perjantai 8. heinäkuuta 2016

Asuntomessujen pihoja osa 2.

Tein eilisen postauksen illalla kello kymmenen jälkeen, enkä edes uskalla tarkastaa paljonko siinä on kirjoitusvirheitä! Mutta koska kuvia on paljon lisää, niin ajattelin että "no hitto miksei". Siispä vielä toinen postaus aiheesta. Osassa kuvista olen nyt tälläkertaa hieman (puutarha)kriittisempi, sekin asia mistä voi joku oppia.

Tarkoitus ei ole ketään suunnittelijaa mollata. Kuten kaveri sanoi, niin suunnittelija suunnittelee ja asukkaat sitten tekevät kuten haluavat. Ja vielä toteuttaja voi olla kolmas osapuoli jolla myöskin on sormensa pelissä.

Ja kukaan ei sitten tule meille kuvaamaan ongelmakohtia tämän postauksen jälkeen! Hah haa, tosielämä on vielä paljon hurjempaa.


  Tässä oli kahden talon välissä näkösuojana tälläinen ritilikkö. Se näyttää sivultapäin vähän erikoiselta, mutta katkaisi todella hyvin näkymän kummastakin pihasta. Tykkäsin.


Tässä sitä istutaan terassilla ja katsellaan...naapurin seinää ja ulko-ovea.
Toivottavasti köynnökset kasvavat ja peittevät näkymään, tosin en ole varma onko viiniköynnös mikään luottokasvi.


Näkymä naapuritalon paljusta on...myös naapurin palju!
Siinä sitä voi toki mukavasti vaihtaa kuulumisia mutta...
Tai sitten ajatellaan kuten Velipojan kaveri joka laittoi paljun terassille ilman mitään näkösuojia ja kun Velipoika kysyi että eikö aijo sellaisia edes rakentaa niin kaveri totesi "Ei tarvi, kyllä naapuri tekee".


Valkoinen sora on kaunista. Tumman kiven kanssa todella upea ja tuo pihaan kivasti valoa.
Selkeä trendi, ja onhan se näyttävä, ainakin tämän kesän. Kuin piste i:n päällä, erityisesti jos tykkää sen seasta pinseteillä kerätä roskia. Isompaa raekokoa pystyy puhaltamaan lehtipuhaltimella, mutta pienempi kyllä lentää mukana.


Sitten se nurmikonleikkaus. Robotit leikkaa ahkerasti, mutta ihmeisiin nekään eivät pysty.
Nurmikko on hirveän työläs hoidettava, erityisesti jos joutuu kantamaan leikkuria pihassa eri kohtiin.

Samoin jos reunoja joutuu jatkuvasti siimata. Toisaalta kun pihoissa ei muuten ole kauheasti miehistä tekemistä niin se saattaakin olla se Isännän Työ. Hetki jolloin mies saa kokea olevansa mies isolla M:llä kun vetää siimaleikkurin käyntiin ja surauttaa reunat? Kuka tietää.Olikohan tämän tontin omistaja suuttunut jos olisin hiukan lapiolla poistanut tämän erikoisen pikkupalan ja hitusen lisännyt katetta?! Pienellä 3minuutin fiksauksella tästäkin olisi saanut ihan hyvän.


Selkeästi siimauskohde. 


 
Ihan uskomaton ponnistus on talo joka paloi tammikuussa ja on nyt jo täydessä tällingissä. Muistaakseni uudestaanrakentaminen aloitettiin helmi-maaliskuun taitteessa. 
Tämä ansaitsee kyllä ihan oman esittelyn.

 
Kesäkukkamuotia 2016


Kasvivalinnoiltaan selkeästi erilaisia pihoja oli muutamia, ja ne kyllä erottuivat edukseen. Vaikka itse olen kohtuullisen modernin tyylin ystävä (en kotona!!!) niin kun sitä on tavallaan liikaa se alkaa tuntua hengettömältä. Silloin oikein innokkaana huokaisee ihastusta ruusuille, jotka eivät edes ole mitenkään lempikasvejani.

Mun tekisi mieli laittaa vielä sata kuvaa, mutta pikkuhiljaa mun on vissiin tehtävä tänä viimeisenä lomapäivänä jotain muutakin kuin setvittävä kuvia! Busterilla olis rokotus tunnin päästä, pitäiskö edes leikata sen kynnet vai häpeänkö taas kun olen unohtanut?
6 kommenttia:

 1. Olipas mukava katsella näitä asuntomessukuvia. Kiitos kivasta postauksesta. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista. Ei tarvitse nyt itse lähteä, eiköhän tuo ole nähty. 😊

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäki ihmettelen välillä niitä pihoja, kun nykytrendi tuntuu olevan sellainen että ne pitää olla mahollisimman vaikeasti hoidettavia, mut kukin tyylillään, ei meidänkään pihaa kannata kuvaamaan tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset haluaa helppohoitoisuutta. Mielummin kuitenkin itse hoidan pihalla kukkia kuin kivetyksen välejä.

   Meidän piha on sellainen, että 75% varmaan pitää tätä ihan kamalana. Mutta onneksi sitä saa laittaa itselleen, ja nimenomaan sen verran kuin huvittaa milloinkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)