lauantai 30. tammikuuta 2016

Pari kotikuvaa




Vaihdoin pariviikkoa sitten olkkarissa järjestystä (Ottopojan suosiollisella avustuksella), ja voi että mä taas tykkään kun on uusi koti. Kummallista miten samoilla huonekaluilla saa ihan eri näköistä kun niitä pikkusen siirtää.

Ja oikeastaan tämä postaus lähti siitä, että suoritin eilen niin onnistuneen Marttakerho-toiminnan että halusin kertoa siitä. Kuvasin sitten samalla vähän laajemmalta kuin pelkän keinutuolin.

Meillä on keinutuolissa ollut lampaantalja joka on kaivannut pikaista puhdistusta. Olen koittanut joka talvi sitä pyöritellä lumessa, mutta se ei ole juurikaan auttanut.
Eilen kun talja oli ulkona niin aloin miettiä että mitäs jos siihen heittelisi päälle lunta ja harjaisi vaan katuharjalla. Lumi oli just sellasta puolimärkää suojalunta joka puhdistaa niitä eläviäkin lampaita.

Nakkelin taljan päälle lunta ja porstasin sitä harjalla niin pirusti. Paavo pomppi innokkaana siinä mukana, jee, mamma kerrankin tekee jotain jännittävää.

Pelkäsin kyllä että se nostaa kohti taljaan koipea koska se haise niin muhkeasti lampaalle...

Suoritin "lumettamisen" ja harjaamisen muutamaan otteeseen, ja sitten nostin taljan kuivumaan kylppäriin.

Kuivuttuaan se on kuulkaas melkein valkoinen! Ja muutenkin tuo harjaaminen sai sen näyttämään paljon paremmalta kuin sellainen klähmääntynyt ja liiskaantunut villakasa.


Ja _joka ikisessä_ kuvassa mitä otin, niin näkyy pystykorvan pörröhäntää tai joku muu ohikävelevä koira. Koirien mielestä tämä valokuvaus oli muutenkin ihan sairaan hauska leikki. Huomasin muuten taas miten vaikea tälläisiä sisäkuvia on ottaa. Ei oo oikein mun juttu.

Meillä on ihan hirveän oksettavan värinen lattia, mutta se on.
Siinä voi kävellä, joten miksi vaihtaa uutta?



Harmaa kaappi on isän mummolasta. Se on kuulunut siellä tiskipöydän kaappeihin.
Se oli ihan kaikenlaista pikkuotusten ja kurkoosten syömä ja siihen piti vaihtaa koko toinen pääty ja aikapaljon muitakin kohtia. Ensimmäinen entisöimäni huonekalu.

Ja puulaatikosta puuttuu edelleen kahva, ihan hirveä homma on tosiaan laittaa se paikalleen...

Kello on Mikan yläasteella tekemä. Se oli aikaisemmin meillä keittiössä, mutta mulla on vanha Lapuan linja-autoaseman kello jonka haluan siihen.
Pelastin sen ennenkuin linja-autoasema lyötiin kaivinkoneella maan tasalle.
Sen kuntoonsaattaminen on vaan vielä vähän vaiheessa...
Pitäisi hakea siihen koneisto kun se on ollut entisessä elämässään sähkökello. Pikkuhiljaa vaan alkaa jo tottua ettei keittiössä ole ollenkaan kelloa!

Tällästä meillä on.

Olkkarin tapetti on melko halliseva, mutta nyt taas tykkään siitä kun se on ollut välillä puoliksi sohvan takana. Sitäpaitsi nyt sen taas näkee, kun edellisessä järjestyksessä sitä ei huomannut kun makasi sohvalla kuten minä tapaan tehdä kotona...







18 kommenttia:

  1. Voi, toi kaappi on hieno! Ja kiitos taljan puhdistus-vinkistä. Meillä on just niitä huopaantuneita ja likasia lähmäkasoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua harmittaa kun siitä ei tullut otettua niitä ennen-kuvia. Se nimittäin oli aika huonossa kunnossa. Tykkään itsekkin siitä tosi kovasti, se näyttää hyvällä tavalla ihan nukkekodin kalusteelta. :)

      Mä laitan seuraavaan kommenttiin taljan pesuohjeen jonka sain kaverilta.

