sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kun mehiläiset sekosivat

 Huomaa kanan selän päällä lentävä pörriäinen.

Eläinten kanssa on sattunut kaikenlaista, mutta tänään on kyllä ollut yksi kummallisimmista päivistä. Mehiläiset ovat tulleet hulluksi!

Alumperin meidän mehiläiset ovat olleet italialaisia. Lempeitä ja lauhkeita mehiläisiä joita on ollut mukavaa hoidella. Ollaan tässä monena vuonna puhuttu että pitäisi hankkia uusia emoja jotka olisivat taas puhtaita italiaanoja, meidän sekarotuiset kun ovat alkaneet käyttäytyä huomattavasti hankalammin kuin ennen.

Mutta mikään ei ole ollut tälläistä kuin tänään! Seurailtiin eilen että mehiläisillä saattaa olla karkaaminen mielessä tai sitten vaan jotain muuta. Mika hoiti pesiä ja käänsi samalla emolaatikon lentoaukon eripäin kuin muut laatikot ja sen jälkeen ne sitten tulivatkin hulluksi.

Ensin niitä roikkui hoitopuvussa kiinni kuin takiaislauma, sitten kolme niistä pisti minua (joka pahaa aavistamattomana kitkin kukkapenkkiä). Mika sekä koirat saivat osumia. Tulipa nyt sitten testattua tämäkin eli en ole allerginen pistoille vaikka välillä jo luulin niin. Kipeää se silti ottaa!

Puhuttiin, että eiköhän ne rauhoitu huomiseen mennessä kuten normaalistikkin. Juuei.

Kertakaikkiaan ulkona ei voi olla, kun ne tulevat mielipuolisesti päälle. Jos joku ei tiedä miltä tuntuu kun suriseva hyönteinen pörrää korvan juuressa valmiina pistämään tai takertuu hiuksiin niin se on ihan kauheaa!

Varjossa olevassa riippumatossa pystyi nukkumaan, mutta ei mitään toivoakaan mennä kitkemään kukkapenkkiä! Sen lisäksi että ne kiusasivat ihmisiä ja koiria niin ne jahtasivat myös kanoja!
En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa!

Kanat juoksi ihan hulluna ympäriinsä ja huusivat hätähuutoa. Sinällään koomista että minä ja kanat käyttäydyimme aivan samalla tavalla...

Monta kertaa olen epäillyt itseäni että olenko sittenkin sekoittanut mehiläiset paarmoihin tai ampiaisiin, mutta ainakin kaikki mitä on tapettu ovat olleet mehiläisiä.

Mika kävi jo katsomassa paikkaa 10km päässä mihin ihan oikeasti pesät siirretään jos ne eivät ala rauhoittumaan.En ole edes uskaltanut katsoa onko naapureita ulkona vai ovatko mehiläiset ajaneet heidätkin sisälle.

Kiva lomapäivä ja mulla kesäloman alku. Taidampa leikata ruohoa, ai niin, takapihalle ei voi mennä. Voisin kitkeä kukkapenkkejä- ai niin, takapihalle ei voi mennä. Pitäiskö grillata, ai niin, takapihalle ei voi mennä....

Äskenkin Mika meinasi laittaa koiria ulos niin niitä suorastaan hyökkäsi koirien kimppuun terassilla. :P 

Osaako kukaan sanoa mitä oikein on voinut tapahtua?! Ja koska nämä rauhoittuvat?
Huomenna ainakin laitetaan Italian emot tilaukseen jos ei nyt jo ole liian myöhäistä tälle kesää.

Kanakuvia eiliseltä, silloin vielä pystyi mennä ulos...


16 kommenttia:

 1. No huh, tuohan kuulostaa ihan karmealta, kuin kauhuleffalta!! Toivottavasti rauhoittuvat pian!! (eli en todellakaan osaa sanoa, mistä on kyse...) Voi teitä ihmis- ja elukkaparkoja, tosi kummallista kun tuolla lailla tosiaan kimppuun käyvät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tänään satoi, ja mehiläiset ovat olleet sisällä. Ehkä ne seuraavaan aurinkoiseen päivään mennessä ovat palautuneet normaaliksi.

