maanantai 18. heinäkuuta 2016

#Kasvimaan satoa


Kasvimaa ei todellakaan ole mikään blogikasvimaa. Siellä kasvaa vesiheinää, jauhosavikkaa ja kaikkia muita rikkaruohoja hyvinkin iloisesti. Revin niitä sioille silloin kun jaksan ja käyn paikalla mutta sellaista oikeaa kitkentää en ole tehnyt koko kesänä. Mutta mitä se haittaa?!

En ymmärrä miksi kasvimaan pitäisi olla joku puhdas multa-aavikko. Kasvien kasvu ei nimittäin mitenkään erityisesti ole rikkaruohoista häiriintynyt. Paitsi ehkä tillin kun en meinaa erottaa missä sitä kasvaa ja missä ei!

Paljon enemmän on ollut haittaa kaalikärpäsistä. Lehtikaaleja ei mulla ole koskaan ennen syöty. No nyt on. Onneksi niitä on töissä ja siellä jostain käsittämättömästä syystä ei kaalikärpäset ole syöneet kaaleja tänäkään vuonna. Jotenkin vähän epäreilua.

Mä olen vaan kauhen tyytyväinen että kasvit kasvaa. Viimevuonna kasvu oli selkeästi heikompaa, kyllä vaan kannatti kalkita ja vetää kanankakkaa maahan!
Härkäpavut kukkii, kehäkukat kukkii ja ruiskaunokit kukkii. Kahta viimeistä olen jonkinverran esikasvattanut että saan nauttia koko kesän kukinnasta. Suosittelen lämpimästi.


Eilistä paistoa-blogissa oli viimekesänä juttua kimppapurjosta. Eli samaan ruukkuun kylvetään noin 5 purjon taimea ja ne istutetaan koulimatta maahan. Se on ollut ihan nerokasta! Sitäpaitsi ne erottaakin rikkisten seasta paremmin, ja ne vie paljon vähemmän tilaa. Ja vaivaa säästää joka työvaiheessa aivan valtavasti. Purjot nimittäin on aika epäkiitollisia koulittavia.


Hoidettiin tänään mehiläisiä. Voi taivas kun se pesä on agressiivinen! Oli kuin jostain sketsistä kun rynnättiin lopulta pakoon mehiläisiä.
Ensin koitettiin mennä varjoon toiselle puolelle pihaa, se ei auttanut mitään. Sitten paettiin sisälle, siitä varastohuoneeseen, siitä kylppäriin, välillä laitettiin koiria turvaan koirahuoneeseen, sitten koitettiin hätistellä "irtomehiläisiä" ikkunasta ulos ja myös tapettiin osa.

Normaalisti mä en tapa hyönteisiä vaan ohjaan ne ulos, mutta nyt melkein tunsi sairasta mielihyvää kun lattiaharjalla niitä liiskasin kun niitä möyri lattialla. Ihan sakeita ne on!

Mulla on korvakin niinkuin painijoilla kun yks pisti korvaan kun se verkkohattu painui niin että piikillä ylettyi tuikkaamaan. Samoin käteen pisti yks mutta se ei tainnut osua kunnolla kun ei ole niin kipeä kuin korva. Mikakin sai aika paljon pistoja, vaikka oli puku, vaikka oli kunnon nahkahanskat ja vaikka me ei edes avattu lopulta pesää kunnolla vaan heitettiin lopulta niille uus laatikko vaan muiden päälle (ja sitten juostiin pakoon....) Ihan sama, tehkööt sille jotain tai sitten eivät.

Kuinka tollasilta voi edes ottaa hunajaa?! Niin mitä hunajaa, onneksi ei tehdä tätä elannoksi nimittäin hunajaa tulee ihan tosi vähän. Varmaan kaikki mehiläiset on hukkuneet vesisateeseen.

Nyt pitäis koittaa löytää jotain uusia mustikkapaikkoja. Mun vakkaripaikalla oli tosi huonosti mustikkaa. Huvitti kun ostin viikonloppun Iltalehden jonkun marja-sieni-liitteen ja siinä oli juttua Anne Kukkohovista joka kyllä pitää marjoista muttei voi poimia niitä hyttysten takia. Kuule Anne, jos luet blogia niin hyttysmyrkky on aika tehokasta! Mitähän Anne tuumais meidän tontista, mä en jaksa enää edes laittaa myrkkyä kun oon omassa pihassa, niitä hyttysiä tosiaan on.

