tiistai 29. maaliskuuta 2016

Tänään olisit nähnyt ihmeen
Jos olisit tänään lähtenyt kanssani koiria ulkoiluttamaan, olisit nähnyt ihmeen.

Minkä ihmeen ehkä kysyt.

Olisit voinut istua vieressäni pellon laidalla siinä pienessä melkein kuivassa kohdassa ja silmät kun olisit laittanut kiinni niin olisit voinut kuvitella tuulessa jo kesän ensihipaisun.
Hyvin kevyen, kuin ohuen höyhenen sipaisu poskipäällä, mutta olisit sen tuntenut kuitenkin.

Olisit nähnyt kuinka kevään ensimmäiset töyhtöhyypät tekevät syöksyjään. Ne kujeilivat ilmassa, iloitsivat siitä että talvi on päättymässä.

Olisit kuullut kuinka lumi sulaa, kuinka se virtaa pienen pienissä puroissa liittyen yhä valtavammaksi virraksi. Sulamisen voiman voi kuulla, nähdä, tuntea ja aistia jokaisella solulla.


Olisit haistanut sen miltä sulava maa tuoksuu. Voimakkaalta, kirpeältä.
Elämältä.

Olisit nähnyt kuinka lumen alta paljastuu täydellistä vihreää. Epätodellisen kaunista. Sitä mitä joku kutsuu rikkaruohoksi. Siellä se on ollut valmiina odottamassa tätä hetkeä. Valmiina ja täydellisenä. Kasvun ihme alkaa ihan hetkellä millä hyvänsä, ja niillä ei ole silloin aikaa odottaa.

Olisit nähnyt miten ilma on sakeana timanteista. Miten ne kieppuivat koirien jaloista, nousivat ylös alas kuin pienet keijukaiset. Sanovat niitä vesipisaroiksi, mutta ne ovat arjen timantteja.

Olisit nähnyt miten taas uusi kevät on täällä. Se on aina ihme.


20 kommenttia:

 1. Ihmehän se on ja varsinkin näin kauniisti kuvattuna. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodenaikojen vaihtelu on kyllä ihmeellinen asia. Ja joka kerta se jaksaa hämmästyttää. Tuskin sitä suomalaiset oikein kunnolla edes ymmärtää miten onnekkaita me ollaan!

   Ole hyvä, kiitos kun kommentoit! :)

   Poista
 2. Ihania koirakuvia ja kauniita sanoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kuvista itsekkin, vaikka jälleen kerran tarkennus ei oikein ole siellä missä pitäisi. Sen sellaisen pikkuseikan (köh köh) jättää huomioimatta niin tunnelma ainakin on hyvä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvänmielen kirjoitus kuulostaa siltä että haluan tehdä sellaisia.

   Poista
 4. Kuulostaa juuri siltä miltä pitääkin. Tervetuloa kevät ♡♡♡

  VastaaPoista
 5. Juuri tuolta kevään ihme tuntuu, kuuluu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos onnistuin sen saamaan sanoiksi. Jotenkin sitä pääsee aivan sellaiseen flow-tilaan kun on vain minä, koirat, kamera ja se täydellinen näytelmä ympärillä. Se kevät.

   Poista
 6. Jostakin tänne tupsahdin ja eksyin aikaisempiakin kuukausia selailemaan. Ihana hyvän mielen blogi, joten jäänpä seurailemaan touhujanne jatkossakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun mukavaa! Pitääpä itsekkin kurkata mitä sinne teille kuuluu.

   Poista
 7. Kevät ♡ Tää on ihanaa aikaa, kun siitä saa imettyä jo henkoset. Koiratkin näyttää niin onnellisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ehdottomasti mun lempivuodenaika. Tai onhan ne muutkin, mutta keväässä parasta on se kesän odotus. Se miten kokoajan tapahtuu ja tuntuu että aina menee vaan parempaan suuntaan.

   Kyllä vipukat varsinkin nauttii siitä kun on lämmin eikä tarvi olla käärittynä kaikenmaailman viltteihin ja villasukkiin.

   Poista
 8. Oon nähnytkin <3 Mulla menee ihan pää sekasin kun ulkona on niin mahtavaa. Mä toivoisin et kevät vaan jatkuis ja jatkuis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. Vaikka tavallaan haluis että kesä jo alkais, niin silti on niin ihanaa kun saa elää oikeesti päivän kerrallaan. Tavallaan se kesä, kasvukausi ja puutarhatouhut on jo tosi lähellä.

   Poista
 9. Oi, mitä mielikuvia saitkaan loihdittua ajatuksiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun on saanut kirjoituksellaan toisen mielikuvituksen piirtämään siitä kuvan verkkokalvoille on tehnyt parhaansa. Toisinaan onnistuu paremmin kuin yleensä. Ja kieltämättä se tuntuu itsestäkin tavattoman mukavalta.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)