      Poista
  2. Meillä on ollut lampaantalja lattialla olkkarissa kissojen nukkumistaljana. No, eikös vieraileva tähti Teuvo-chihu sen heti merkannut. Mietitty jo jonkin aikaa sen puhdistamista. Kuulemma kestää heittää pesukoneeseen sen marseille-saippualastujen kera. Uskaltaisko kokeilla? Roskiin se menee muuten, että oikeastaan sama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain kaverilta faceen seuraavan pesuohjeen jolla on itse taikonut kirjaimellisesti paskaisesta taljasta edustuskelpoisen:

      "Lampaantaljan voi pestä villapesuohjelmalla 30-asteessa ja ravistella pesun jälkeen hyvin sekä harjata pitkäkarvaiselle koiralle tarkoitetulla karstalla läpitse. Sitten kuivattelee molemmin puolin vaakatasossa ja harjaa vielä pari kertaa. Muista venytellä muutamia kertoja kuivumisen jälkeen."

      Ei kuulosta miltään ydinfysiikalta.

      Poista
  3. Loistavaa kun meilläkin oli välillä lunta niin sai heiteltyä räsymattoja lumipesuun. Itsellä on tummanruskeita lampaantaljoja, joissa ei onneksi lika näy ihan niin helposti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös räsymattoja olen lumipessyt, olihan se ihanaa kun oli kylmä ja sitä pakkas-puuterilunta. Nyt se tuntui ihanalta se kylmyys, mutta oliko se nyt kuitenkaan ihan niiiiiin ihanaa...

      Ruskea talja kuulostaa paljon fiksummalta kuin valkoinen.

      Poista
  4. Mä niin tykkään noista teidän räsymatoista. Musta tuo lattia on ihanan värinen. Hauskoja nuo koirulit, niistähän on kehkeytynyt kunnon linssiluteita :D
    Kivaa lauantai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räsymatot ei ole koiraperheessä mitenkään hirveän käteviä koska ne luistelee pitkin lattioita. Olen joskus käyttänyt niiden alla sellaisia verkkoja, mutta ne on aika tyhjän kanssa. Matot pitäisi naulata lattiaan että ne pysyisi kunnolla paikallaan.

      Mutta niistä en luovu, joten vetelen niitä jalalla paikalleen aina kun ohi kuljen.

      Niin me ihmiset ollaan erilaisia. Toiset tykkää ruskeasta lattiasta ja toiset ei todellakaan...voidaanko vaihtaa lattioita?!

      Poista
  5. Niin kodikasta ja nuo teidän hauvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!
      Itsekkin kyllä kieltämättä katsoin kuvista että näyttääpä meillä jotenkin kivalta! :D Sitä ei oikein normaalisti tule ajatelleeksi kun en ihan kauheasti uhraa ajatuksia asunnon ulkonäölle.

      Poista
  6. Hei! Vilkaisin mielenkiinnosta blogiasi ja ihastuin. Juuri sellainen, kun tykkään, ei liikaa siloitusta. Rakastuin teidän tapettiin!!!!! Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kuulostaa kivalta! :)
      Tälläistä se on aina, rapaa ja rupea. Koska meidän arki ei ole kauhean siistiä, matot ei ole suorassa (edes kuvissa) niin en jaksa koittaa luoda siitä sellaista kuvaa että se olisi jotain muuta.

      Tapetti on ihana. Joskus kadun sitä, mutta yleensä tykkään kovasti.

      Poista
  7. Lampaantalja näyttää hienolta :) Eipä olisi tullut mieleeni tuo harjaaminen. Lumi on kyllä aika näppärä puhdistukseen. Olen putsannut lumella mm. hatun jota ei voi pestä. Tiedäthän millainen hattumaakari olen ja lempihattua ei noin vain raaski heittää pois.

