perjantai 24. huhtikuuta 2015

Hyvää koiranpäivää!


Tänään on Koiranpäivä! Ihmettelinkin miksi aamulla ne jo alkoivat vaatia suureen ääneen kaikenlaista erikoiskohtelua kaviaarista vesisänkyyn.  
Hiki hatussa ollaan nyt sitten koitettu toteuttaa Heidän Korkeutensa toiveita. 

Onneksi huomenna on taas ihan tavallinen koiranpäivä.

Kennelliiton sivuilta päivästä:

Kävin tällä kokoonpanolla osallistumassa koiranpäivän kulkueeseen. 
Pari pikkupyyntöä olisi. 
Osalle ihmisistä on näköjään täysin mahdotonta käsittää, 
että en oikein halua kenenkään muun koiraa omien iholle. 

En, vaikka se olisi kuinka kiltti tahansa. Jo pelkästään se, että kun 5 koiraa alkaa hulluna pyöriä remmissä oman akselinsa ja toistensa ympäri ne aiheuttavat aikamoisen sekasotkun ja kaaoksen. 
Toiseksi se, että en vaan halua. Ja minä osaan sanoa sen. Ei kannata loukkaantua. 

Pitäis vissiin nauhoittaa jotain koiran murinaa ja rähisemistä ja laittaa se soimaan aina kun sopiva "tämä haluaa tutustua kaikkiin"- kohde alkaa puuskuttaen lähestyä..

Se toinen pyyntö sitten olisi, että jos sinne tuodaan pystykorvia, 
niin voisiko ne edes komentaa olemaan haukkumatta?! Jos ei muu auta niin sitruunapantaa kaulaan ja kolinapurkkia käteen niin jo loppuu se jatkuva leukojen louskutus!

Alli ei ole mikään luonnonoikku, se haukkuisi kyllä jos sitä ei kiellä. Mun mielestä on jotenkin typerää selitellä toisille pystärien omistajille, että sitä on ihan opetettu olemaan haukkumatta. 
Ja jos me ollaan saatu opetettua koiralle jotain käytössääntöjä se ei voi olla kenellekkään muullekkaan mitenkään tavattoman vaikeaa! 

Muuten se kävely meni oikein hyvin! Mitä nyt tiputin puhelimen kaksi kertaa kun koitin ottaa sillä kuvia kulkueesta samaan aikaan kun koitin hallita sitä 5:ttä metsäpölhöä jotka oli ihan innoissaan kaupungin tarjoamista hajuelämyksistä. 
Mä en vaan tiedä onko tollaset on hermorakenteelle ollenkaan kovin suotuisia tapahtumia...

10 kommenttia:

 1. Mulla ois menny hermot. Selvisitte sieltä kuitenkin, hyvö sinä ja koulutetut heidän korkeutensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutetut ja koulutetut...kyllä ne jotenkin hallinnassa on mutta vähän turhan innokkaita kun aika harvoin käydään kaupungilla lenkillä. Pitäisi varmaan käydä enemmän. Jos on useampi koira, niin valjaat on ihan ehdottomat koska remmit jää niin helposti koirien jalkoihin ja sitten sitä vasta sekasorto alkaa kun kokoajan pitää pysähtyä irrottelemaan niitä.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, iloisen näköistä porukkaa ja tyylikästä, sävy sävyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa ne olivat jo aika rauhallisia kun oltiin takaisin kotimaisemissa. Yleensä en käytä niitä kaikkia yhtäaikaa remmilenkillä kaupungilla koska Ronja ei enää jaksa kävellä niin pitkiä lenkkejä kuin "pikkutytöt".

   Pitä oikein katsoa tuota sävy-asiaa, ja todentotta, mulla on samanvärinen huppu kuin Ronjan ja Irjan haalarit.

   Poista
 3. Mä niin allekirjoitan tämän. Kahden ei-sosiaalisen koiran omistajana joutuu aika usein kertomaan, että näitä nyt ei vain voi tulla toiset koirat moikkaamaan, vaikka ne kuinka haluaisi. Useammin kuin kerran olen jopa kuullut "se olisikin vaan hyvä, kun tälle joku vähän ärähtätäisi...". Huoh. Hyvät käytöstavat kunniaan niin koirille kuin koirien omistajillekin. Hyvää koiranpäivää näin päivä myöhässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kun useamman koiran kanssa lenkkeilee ja koittaa olla katsomatta vastaantulevaa kasvoihin niin ne tajuaa mennä ohi, mutta koitappa pystykorvan kanssa lähteä kaupungille niin kaikki varsinkin vanhemmat ihmiset haluavat tulla juttelemaan ja näyttämään koiralleen että "tuollainen lintukoira minullakin on joskus ollut".

   Silloin vähän tuntuu ikävältä sanoa, että me ei ollenkaan haistella vieraita koiria. Se on koiralle itselleenkin helpompaa kun se on aika kiellettyä eikä ne silloin edes ala pyrkiä vieraita koiria kohti. Allin kohdalla olen tehnyt sen poikkeuksen että kaverikoirakäynneillä se saa nopeasti haistella muut läpi kun mennään paikalle koska silloin se on rauhallisempi kun kuitenkin ollaan sisällä aika lähietäisyydellä muista.

   Kiitos, meillä se jokainen päivä taitaa olla se koiranpäivä. :)

   Poista
 4. Joo-o! Samaa mieltä kanssasi. Ei tartte pysähtyä kaikkia vastaan tulevia nuuskuttelemaan! Meidän Mauri ei tule yhtään juttuun toisten urosten kanssa, nartut on ihan ok! Itse olen käynyt sen kanssa pentutottikset ja muutenkin perustottelevaisuus on hallussa. Vaikka onkin metsästyskäytössä oleva koira. On oma ja muiden elämä helpompaa näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koirista oikeastaan Paavo on ainoa jonka kanssa saisi pelätä ihan oikeasti että se purisi jotain toista koiraa heti kättelyssä. Mutta lenkit sujuu huomattavasti jouhevammin kun marssitaan vaan sotilaallisessa järjestyksessä eteenpäin.

   Eikä meidän koirat käsittääkseni ole kauhean surulliseksi tästä tulleet.

   Perustottelevaisuus koiralle on kyllä asia joka kannattaisi jokaiselle opettaa. Allin kanssa kävin jonkun pentukoulutuksen, mutta me ei siitä kauheasti hyödytty. Mutta tuleehan sitä opetusta ihan jokapäiväisessä elämässäkin. Odota, seis, istu yms. on mielestäni asioita jotka pitää pystyä jokaiselle koiralle opettamaan.

   Poista
 5. Voi miten suloinen seurue! Minulta saattaisi jäädä matkanteko kesken, kun jäisin ihastelemaan teitä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin ne näyttää ihan suloiselta kävellessään sievästi eteenpäin, mutta fiilis on ihan toinen kun ne ovat sotkeutuneet remmeihin ja kaikkia vi*uttaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se on suuri ilon aihe :)