lauantai 2. tammikuuta 2016

Luistelemassa järven jäällä

Tänään uskallettiin jäälle luistelemaan. 
Mika kävi aikaisemmin mittamassa jään paksuudeksi 10cm.

Ilmeet varmaan kertoo kaiken olennaisen.



14 kommenttia:

  1. Mahtavat maisemat! Miehelläni on tänään synttärit ja ostin hänelle uudet hokkarit. Ilme paketin avautuessa oli ikuistamisen arvoinen!
    Luistelu on älyttömän hyvää liikuntaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luistelu on tosi mukavaa. Käydään aina muutaman kerran talvessa läheisen koulun pihassa luistelemassa, mutta onhan se aivan eri asia päästä järven jäälle. Se on vaan niiiin hienoa!

      Poista
  2. Mä olen viimeksi luistellut meren/järven jäällä joskus lapsena. Hauskalta näyttää.
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan aikuisena kokeilemaan sitten kun jää on siinä mallissa että sinne uskaltaa mennä. Se on jotain niin uskomattoman hienoa. Sitä löytää itsestään nopeasti lapsen kun jäällä viilettää. :)

      Poista
  3. Ihan ekana ajattelin, että kääk, apua, hullut!!! Mä siis niin kauheesti pelkään mennä järven jäälle... nytkin on jo ihmisiä hukkunut heikoille jäille, ja vastahan ne pakkaset tuli ja onko se jää muka oikeesti tarpeeksi paksua... hui!!! Mutta toisaalta toi lumeton pinta näyttää tosi jännältä ja upeelta, vitsit millasta on kun näkee läpi... (vai näkeekö?) Joskus oon nähny jossain netissä videota, kun aivan siis lasinkirkas oli se jää ja se tuntui aivan hullulta, kun ne ihmiset siinä käveli - ja toisaalta se näytti aivan huikean hienolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin pitää tietenkin tietää missä voi luistella ja missä ei. Mihinkään virtapaikkoihin ei voi vielä mennä.
      Mika on seurannut koe-kairauksilla jään jäätymistä, ensin se oli 4cm (ja silloin ei tod. harkittukkaan vielä luistelua!) mutta kymmensenttinen teräsjää kestää jo vaikka autoa. Tuollakin järvellä on niitä virtapaikkoja joihin ei todellakaan ole mitään asiaa.
      Ollaan luisteltu myös pitkittäissuuntaisesti lähellä rantaa, ihan varmuuden vuoksi.
      Jokainenhan menee jäälle omallavastuulla. En varsinaisesti siis suosittele sitä kenellekkään, mutta sanon että jos tietää mitä tekee saa järven jäällä luistelemalla uskomattoman hienon kokemuksen.

      Pinnasta tosiaan näkyi läpi, mutta vesi oli senverran tummaa ettei sieltä pohjaa näy.

      Poista
  4. ♥oottepa ihanan näköinen pari! Oikein hyvää vuotta 2016 teille molemmille!

    VastaaPoista
  5. Upean ja houkuttelevan näköinen järvenselkä, vaikka ei tuonne varmaan tosiaan kovin pitkälle rohkenisi mennä. Luistelu on yllättävän raskastakin, varsinkin jos sattuu olemaan tuulista niin kuin nyt on ollut - kun pitää vielä olla voimia palata takaisinkin :) Mekin ehdimme parina päivänä nauttimaan kirkkaille jäille, ennen kuin ne nyt hävisivät lumen peittoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä tosiaan paidan saa hikeen! Vähän niinkuin vahingossa. Meillä pystyisi vielä luistelemaan, jäällä on muutama sentti lunta. Pakko vaan odottaa että hiukan ilma lauhtuisi.

      Poista
  6. Argh! Kaikki on luistellut! Mää en löytänyt niitä luikkareitani mistään ja luistelematta jäi! No, tyttärellä ne oli ja palauttikin ne jo. Mutta kuka hullu nyt enään luistelee, kun pakkasta on yli -20 astetta? =D
    Mutta ehkä jonain päivänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kukaan. Siinä kyllä jäätyy kun järvellä käytännössä tuulee ihan aina.

      Jos sunnuntaina olisi jo hiukan lämmennyt eikä sataisi lunta niin meillä vielä pääsisi jäälle.

      Poista
  7. Näyttää ihanalta!
    Onko tuo Hirvijärveltä?
    Mun jalkapohjat tulee tosi kipeiks luistelusta, mutta tuo houkuttelee kokeilemaan.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se joo Hirvijärvi. Hyvin tunnistit! :)

      Ihme kyllä mulla ei nyt tullut myös jalkapohjat kipeäksi, yleensä tulee. Luistelen silti. Onko sulla hokkarit vai kaunarit? Voi olla että hokkarit on vähän tukevammat niin niissä kipua ei tule niin paljon. Tai en mä tiedä, kun oon viimeksi luistellut kaunoluistimilla ala-asteella! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)