    Tuo olohoneen tapetti on ihana väriläiskä. Olet sinä aika energinen kun ehdit vielä kalusteitakin kunnostamaan. Nostan hattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hatun puhdistaminen on tosi hyvä idea!
      Pitää vissiin alkaa miettiä voisiko sohvankin raahata ulos ja pestä lumella kun sitä höyrypesuria ei ole edelleenkään haettu lainaan vaikka sitä on kyllä monesti suunniteltu. Nyt pitäisi vaan saada vähän uutta puhdasta lunta, jää ei taida olla mikään paras mahdollinen lumenkorvike.

      Vai energinen. Noooh...jos nyt sillointällöin olen niin silloin saa jotain aikaiseksikin. Kansalaisopiston "kerhossa" ehtii kun on säännöllinen aika ja paikka sille toiminnalle.

      Poista
  8. Ihanan kotoisa koti teillä! Tuo kiikku on kyllä aivan ihana. Ja räsymatot on parhaat matot. Meilläkin ne on aina rullalla kun koirat ottaa vauhtia, ja joskus ne myös myttää niitä itelleen alusiksi... mutta ei haittaa. Taljoja en ole pessyt koskaan mitenkään. Ruskea talja ei tietty näytä likaiselta edes, mutta tää valkoinen kyllä on aika klimppinen... en välitä siitä... (en jaksa vaivautua pesemään tms) Ehkä sitten joskus, jos/kun ei ole enää eläimiä, pesen sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tykkään itsekkin nykyisin tästä tosi kovasti. Me ollaan rempattua taloa kuolettavan hitaasti. Ensin pientä pintaremppaa, sitten rakennettiin eteinen kokonaan uusiksi, sitten taas pintaremppaa niin hitaasti että vaikka kestän runsaasti keskeneräisyyttä niin meinasi järki kokonaan lähteä kun homma ei edistynyt mihinkään suuntaan.

      Mutta nyt se mitä aijottiin on tehty, ja eteisen varmaan vielä maalaan. Se on maalattu kahdeksan vuotta sitten, mutta nyt se on alkanut kyllästyttää. Varsin talvella jolloin se tuntuu "väärän keltaiselta". Mä pidän paljon kaikenlaisista väreistä, mutta niiden pitää olla oikeaa sävyä. Jos sävyt ei jotenkin kohtaa niin ihan silmiin sattuu.

      Lopulta taljan pesu oli niin helppoa, että jos niitä olisi enemmän voisin pestä ne nyt kaikki. Meille ei ihan hetkeen ole tulossa tilannetta ettei eläimiä olisi.

      Poista
  9. Teillä näyttää kivalle Ja ai mikä ihana koiralauma! Meillä on vaa kahen koiran lauma, lisää olis kiva saada ja kyllähän mielle mahtuiskin. Mut mies ei ole kovin innostunut asiasta. Mitenhän sen pään sais käännettyä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun koiria on paljon niin siinä on hyvät ja huonot puolet. Joskus mietin miten helppoa elämä oli kahden koiran kanssa, ne kehtasi viedä johonkin sukulaiselle hoitoonkin joskus!

      Mä en todellakaan tiedä miten miehen pää käännetään, nimittäin eilen mies soitti mulle ja nauroi hullunnaurua ja sanoi, että se kettuterrierinarttu josta se on halunnut vuosia pentua on tullut juoksuun ja kasvattaja oli soittanut että meillä on ensimmäinen varaus ja jos vaan saadaan kaksikin pentua niin meille sitten tulee se toinen. Että sellasta meillä.

      Mä en ihan nyt just olisi halunnut yhtään lisäkoiraa, mutta meillä on sopimus miehen kanssa että molemmilla on oikeus ottaa itselle uusia koiria jos sen katsoo tarpeelliseksi, niiden kustannuksiin on rahaa ja sen pystyy toiselle parustella.
      Salaa pentu kainalossa ei saa tulla kotiin. Eli pahimmassa tapauksessa mulla on ensikesänä kettuterrierin pentu jota mun pitää raahata töissä mukana ja opettaa sisäsiistiksi. Juuri se mitä olen halunnut. :P

      Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)