoa mansikoita yhden tutun kautta, mutta nyt näyttää siltä että olen jäämässä varauslistalla niin hännille että sieltä myydään ei-oota. 

Paljonko mansikoihin kannattaa laittaa rahaa? Ehkä tyhmä kysymys, mutta olen tänään miettinyt sellaista vaihtoehtoa etten hankkisikaan mansikoita.

Mustikoita ja puolukoita saa ilmaiseksi, vadelmia saa ilmaiseksi, omenoita saa ilmaiseksi ja raparperiä saa ilmaiseksi. Kesäkurpitsa-aprikoosihilloon pitää ostaa ainoastaan aprikoosit. Onko mun ihan pakko saada talvella mansikoita kun ne on ihan oikeasti tosi kalliita.

Kaikenlisäksi mä olen niille lievästi allerginen.

Kun tässä nyt maksan erinäisiä laskuja, ostan taas läjäpäin aitatolppia, 300€:lla koiranruokaa ja yhden varastohyllynkin tarvisin niin ei ehkä enää edes tarvitse miettiä asiaa. Nimittäin saattaa olla tilanne, että mansikka-aika on mennyt siinä vaiheessa kun rahaa niihin olisi.

Onneksi marjasinikuusama on tehnyt ensimmäistä kertaa sadon niin ettei räkätit ole syöneet kaikkia marjoja vaan olen saanut itsekkin niitä. Ei ne nyt kauhean hyviä ole, mutta pysyy niillä hengissä.
18 kommenttia:

 1. Ei ole mikään pakko ostaa mansikoita. Tulin itse ihan samaan johtopäätökseen, että saa jäädä tältä vuodelta ellei tule halvalla jossain vastaan. Ensin niitä ei saanut mistään ja nyt maksaa sitten viisi kilo melkein 40 euroa. Niissä on melkein sama kilohinta kuin suomalaisissa pakkasmarjoissa. Tulin siihen johtopäätökseen, että voin ostaa mansikat pienemmissä erissä kaupan pakastealtaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin mäkin ajattelen. Jos mun on pakko saada talvella mansikoita, mä ihan takuulla löydän niitä. Ja sitäpaitsi säästän sen perkaamisenvaivankin!

   Poista
 2. Ei tarvii ostaa. Itse en ole ostanut viime vuonnakaan, liekkö edellisenäkään... ja sillonkin jos oon ostanu, oon yleensä itse kerännyt ne. Ei tuu sinällään kauheen halvaksi niinkään. Mä koen aika tyhmäksi sen, että ostan ja pakastan mansikat ja sit elokuun lopussa totean, että ne on kaikki kadonneet pakkasesta parempiin suihin (eli meidän poika ne sieltä käy syömässä.. ja meitä on kuitenkin täällä aika monta muutakin kuin vain hän yksin...). Olen päätynyt ostamaan mansikat kaupan pakastimesta, aina silloin kun niitä tarviin. Mansikat on mielestäni aivan sikakalliita kesällä, eli ihan sama ostanko niitä sitten kaupan pakastamina talvella - ihan samalla hinnalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on vaan sellainen ihmeellinen hysteeria että kaikkien kynnellekykenevien on saatava mansikoita pakkaseen, hinnalla millä hyvänsä. Osa kippaa ne huolettomasti biojätteeseen sitten seuraavana kesänä ja pakastaa taas uudet.

   Mä oon tykänny kerätä mansikoita koska niistä saa niin nopeesti ämpärillisen verrattuna muihin marjoihin. :)

   Poista
 3. Ei todellakaan tarvitse ostaa, niitähän saa pakasteesta läpi vuoden.
  Ihanan paljon saatte omalta maalta marjoja.
  Kivaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon saa ilmaiseksi kun vaan näkee vähän vaivaa. Siitä tulikin mieleeni, että pitäis vissiin mennä ensviikolla mustikkaan!

   Poista
 4. Emme ostaneet viime vuonna, emmekä tänä vuonna. On niin paljon muitakin marjoja, joista ei tarvitse maksaa, joten käytämme niitä. Tänä vuonna on paljon vadelmaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samaa oon katellu että hyvin tulee vattuja. Ja ne on pakastimesta oikeestaan parempiakin kuin mansikat.

   Poista
 5. Meillä on pakkasessa yksi laatikollinen. Beibe oli sen käynyt ostamassa. Se ehkä riittää. Tykkään kovasti laittaa mustikkakiisseliin talvella mansikoita. Mutta on minulla jäänyt monena vuonna ne pakastamatta. Juurikin kovien hintojen vuoksi. Ja hengissä ollaan selvitty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään syödä marjat jugurtin kanssa sekoitettuna, ja vaihtelen marjoja päivästä riippuen. Mutta ehkä mun ei ole pakko saada mansikkajugurttia ihan niin usein.

   Hinta on kyllä aika suolainen, ainakin kun vertaa siihen että melkein muut saa ilmaiseksi.

   Poista
 6. Minä en ole ostanut enää moneen vuoteen. Mulla on niin vähän tilaa pakastimessa, etten viitti mansikoilla täyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aika isot pakastimet, joten tila ei kai lopu. Mutta lompakko sanoo että ei.

   Poista
 7. 49 euroa 5 kg:n laatikosta on hinta, jota en maksa. En mä edes oikein tykkää pakastemansikoista. Olisin voinut ostaa tuon laatikollisen, syödä itteni kipeäksi tuoreista ja tehdä mansikkahilloa lopusta. Tosin sekin ilo jää nyt kai toteutumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkään tosi paljon varsinkin tuoreista mansikoista. Oon pari laatikollista niitä ostanut ja syönyt ne heti. Mutta. Mulla tulee niistä maha kipeäksi, varsinkin jos syön niitä yhtään enempää kuin muutaman. Välillä vaan haluan siitä huolimatta mansikoita.

   Poista
 8. Eihän niitä kannata ostaa jos yhtään siltä tuntuu, mut aiaka kovat hinnat tuntuu monessa paikkaa olevan, me maksettiin 29e/5kg, ihan siinä hinnoissa missä yleensäkin. Me tykätään niin kovin mansikoista että ostetaan niitä joka vuosi ainakin vähän, hinnasta viis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollu itsepoimintanakin 5€/kg. Se on aika paljon. Mä ymmärrän miksi ne maksaa, en siitä varsinaisesti purnaa. Ja ihan hyvin ne näköjään tekee kauppansa vaikka en juuri minä niitä ostaisikaan.

   Sitä pitää ostaa mistä tykkää!

   Poista
 9. Monena vuonna en ole säilönyt yhtään mansikoita, mutta viime talvena alkoi tehdä niitä mieli. Ostinkin muutaman pussillisen pakastettuja kotimaisia ja päätin, että tänä kesänä pakastan itse. Myöhästyin vähän parhaasta sesongista, maksoin 35€ laatikosta ja jouduin siitäkin heittämään osan pilallisina pois. Vähän harmittaa, olisihan ilmankin tullut toimeen niin kuin tähänkin asti tai sitten tosiaan olisi voinut ostaa ammattilaisten pakastamia korkealaatuisia marjoja tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
 10. Minä jätän tänä vuonna taas mansikat hankkimatta, hinta on liian suolainen. Ehkä taas ensi vuonna... Jos mieleni tekee mansikoita talvella, ostan niitä kaupan pakastealtaasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)