keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Neidit ahvenanmaalta
 Nyt mulla on ihan oikeita lampaita. Ei mitään sellaisia "syödäänkö nämä tänä- vai ensisyksynä"-lampaita. Ihan hyviä lampaita nekin on, mutta nämä neitoset ovat nyt tulleet jäädäkseen.
Saanko siis esitellä Sirkka-Liisan, Hattaran ja neidin jolla ei ole vielä nimeä. Ehdotuksia otetaan vastaan!

Hain ne maanantaina, ja vaikka kuinka koittaisin valehdella niin hakureissu oli yhtä kärsimystä. Ihan mahtavaa on ajaa rapiat sata kilometriä sivu autolla jossa ei ole ilmastointia, jossa tuuletin puhaltaa kuumaa ilmaa (koska pihalla oli +25C) ja josta ei saa ikkunoita auki.
Siinä on kyllä kattoluukku, mutta sitä ei oikein voi pitää ajon aikana auki ellei halua että hiukset lähtee päästä, korvat on lukossa ja pää ei käänny. Senverran kyllä ajoin luukku auki että sain kohtuullisen kivan päänsäryn.
Autossa oli niin kuuma että ajoin ilman paitaa, ei kait siinä mitään laitonta ole?


No mutta lampaat saatiin kotiin, ja olen nyt pitänyt ne tähän iltapäivään asti sisällä että ne nyt edes hiukan tietäisivät keneltä saa ruokaa ja kuka on se oma ihminen. Lisäksi eilen olin Allin kanssa yhdessä tapahtumassa edustamassa kaverikoiria niin en olisi edes ehtinyt lammaspaimeneen.

Tänään sitten töiden päälle laitoin lampaat ulos. Ne on niin ihanan kesyjä ettei niiden kanssa ole mitään ongelmia siirrossa tai muutenkaan. Lemmikkilammas on hiukan erilainen kuin isommassa laumassa kasvanut kaveri.

Siinä ne nyt sitten Ottopojan pihanurmella tottuvat meihin ja sitten siitä ne siirretään muualle laitumelle.

Facekaveri oli julkaissut uudelleen päivityksen vuodelta 2010 missä mä olin haaveillut kanoista, lampaista, vuohista jne. eläimistä. Kuusivuotta ja mun unelmat on nyt sitten toteutuneet, kappas vaan.

Oikeastaan tällähetkellä en tiedä mistä voisin olla onnellisempi. Ehkä esimerkiksi siitä, että lampaat ei nyt yönaikana karkaisi vaan pysyisivät langoissa.

Kiitos vielä Hanna ja Thomas lampaista!


17 kommenttia:

 1. Söpösiä ovat :) Mukavia kesäpäiviä sinne teille!

  VastaaPoista
 2. Kivan kuuloiset, kesyt lampaat ja mukavaa, kun ovat tulleet jäädäkseen, niin voi huoletta ihastua niihin kunnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä totta että eläimeen suhtautuu erilailla jos kokoajan miettii että mitä ihmettä mä tän kanssa teen. Mun nyt pitäisi keksiä mitä mä pässien kanssa teen, kolmea lemmikkipässiä ei oikein ole järkevää edes pitää. Mulla on pari vaihtoehtoa, katsotaan nyt sitten mitä tässä lopullisesti päätän. En oikein itsekkään tiedä...

   Poista
 3. Aivan ihania lampaita. Nauttikaa lampaista ja kesäpäivistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä nauttinut. Ihanaa kun nyt on tuntunutkin kesältä.

   Poista
 4. Lampaat on niin suloisia. Minä tunkisin naamani niiden villaan koko ajan :D
  Onnea uusista ihanuuksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et haluisi tulla kerimään niitä, siinä oliskin seuraava urakka sitten...

   Poista
 5. Ahvenanmaan ladyt on niin kauniita.♡ Onnea unelmien toteutumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kauniita. Suomenlampaat on näihin verrattuna sellaisia vähän maatiaisen näköisiä. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Nämä on kyllä niin söpöjä että melkein saakin olla. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. On niiden kanssa kyllä aikapaljon helpompaa. Pässit on ihan omaa luokkaansa kun ne on tuolla ihmisten lääpittävänä, ne varmaan luulee olevansa enemmän ihmisiä kuin lampaita.

   Poista
 8. Ihania tyttösiä!<3
  Mun on tehnyt jo pidemmän aikaa mieli lampaita. Ihan syötäväksi ja muutenkin vaan. Beibe ei ole oikein innostunut ajatuksesta, mutta ehkä mä sen vielä jonain päivänä taivuttelen. Tietysti jos näin tarkemmin ajattelen, meillä ei ole oikein mitään paikkaa, mihin lampaat majoittaisin. Ja Beibe tietää sen...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)