lauantai 17. lokakuuta 2015

Sano se rikkaruohoin...


Siitä se ajatus sitten lähti. Kokeilin eri paksuisilla rautalangoilla kirjoitella (tai ehkä oikeammin vääntää niistä) erilaisia tekstejä. Aluksi tein sanat rakas, kulta ja kesä. Vähänkö tylsiä!

Sitten keksin, että voisin tehdä työkavereille jotain. Mutta mitä niille voi kirjoitella, ehkä saa vähän outoja katseita jos kaikille tekee taulut joissa lukee rakas.

Kirpparilta löytyi erityisen halpoja pieniä kehyksiä, 8kpl 1€. Pikkusen ne oli kuluneita, mutta kun vetäisi päälle hiukan maalia ja hioi vielä lisää hiekkapaperilla niin ne sopi jotenkin erityisen hyvin tälläiseen hiukan epämääräiseen askarteluun.

Koska kaikkien on tärkeää tuntea vihollisensa, niin aloitin jättiputkesta. Tein niitä kolme, ja pari vesiheinää. Sitten vaan koitin keksiä nimeltään lyhyempiä ja lyhyempiä rikkaruohoja. :)


Karra on pohjalainen nimitys pelto-ohdakkeelle.

Valitettavasti mulla ei oikein ole antaa ohjetta kuinka kirjaimia tehdään. Se riippuu niin paljon langan paksuudesta, kirjainten koosta ja fontista jota haluaa.
Paksummista langoista pienen kirjaimen vääntäminen on aika hankalaa ja ottaa sormiin melko kipeää! Mutta pihdeillä vääntämällä sekin kyllä onnistui.

Näissä langan paksuus on se mikä tuossa kirjainten välissä näkyy. Siinä lanka on yksinkertaisena. Tämänpaksuisesta langasta kirjainten teko oli kaikista helpointa. Ja siitähän minä tykkään kun sarjatyönä jotain teen.

Kirjaimet voisi tietysti tehdä myös erikseen, mutta ne menee kohtuullisen helposti hukkaan kun joka paikka on täynnä kaikenlaista tavaraa siinä työpöydällä(kin)...Aloitin kirjaimen tekemisen laittamalla langan kolminkertaiseksi noin 15cm matkalta, ja sitten vaan siitä pyörittelin kirjaimen rungon jonka päälle lisäsin lankaa "tarvittavan määrän".
Riippuu ihan minkä paksuisia kirjaimia haluaa, sitä mukaa sitten lankaa lisätään.

En katkaissut lankaa välillä vaan tein kaikki kirjaimet yhteen pötköön. Lopussa lisäsin pieniä pätkiä jos joku kirjain näytti liian laihalta tai muuten omituiselta.

Jos kirjain näyttää vähän omituiselta sitä saa muokattua kun pihdeilla "rullaa" päästä kasaan, samoin jos joku kirjaimista tulee liian suuri. Jos kirjain on muihin verrattuna liian paksu niin kun muutaman kerran kopauttaa vasaralla se litistyy.

Sitten ei muuta kuin vääntämään rautalangasta!

Koitin kiinnittää sanoja kuumaliimalla, mutta vanha ystäväni kuumaliima ei oikein toiminut näiden kanssa. Parhaan tuloksen sai kun kiinnitti kirjaimet yksitellen kiinni kartoinkiin "ompelemalla".
Tein reijät nuppineulalla kirjaimen molemmin puolin ja kiinnitin kirjain kerrallaan samalla rautalangalla kuin kirjaimen muutenkin olin tehnyt. Osaan kirjaimiin riitti yksi kiinnitys, toiset vaativat kiinnityksen paristakin kohdasta.

Lasihan sitten kuitenkin painaa ne aika tiiviisti paikalleen.


Ja jos liimaa kiinni taustaan, niin kannattaa mielummin liimata suoraan ettei tarvi repiä irti...

Hei jos haluatte tehdä kirjaimia ettekä ymmättä tästä selostuksesta mitään niin kysykää ihmeessä tarkempia ohjeita!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Idea ei nyt ehkä ole mikään maailman uusin, mutta rikkaruohot ehkä ei ole tyypillisin kohde tauluissa. :)

   Poista
 2. Pulssi nousee kun pelkästään kuulee (tässä tapauksessa "lukee") sanan jättiputki ;) Jokaisen puutarhurin vihollinen nro1! Kivaa näpertelyä, hienot taulut 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jättiputki on kyllä just sellanen inhokki. Oksetuskasvi. Tosiaankin pulssi nousee, ja aika korkealle. Vaikka muuten en nyt niin myrkyttämisestä nauti, niin jättiputkien kohdalla tulee iso poikkeus. Siitä suorastaan nauttii.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Osaakohan google-kääntäjä kääntää esimerksi jättiputken oikein? Pitäisi kokeilla.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)