Pakko saada vuohenputki-basilicapiirakkaa! Uskomattoman hankalaa oli löytää juuri sitä ohjetta jota olen käyttänyt, näköjään Raija Kivimetsän vanha blogi ei enää toimi.
Kirjoitan sen nyt itselleni ylös että löydän sen myöhemmin!
Vuohenputki-basilicapiirakka
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 dl maitoa
1 dl sulatettua voita tai kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tl leivinjauhetta
(puoli tl suolaa)
Täyte:
2 dl kermaa tai maitoa
1 kananmuna (oman kanan munia saa laittaa 2)
2 dl mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta
4 dl hienoksi hakattua tuoretta vuohenputkea
noin 8-10 tuoretta basilikanlehteä hienoksi hakattuna
hieman limemehua (tai limepippuria)
rkl viinietikkaa
1 pkt vuohenjuustoa
Valmistus:
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja taputtele uunipellille. Pohja saa olla tosi ohut.
Tuo mieleen pizzapohjan.
Jos haluat paksumman pohjan paista piirakkavuoassa.
Pohjaa kannattaa hetki esipaistaa, ohutta noin 5min.
Pohjan esikypsyessä sekoita keskenään täytteen ainekset. Sekoita hyvin.
Basilika on tietysti parhaimmillaan tuoreena, mutta pakastettukkin käy. Kannattaa laittaa vähän enemmän kuin tuoretta.
Levitä sitten täytteen ainekset esikypsytetyn pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Vuohenjuuston voi "murustella" täytteen sekaan tai vaan leikata piirakan päälle kiekoiksi.
Kypsennä 170-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman rusketustakin.
Alkuperäinen ohje: Raija Kivimetsä
Olen tehnyt piirakkaa hyvinkin erilaisilla variaatioilla. Jauhoiksi käy mikä vaan, vaikka mantelijauhe. Jos vuohenputkea ei ole tarpeeksi osan voi korvata vaikkapa nokkosella kuten tänään piti tehdä.
Olen kokeillut muitakin vuohenjuustopiirakoita, mutta tämä on omaan suuhuni paras.
Tykkään ohuesta rapeasta pohjasta, vaikka sen levittäminen uunipellille on hiukan haasteellista.
Piirakka on parasta haaleana. Kuulemma voisi myös pakastaa, mutta ei ole koskaan tarvinnut...
Ja jos teitä kiinnostaa, niin olen kokenut ihmeparanemisin ja olen jo käytännössä terve.
Omituinen tauti tuo asentohuimaus.
Mielenkiintoinen ohje, kiitos jakamisesta. Hyviä herkutteluhetkiä!
VastaaPoistaPiirakka on kohta syöty. On se vaan niiin hyvää!
PoistaEn eilen vielä löytänyt mitään, mutta jatkan kasvun seuraamista.
VastaaPoistaEi se sato monen päivän päässä ole!
Ei meilläkään kotona mitään vielä nouse, mutta töissä on lämpimiä eteläseinustoja niin niistä alkaa nousta kaikenlaista ennätysaikaisin.
PoistaEi ole meillä vielä vuohenputkea näkynyt! Mutta en ole yhtään huolissani, varmuudella sitä vielä löytyy!
VastaaPoistaOhje on kiinnostava, varmasti teen sitä. Mietin vain, että mitä laittasin ton vuohenjuuston tilalle. En voi kertakaikkiaan sitä syödä, kun se on niin pahaa! Laitan varmaan fetaa...
Tottakai terveydentilasi kiinnostaa! Kiva kuulla, että voit paremmin!
Vuohenjuuston voi ihan hyvin jättää vaan pois. Tai laittaa tilalle Koskenlaskijaa, fetaa, mozzarellaa...
PoistaMusta taas vuohenjuusto on niin hyvää ettei sanotuksia saa. Pahan hyvää.
Kevät <3. Tuollaista piirakkaa voisinkin kokeilla tehdä! Kyllä nuo meilläkin alkavat kohta maan pinnalle nousemaan, ainut vaan että tuppaavat valtaamaan sitten oikein rysäyksellä kukkapenkkini. :D
VastaaPoistaMeillä ei kotona kasva vuohenputkea ollenkaan. Olen jopa miettinyt että uskaltaisinko sitä johonkin nurkkaan siirtää ettei tarvisi ympäri kylää sitä etsiä.
PoistaVuohonputkea, voi miten ihanaa! Jokohan meilläkin on?! Nokkosesta näin jo pienenpieniä alkuja, ei vielä syötäväksi asti.
VastaaPoistaKäy katsomassa! Nokkosta kerään melkein heti kun sitä vaan saa leikattua, niin kauhea himo on tuoreeseen nokkoseen.
PoistaOnkos tää vuohenputki nyt sitä, jota kasvaa meidän pihassa liiaksikin asti ja joka tunki mun jokaiseen istutuslaatikkoon viime kesänä?! Täältä voit kaivaa sitä vaikka kaivinkoneella isompiakin kasoja ;). -Mirkku
VastaaPoistaJep, se on just sitä. :) Heh, ihan kauhean paljoa en sitä halua, mutta ehkä johonkin takanurkkaan taistelemaan mintun kanssa kasvikunnan herruudesta kenties?
PoistaMää perkasin ekat juolavehnänjuuret eilen kasvimaalta 8) Et kyl se vaan satokautta jo pukkaa osassa Suomea :)
VastaaPoistaSiihen meillä ei ihan vielä päästä. Mutta pian! Ja se on niin parasta.
Poista