torstai 7. tammikuuta 2016

Maailman helpoin koiranpipo!Tuskin olen tämän mallin itse keksinyt, kun sen tekeminen oli niin helppoa.

Ja jotta tälläisen voi tehdä kuka tahansa muukin, tein pikaohjeet. Anna palaa!
 Kokonaista kolme saumaa, siihen ei tarvita kovin monimutkaista ompelutaitoa.


Ylempi pala on pipo-osa ja alempi on kaulus. 

Mittamalla koiran pään ympäryksen korvien edestä ( + siihen saumavarat) saa mitan jonka pipon pituus pitää vähintään olla. Jos tykkää tiukemmasta piposta niin sitten vähemmän "lisäsenttejä" ja jos haluaa että pipo-osa on vaan löysempi huppu niin sitten enemmän.
Meillä Vilman pään ympärys oli 31cm.

Kauluksen pituus on sen korkeus.
Voi olla myös ihan fiksua mitata koiran kaulan paksuun (eli tässä kaulusosan leveys) ettei kaulaosasta tule liian tiukkaa.

Riippuu koiran kaulan pituudesta miten pitkä kaulaosa on hyvä.Käännä pipo-osa pystyyn ja ompele taakse sauma.
Taita kaulus kaksinkerroin ja kohdista pipon sauma ja kauluksen taite.
Ompele kaulus "ympyräksi".


 Hei sulla on jo valmis pipo!!!


Itse halusin pipon joka mielellään pysyisi melko tiukasti päässä. Meillä kun ongelmana on, että Senni näykkii Vilman korvia ja pipo saisi pysyä korvien suojana kovemmassakin menossa. Voi olla että se on vaan toivetta, vipukan pää on tosi hankalan mallinen...

Leikkasin resorin joka oli leveydeltään 30cm ja paksuus käännettynä 5cm. Kaulaosaan tuli vähän lyhyempi resori. Jos haluaa pipon joka on auki, niin reunaan ei kannata ainakaan kovin tiukkaa resoria laittaa.Pipo tuntui aika napakalta koiran päähän, toivottavasti se pysyisi eikä valuisi kokoajan silmille tai korvien yli.
Millaisia pipoja te olette tehneet koirille?
Suurimmalla osalla koiria ne ei varmaan ole edes tarpeellisia, ei sillä.

Meidän koirat on tosi kovia ravistelemaan päästä pois kaikki korvasuojat (varsinkin vapaana ollessaan). Kokeillaan nyt pysyykö tälläinen malli, remmilenkeillä pysyy ihan takuulla!


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Minä vaan olen niin onneton ompelija, että voisi tuollainen yksinkertainenkin malli tuottaa suunnatonta tuskaa!
    Minä olen vastaavan kutonut Maurille. En ole sillä sitä vielä rääkännyt, kun olen päästänyt vain oven raosta pissalle. Jos laittaisin sille jotain vaatetta päälle, se vaan jäis seisoon keskelle pihaa, eikä kävis tarpeillaan.

    VastaaPoista
  2. Voi olla hyvinkin toimiva malli:) Meidän oma vahtimestari ei moista tarvitse, mutta tyttärien koirille voisi olla hyvä. Ne pikkuiset ei juuri näillä ilmoilla pihalla viivy. Joten kaunis kiitos vinkistä ja mukavia talvipäiviä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)