maanantai 6. huhtikuuta 2015

Naakka kiipelissä



Olen tänään pelastanut hengen. 
Linnun hengen.

Oli erikoinen tapahtumasarja, mutta olen suunnattoman tyytyväinen että tein kerrankin järjellisiä havaintoja.

Kävin työmaalla kastelemassa taimia, ja olin jo lähtemässä pois.

Siinä oven edessä aloin ihmetellä miksi lattialla on niin paljon moskaa, purun näköistä silppua. Katselin silppua tarkemmin, ja näytti niinkuin sitä olisi tullut tuuletuskanavasta. 
50-luvulla rakennetuissa taloissa voi tapahtua ihan mitä vaan, esimerkiksi vaikka kova tuuli olisi voinut tuoda jotain roskia sisälle, muttei ollut edes tuullut.

Kun siinä sitten ihmettelin että onko kanavassa rotta tai jotain muuta älyllistä elämää, 
niin sieltä alkoi kuulua omituista rapinaa. 
Koska en löytänyt taskulamppua en voinut tirkistellä rööriin.

Odotin hiljaa, ja kohta luukusta näkyi niin iso jalka ettei sitä voinut enää epäillä rotan jalaksi.
 Koska en ole koskaan nähnyt naakan jalkaa alhaalta päin niin en ollut varma onko se naakka vai ei, mutta joku siellä oli satimessa.

Sitten kuumeinen etsintä sopivan kokoista ristipää-meisseliä että saisin ruuvattua ruuvit auki kanavaa peittävästi ritiliköstä. Löysin useita väärän kokoisia, ja lopulta yhden "melkein sopivat" jolla sain
 ritilän irti.

Odotin hiljaa liikkumatta muutamia minuutteja, kunnes ensin näkyi varovainen nokka, 
ja sen perään tutkivasti ympäristöä tarkkaileva naakan pää.  

Kun se totesi reitin vihdoin olevan selvä se lensi suoraan päin ikkunaa...

Hemmetti että kirosin kun en ollut tajunnut peittää ikkunaa! Se nyt vielä puuttuisi että joutuisin kohta antamaan naakalle tekohengitystä! 

Välioven sentään tajusin laittaa kiinni ettei se naakka päässyt lentelemään ympäri taloa. 

Mulla on ihan liikaa kokemusta pikkulinnuista jotka tulevat kasvihuoneeseen avoimista tuuletusluukuista eivätkä sitten enää osaa mennä niistä ulos ja lentelevät paniikissa päin laseja. Yleensä ne saadaan aina jotenkin hengissä ulos, paitsi se yksi joka jäi höyhenistä kiinni liimapaperiin pahasti. Siihen toivottiin jäävän hieman pienempiä siivekkäitä...

Naakka pamahti uudestaan päin ikkunaa, mutta kun menin seisomaan ikkunan eteen se tajusi että kannattaa koittaa kuitenkin toiseen suuntaan. 
Sielläkin oli ikkuna johon se otti kosketuksen muttei kuitenkaan enää 
pamahtanut ihan täydellä vauhdilla.

Naakka on muuten aika iso lintu kun sitä katselee tuollalailla lähietäisyydeltä 
sisällä pienehkössä huoneessa...

Sain sen paimennettua tuulikaappia muistuttavaan eteiseen  ja välioven kiinni. 
Sinne se jäi ensin istumaan hyllylle kun varmaan kuvitteli että avonainen ovi on myös iso ikkuna jota päin se ei enää halua lentää. Ei ne varislinnut tyhmiä ole. 

Varovasti se sitten siirtyi lähemmäs ovea ja nuuski ilmaa. Kai se sitten tajusi, että minä olen suurempi vaara kuin se ovi, ja lensi ulos. Katselin portailta kun se innoissaan liiteli taivaan sineen, ja päätin kyllä kirota raskaasti jos se huomenna taas on sisällä. 
En edes ruuvvannut ritilää takaisin, säästyy ainakin yksi työvaihe.











10 kommenttia:

  1. Hienoa :) Naakka kiittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kiittää, ainakaan se ei kakannut lattialle. :)

      Poista
  2. Hienoa toimintaa, yksi henki pelastettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei sitä ihan joka päivä kuitenkaan olla hengenpelastushommissa!

      Poista
  3. Ihanaa, että naakka pääsi takaisin sinne minne kuuluukin!

    Meille tuli kerran joku pikkulintu sisälle ilmastointikanavasta (jota ei oltu peitetty ulkopuolelta kunnolla vaan oli se koko iso aukko avoinaisena kaikkien luonnon eläinten tulla sisälle...). Kuulin rapinaa, se vissiin kiipesi sitä putkea pitkin ylöspäin... ja sitten yhtäkkiä huoneessa lenteli lintu. Onneksi se saatiin ulos - minun suurin huoli oli siitä, ettei se vaan pasko pitkin taloa kun hädissään lentelee ympäriinsä... Mutta tämän tarinan avulla selvisi viimein sekin mysteeri, että mistä ihmeestä meille tulee kauhean kokoisia mehiläisiä sisälle. Jos sieltä tulee lintu, tulee kyllä aika helpolla joku "pikku" pörriäinenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnut sisällä ei todellakaan ole mitään kauhean mukavia! Ei nyt tietenkään kauhean mukavaa ole jos ne sontivat sisälle mutta vielä kamalampaa on jos ne heittävät veivinsä siksi että lentävät päin ikkunaa!

      Hiiret tulee myös aika pienistä koloista! Näin joskus kun hiiri tuli seinän välistä, eikä millään olisi voinut uskoa että senkokoinen eläin pääsee tunkemaan niin pienestä reijästä!

      Poista
  4. Hyvä että naakkanen pääsi elävänä pihalle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Vaikka naakat ei ole mitään mun suosikkilintuja, niin hädässä olevaa autetaan oli se sitten mikä hyvänsä. Ja on naakka oikeastaan aika sympaattinen kun sitä tarkemmin ajattelee.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)