Ehkä tosin mun ja Annen ajanvietteet on vähän erilaisia muutenkin. Paitsi tänään kun mä olen ollut kosmetologilla kasvohoidossa. Sain Mikalta lahjakortin sellaseen, siitä on muuten tovi kun tätä naamaa on sellaisessa hoidossa käytetty. Kiva lahja, kiitos vaan niille maalaritytöille jotka oli sellaista suositellut kun Mika oli miettinyt töissä mulle synttärilahjaa.

Eikö ollu muuten hienoja kuvia! Olen saanut kovasti virikkeitä Kukkala-blogista. Tiukkaa kopiointia, enkä edes häpeä.

12 kommenttia:

 1. Minä olen repinut varmaan 200 kiloa vesiheinää kasvilavoista. Se perkele tukehduttaa kaiken alleen ja etanat saavat rellestää sen suojissa ihan rauhassa. Se on kaiken lisäksi siitäkin pirullista, että kun nyhdät sitä, se vetää kaikki hyötykasvitkin maasta mukanaan. Kiva!
  Luin joskus jonkun jutun luomuviljelystä. Siinä sanottiin, että kannattaa antaa vesiheinän kasvaa kasvimaalla elävänä katteena. No, just! Ei mulla ainakaan toimi! Punajuuret ainaskin kituivat siellä pöheikössä!

  Mua on naurattanut myös noiden julkkisten marjojen syöntijutut. Ihan niinkuin se olisi joku uusi ilmiö. Suomalaiset metsämarjat ja niiden terveellisyys, what!?! Voi jeesus sanon minä, vaikken uskovainen olekkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vaan revin vesiheinää, en ole edes koittanut saada juuria pois. Sen repiminen on helppoa, mutta juurineen hävittäminen hyvin hankalaa.
   Mulla ei ole punajuuria, ehkä siksi en ole huomannut että se tukehduttaa niitä.

   Mä olen ollut trendikäs jo lapsena kun keräsin innoissani marjoja ja sieniä. Kerrankin olen ollut edelläkävijä.

   Poista
 2. Minä kovasti yritän tehdä omasta kasvimaasta sellaista siistiä mitä voisi blogissa näytellä ja vielä kovemmin koitan olla stressaantumatta siitä, että se ei sellainen ole. Nyt kun rönsyleinikistä olen melkein eroon päässyt, niin vesiheinä tosiaan tukahduttaa kaiken alleen ja kukkapenkissä jauhosavikka kukkii korkeammalka ja komeammin kuin muut.
  Jospa ne mehit vielä asettuisi tälle kesälle, ja voi sitä hunajaa vielä tullakin, viime kesänäkin kennot täytettiin vasta elokuussa, ainakin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitan vaan keskittyä edustaviin kuvakulmiin, en kokonaisuuteen! :D

   Poista
 3. Hienoja kuvia!!!
  Minäkään en tykkää hyttysistä, enkä myrkyistä, mutta siitä huolimatta on nautinto kuljeskella metsässä mustikoiden ja sienien perässä.

  Tuollainen hemmottelulahja on aivan ihana!!! Jotenkin sitä ei vaan raaski itse mennä kosmetologille, mieluummin uhraa nekin rahat ja ajan puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä itsekkään ensimmäisenä ole laittamassa rahaa kosmetologille. Joskus ehkä kannattaisi...

   Poista
  2. En kyllä itsekkään ensimmäisenä ole laittamassa rahaa kosmetologille. Joskus ehkä kannattaisi...

   Poista
 4. ..mutta mitä kuuluu possulle? Parantuiko ruusu?

  Kaisa

  VastaaPoista
 5. Hahaa, me oltiin reilu viikko reissussa ja meidän esikoinen, historian lukija kun on, teki sekä yrteistä että herneistä FOSSIILEJA. Se siitä sitten:)
  Noh, chilit ja ruohosipuli sentään säästyivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh. Toisten kasveja on kyllä hankalampaa pitää elossa kuin omia, joten sympatiay ovat poikasi puolella.

   Poista
  2. No voi höh. Toisten kasveja on kyllä hankalampaa pitää elossa kuin omia, joten sympatiay ovat poikasi puolella.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)