   Poista
 2. Onpas sinulla ollut juhannuskokemus! Kuulostaa ihan uskomattomalta. Toivottavasti tilanne on jo rauhoittunut. - Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se kuulostaakin! Mehiläiset, nuo rauhaa rakastavat työmyyrät ovat nyt hiukan olleet raiteiltaan...

   Poista
 3. Jaa-a, ei kyllä ole mitään tietoa mehiläisistä. Mutta tulipa taas mieleen sanonta: "Eläimetön on huoleton!" =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Iso tai pieni eläin niin aina siitä on murhetta ja vaivaa! :)

   Poista
 4. Meillähän oli/on pesä joka on todella agressiivinen. Se agressiivisin emo taisi kyllä lähteä parvensa kanssa lätkimään viime kesänä, mutta sen jälkeläisiä on edelleen. Niitä kyllä piti osata käsitellä. Pesälle sai mennä vain illalla (jos ei halunnut olla sisällä koko päivää), niillä piti olla tilaa ja rakennettavaa muita enemmän. Omat vinkit on siis lähinnä lisää vaikka kokonainen pohjukelaatikko väliin, tarkista riittäähän ilmanvaihto, ettei pesässä ole liian kuuma. Ja tärkein, vaihda se emo! Todella tiedän sen tunteen kun ympärillä pörrää vihaisia mehiläisiä, ne ihan todella kyttäsi ovella että joku tulisi ulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mika soitti työkaverilleen jolla myös on mehiläisiä ja kuulemma hänelläkin on pesä ollut vihainen tämän lentomehiläisten harhautuksen jälkeen seuraavana päivänä. Se vaan ei niin haittaa jos pesä ei ole omassa pihassa kuten meillä!

   Sekä lauantaina että sunnuntaina oli kuuma, meillä +25C. Mika laittoi niille uuden laatikon, mutta ehkä se olisi pitänyt tehdä jo vähän aikaisemmin, pesä oli ollut ihan täynnä mehiläisiä.

   Harmi että nämä meidän vihaiset emot ovat olleet tosi hyviä munijoita!

   Vihainen mehiläinen on ihan yhtä v-mäinen kuin vihainen ampiainen.

   Poista
 5. Enpä ole aikaisemmin tiennytkään tuollaisista mehiläisistä, että käyvät noin kiivaasti kimppuun! Ei hyvä!! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään. Toivon ettei tämä kyllä ihan äkkiä toistu, senverran oli karseaa!

   Poista
 6. Kuulostaapa kamalalta. Toivottavasti rauhoittuvat pian!!!!

  VastaaPoista
 7. Huh - ei ole kivaa. Kannattaa olla varovainen, vaikkei oireita saanutkaan - meinaan, että mitä enemmän pistoja sitä suurempi mahdollisuus, että allergiat iskee päälle. Näin olen kuullut lääkärin joskus kertovan - ikäänkuin myrkky jäis varastoon ... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua pisti muutama vuosi sitten jalkaan useampi mehiläinen ja silloin jalka turposi niin että otin kyypilleriä. Nyt ihme kyllä huuleen osunut pistos ei juurikaan edes paisunut, ranne oli eniten kipeä.

   Kyllä me lähdetään heti ensiapuun jos alkaa siltä tuntua.

   Poista
 8. No, jos meillä harmitellaan hyttysiä, paarmoja ja mäkäräisiä, niin tuollainen mehiläisongelma onkin ihan toista tasoa! Toivottavasti ongelma korjaantuu. Hienot kanakuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on tietysti myös aina ihan törkeästi hyttysiä! Sillä että asuu suojaisessa paikassa metsikössä on hintansa.

   Onneksi nyt tuntuu että mehiläiset ovat rauhoittuneet, ainakin väliaikaisesti.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)