sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Lammaspaimenen arkea.Ihmeiden aika ei ole ohi. Olen tänään vihdoinkin tyhjentänyt lampaiden karsinan. Pelkäsin pahempaa, mutta kyllä silti selässä taas tuntuu että on lapioinut, talikoinut ja jälleen kerran lapioinut.
Kuskasin puru-heinä-paska moskat peräkärryllä kasvimaan laidalle, eiköhän siihen kasan päälle jonkun kurpitsan pysty istuttamaan.

Ruma ja törkeähän se kasa siellä on, mutta onneksi Velipojalla on pihassa muutenkin kaikkea rakennusromua ja puoliksi purettu ulkovarasto joten se törky tavallaan hiukan hukkuu siinä ympäristössä. Ja otin ihan todisteeksi kuvan miten taitavasti onnistuin auton peruuttamaan juuri oikeaan paikkaan. En nimittäin todellakaan ole mitenkään kauhen hyvä peruuttamaan peräkärryn kanssa, ja tuossa ei myöskään ole mitenkään liiemmälti tilaa. Melkein hämmästyin etten edes osunut kuuseen joka kasvoi siinä "kääntöpaikalla" tienreunassa, se kertoo omasta autonkäsittelytaidosta ja itseluottamuksesta paljon...

Velipoikakin tuli katsomaan kuinka mun käy, ja onneksi se on niin ihana ja kannustava ja kehui mua kovasti miten hyvin peruuttaminen onnistui, ja vielä kaksi kertaa. "Oot sä vaan aika kova muija, olis jääny monelta mieheltäkin peruuttamatta" se sanoi.
Sellanen ihminen on viisas joka tajuaa kehua oikeassa paikassa.

Kasvimaalla alkaa kasvaa. Kummallista kyllä ettei siellä mitenkään erityisen märkää ole vaikka satoi, pitäisi nopeasti päästä ajamaan katetta. Mulla on Ottopojalla vielä puoli paalia homeista heinää, ja lupa tyhjentää yks heinälato. Nyt pitäis vaan vielä innostua tekemään... Jotenkin tuntuu että hommaa olis taas pikkusen liikaa, eikai siinä mitään. Onneksi ei ole pakko tehdä jos ei huvita tai jaksa.


 Härkäpapua ja sipulia

 Herneetkin on itänyt. Ja vesiheinä.

Kyssäkaali voi hyvin, mutta kaalikärpäsiä on kyllä niin paljon etten tiedä kuinka kauan!

Mulla on juhannuksen jälkeen kaksi viikkoa kesälomaa. En oikein tiedä koitanko keksiä itselleni jotain "kesälomaohjelmaa" vai en. Toisaalta tekisi mieli lähteä käymään jossain, esimerkiksi Turussa Ruissalossa mutta saas nyt nähdä. Yks vaihtoehto tietysti olis Vaasa. Se olis tarpeeksi lähellä ettei menis aikaa matkaan, mutten oikein tiedä mitä siellä aikoisin tehdä! Käydä katsomassa sadatta kertaa paikkoja joissa olen asunut?! Suositelkaa mulle Vaasassa jotain mitä mun pitäisi nähdä.

Nyt sitten saisi hakea siat kun on karsinat valmiina, kiva toisaalta kun ei "tarvitse" tuoda niitä kotiin, mutta vaan toisaalta. Toinen puoli on se, että niitä pitää hypätä katsomassa monta kertaa päivässä Ottopojan luona. Aikasemmin sen on voinut hoitaa samalla kun päästää koirat ulos, nyt pitää sitten aina lähteä. Tosin ei se nyt kyllä lampaidenkaan kanssa ongelma ollut, siat tietysti tarvii vähän enemmän "paimentamista" kun ne on ulkona.

Hyvä puoli siellä tosiaan on se, että ne voi laittaa sisälle jos on kylmä, ja toisaalta kun on kuuma ne pääsee sinne viileään navettaan. 

Lampaat voi Jokilaaksossa oikein hyvin.
Keksittiin että ne voi laittaa aamuisin syömään rantaan kun sitä on ollut hiukan hankalaa muutenkin hoitaa. Rinne on liian jyrkkä ajaa ruohonleikkurilla ja siimaaminen taas on aika työlästä.
Periaatteessa ne voisi olla rannassa kokonaan, mutta sinne ei sitten oikein enää pääsisi ihmiset.

Tälläinen aamupäivän laidunnus on kaikista paras ratkaisu, lisäksi ne ei syö aluetta heti tyhjäksi kun ne ei ole siellä kokoaikaa.

Huomenna meille tulee töihin kesäkukat. Se on aina sellainen yksi virstanpylväs kesässä. Sitten vaan toivotaan ettei iskisi rankkasade ainakaan heti ensimmäisellä viikolla. Eikä mikään kauhea myrskytuuli. Eikä räntäsade, eikä pakkanen eikä mikään muukaan epäedullinen.
Kaikkea kun on takavuosina koettu.
Kotona se aiheuttaa pikkuisen paniikin, mutta kun töissä puhutaan tuhansista kukista niin alkaa hiukan kylmää hikeä pukata.

Kotiin mä en aijo edelleenkään erityisesti kesäkukkia hankkia, orvokitkin olen unohtanut kastella...

1 kommentti:

  1. Teillä vähän eri meininki siellä "isommassa cityssä". Me istutettiin jo viikko takaperin kesäkukat ja paikkoja on parisen kymmentä. Kuivuus kyllä vaivaa, tarttis kastella enempi mutku ei tahdo ehtii... Ja sama homma itellä, kaikkee hommaa olis tehtävänä kotona mutta ei jaksa/kerkee...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)